-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje KET pažeidę dviratininkai ir pėstieji drausminti baudomis

Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė reidą, kurio metu buvo kontroliuojama, kaip Kelių eismo taisyklių reikalavimų laikosi dviratininkai bei pėstieji. Prasižengę eismo dalyviai buvo apdalyti baudomis.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dviratininkų ir pėsčiųjų kontroliavimo reidą pareigūnai surengti nusprendė pažvelgę į lapkričio mėnesio avaringumo statistiką. Iki lapkričio dar buvo galima pasidžiaugti mažais žuvusių ir sužeistų dviratininkų bei pėsčiųjų skaičiais, o per lapkritį skaičiai pasikeitė.

Per lapkričio mėnesį Panevėžio apskrityje užfiksuotos keturios avarijos. Vienos iš jų metu žuvo dviratininkas, kiti trys įvykiai nusinešė pėsčiųjų gyvybes. Pareigūnai pastebi, kad visų nelaimių metu žuvusieji neturėjo šviesą atspindinčių priemonių.

VIDEO: Panevėžio policijos pareigūnai kontroliavo pėsčiuosius ir dviratininkus

Nors Panevėžio policija kartu su partneriais dažnai organizuoja prevencines priemones, kurių metu dovanojami atšvaitai ir kitos šviesą atspindinčios priemonės, tačiau šįkart pažeidėjai dovanų ir atlaidumo nesulaukė. Kelių eismo taisyklių nepaisę dviratininkai ir pėstieji apdalyti protokolais.

Sustabdyti du dviratininkai, kurie važiavo neblaivūs. Vienas iš dviratininkų, kuriam nustatytas lengvas girtumas, nesutiko su savo pažeidimu, atsisakė pasirašyti dokumentus ir savo neblaivumą teisino tuo, jog išgėrė bijodamas peršalti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Pažeidėjas buvo sučiuptas važiuojantis pėsčiųjų ir dviratininkų taku. Panevėžietis teigė, kad gatve nevažiavo, todėl savo pažeidimo pripažinti nenorėjo. Pareigūnai jam paaiškino, kad važiuoti girtam draudžiama apskritai ir nesvarbu, ar tai gatvė, ar dviračių takas.

Netrukus protokolai surašyti ir dar keliems dviratininkams, kurie dieną važiavo be šviesą atspindinčios liemenės, o dviračio priekyje ir gale nedegė žibintai. Policija pažeidėjams priminė, kad dieną nors vienas iš šių elementų yra privalomas, o tamsiu paros metu reikia tiek žibintų, tiek liemenės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Pareigūnai nubaudė ir vieną pėsčiąjį, kuris taip pat nesilaikė Kelių eismo taisyklių. Vyras gatvėje, kurioje nėra nei šaligatvio, nei kelkraščio, ėjo važiuojamąja kelio dalimi, tačiau ne prieš transporto priemonių judėjimo kryptį, o jų judėjimo kryptimi.

Pats vairuotojo pažymėjimą turintis ir vairuojantis, tačiau pažeidimą kaip pėsčiasis padaręs vyras pripažino savo klaidą. Jis teisinosi, kad, iki sustabdant pareigūnams, ėjo reikiama kelio puse. Vyrui taip pat buvo surašytas protokolas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Nors akcija buvo nukreipta į pėsčiuosius bei dviratininkus, tačiau policijos pareigūnai pro akis nepraleido ir akivaizdžių automobilių vairuotojų pažeidimų.

Vienam vairuotojui surašytas protokolas už tai, kad šis nepraleido pėsčiojo, o kitas įkliuvo tuomet, kai vairavo neužsisegęs saugos diržo.

Iš viso akciją organizavę policijos pareigūnai per pusdienį nubaudė septynis pažeidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius