Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas reidas: „skriejusius“ gatvėmis ne tik baudė, bet ir kvietė atvėsinti emocijas virtualioje trasoje

Ketvirtadienio rytą Vilniaus Stepono Batoro gatvėje vyko neeilinis kelių policijos reidas. Per tris valandas trukusią akciją kelių policijos pareigūnai tikrino pro šalį važiavusių automobilių greitį, stabdė pažeidėjus ir kvietė juos emocijas ataušinti sėdus prie profesionalaus lenktynių simuliatoriaus vairo.
Policija reide stabdė greičio mėgėjus – siūlė emocijas išlieti virtualiai
Policija reide stabdė greičio mėgėjus – siūlė emocijas išlieti virtualiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokią akciją kelių policijos pareigūnai surengė drauge su „Simuliatorių akademija“. Pasak greitį tikrinusių pareigūnų, gatvėse automobiliais „skriejantys“ eismo dalyviai turėtų įgūdžius demonstruoti virtualiose lenktynių trasose, o ne bendro naudojimo keliuose.

Tiesa, dauguma sustabdytųjų nebuvo labai entuziastingi ir didelio noro išbandyti virtualius automobilius neparodė. Žinoma, emocijas galima suprasti – ne vienas ką tik iš pareigūno rankų gavęs 60 eurų dydžio baudą už viršytą greitį nedegė noru sėsti už virtualaus automobilio vairo.

Buvo ir tokių, kurie stebimoje atkarpoje, kur leistinas greitis yra 50 km/val., lėkė dukart greičiau - 105 km/val. greičiu. Dauguma sustabdytų eismo dalyvių važiavo apie 90 km/val. greičiu.

Tačiau buvo ir pavasariškos geros nuotaikos kupinų vairuotojų, kurie net ir pažeidę Kelių eismo taisykles (KET) nepraleido progos pasivažinėti simuliatoriumi. Išbandę važiavimą virtualioje lenktynių trasoje liko nustebę bei teigė išbandysiantys šį sportą ir išsikrausiantys virtualioje erdvėje dažniau.

Viso reido metu simuliatorių išbandė bent 10 greitį viršijusių ar šalia vairuotojo sėdėjusių keleivių. Verta paminėti ir tai, kad populiariausias pažeidėjų prašytas išbandyti virtualus automobilis buvo BMW, nors ir iš į pareigūnų rankas pakliuvusių pažeidėjų vairuojančių šios markės automobilius buvo mažuma.

Lietuvos kelių policija jau ne pirmą kartą bendradarbiauja su virtualaus sporto atstovais. Atėjus pavasariui Lietuvos Policijos „Facebook“ paskyroje buvo paviešintas trumpas vaizdo įrašas, kuriame patruliai kvietė greitį demonstruoti virtualioje trasoje, o ne keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius