Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policijos staigmena neatidiems vairuotojams – laiškas su pranešimu apie baudą

Kelių eismo taisykles pažeidinėjantiems Panevėžio vairuotojams ramios dienos baigėsi. Ypatingą dėmesį pažeidimams pėsčiųjų perėjose skirianti Kelių policijos tarnyba neviešai fiksavo vairuotojų nusižengimus. Būtent toks reidas Panevėžyje buvo surengtas trečiadienio popietę.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Jei gatvėje policijos pareigūnas nesustabdė ir nesurašė protokolo, tai dar nereiškia, kad bauda už padarytą nusižengimą jūsų nepasivys. O jau paskirtos nuobaudos pasieks beveik dvidešimties automobilių vairuotojus, kurie Panevėžyje padarė Kelių eismo taisyklių pažeidimus pėsčiųjų perėjose.

Trečiadienio popietę Panevėžyje neviešą pažeidimų fiksavimą surengę Kelių policijos tarnybos pareigūnai nepareigingų vairuotojų net nestabdė. Įsikūrę prie kelių nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų pareigūnai vaizdo fiksavimo priemonėmis stebėjo, ar vairuotojai praleidžia per perėją einančius žmones.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka

Pirmųjų pažeidėjų ilgai laukti nereikėjo. Kadangi pareigūnai dirbo specialiomis policijos spalvomis nepažymėtu automobiliu, vairuotojai net nesuprato, kad jų pažeidimai yra stebimi ir fiksuojami.

Per keletą valandų skirtingose miesto vietose policijos pareigūnai užfiksavo beveik 20 prasižengusių vairuotojų. Visi pažeidimai įvyko pėsčiųjų perėjose, kai vairuotojai dėl atidumo stokos ar tiesiog piktavališkai padidindami greitį nepraleido pėsčiųjų, gatvę kertančių tam skirtoje vietoje. Daugiausia nepareigingų vairuotojų užfiksuota Ramygalos, Algirdo ir Katedros gatvių sankryžoje.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka

Policijos pareigūnai vairuotojų nestabdė, tad pažeidėjus turėtų nustebinti gautas laiškas su pranešimu apie surašytą protokolą. Už pėsčiųjų nepraleidimą daugeliui vairuotojų buvo surašytas administracinis nurodymas. Per metus už analogišką pažeidimą nebausti vairuotojai atsipirko puse minimalios baudos – 30 eurų.

Jei per metus toks pažeidimas nebe pirmasis, tuomet laukia nuo 60 iki 120 eurų siekianti bauda. Taip pat už tokį pažeidimą galima netekti ir teisės vairuoti nuo mėnesio iki šešių.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka

Reido metu užfiksuotas bei nubaustas vienas dviratininkas, kuris taip pat pažeidė Kelių eismo taisykles ir per perėją dviračiu važiavo, o ne jį vedėsi.

Vyrui paskirta 5 eurų bauda, tačiau kitą kartą pažeidimas kainuos jau kiek brangiau.

Panevėžio policijos pareigūnai primena, kad vairuotojai privalo Kelių eismo taisyklių laikytis ne tik tuomet, kai gatvėje mato policijos automobilį ar pareigūną.

Gana dažnai vyksta neviešo patruliavimo reidai ir pažeidėjai yra fiksuojami bei baudžiami net tuomet, kai aplink policijos akivaizdžiai nesimato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius