Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per plauką nuo nelaimės: Nijolė Pareigytė pasakoja apie sukrėtusį įvykį kelyje

Tamsus paros metas budrius skatina būti ne tik vairuotojus, bet ir pėsčiuosius. Kiekvienas eismo dalyvis, nepasirūpinęs atšvaitu ar kitomis apsaugos priemonėmis, gali papulti į situaciją, kuri neapsieis be skaudžių pasekmių. Tokios nuomonės laikosi ir po Lietuvą dažnai važinėjanti dainininkė Nijolė Pareigytė. Moteris iki šiol prisimena atvejus, kai buvo vos per plauką nuo nelaimės.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Asmeninio albumo nuotr.

Atsakingo elgesio moko ir dukrą

Nors pati Nijolė dažniau vairuoja automobilį, kai kuriais atvejais nepraleidžia progos ir pasivaikščioti. Norėdama išvengti už kampo tykančios nelaimės tamsiu paros metu moteris apsivelka striukę su atšvaitais.

„Jei išeinu pasivaikščioti, stengiuosi eiti pėsčiųjų takeliais. Jei pasitaiko perėja, ją pereinu atsargiai“, – tikina atlikėja.

Atsakingo elgesio N.Pareigytė moko ir savo 10-ies metų dukrą Patriciją. Kartu su ja kerta kelią tik tam skirtose vietose, o išeinant iš namų primena nepamiršti prisisegti atšvaitą.

„Patricija atšvaitus nešioja tiek ant kuprinės, tiek ant striukės. Bandau savo vaikui rodyti gerą pavyzdį. Norisi, kad ji žinotų, kaip taisyklingai pereiti kelią, nešioti atšvaitus. Dažnai ir vyrą sudrausminu, kad nebėgiotų per gatvę, nes kaip elgiamės mes, tokį elgesį perims ir dukra. Juk vaikai yra mūsų atspindys“, – įsitikinusi N.Pareigytė.

Visgi jaudindamasi dėl to, kas gali nutikti tamsiu paros metu, Nijolė stengiasi dukros vienos neišleisti: „Ji į reikiamą vieta nuvežama, arba jai iškviečiame taksi.“

Ant automobilio užšokęs pėsčiasis

Atlikėja nerimą jaučia ne veltui, mat kelis kartus ir pati vos išvengė nelaimės. Pirmasis kartas įvyko Vilniaus sankryžoje, kai norėdama sukti į kairę ir praleisdama pravažiuojančius automobilius išgirdo netikėtą smūgį – ant automobilio kapoto užšoko vyras.

„Buvo baisu, labai išsigandau. Galvojau, kas jam atsitiko. Iškvietusi greitąją ir nuvežus į ligoninę išsiaiškinau, kad jam viskas gerai. Iš tikrųjų tą pačią dieną paleido. Vėliau jo klausiau, kaip jaučiasi, ar nieko neskauda. Bet jam nieko neatsitiko, jis liko sveikas“, – prisimena Nijolė.

Norėdama sukti į kairę ir praleisdama pravažiuojančius automobilius išgirdo netikėtą smūgį – ant automobilio kapoto užšoko vyras

Norėdama sukti į kairę ir praleisdama pravažiuojančius automobilius išgirdo netikėtą smūgį – ant automobilio kapoto užšoko vyras.

Iki šiol moteris svarsto, ar tai buvo jos neapdairumas, ar pačio vyro neatsargumas. Nes, pasirodo, identiška situacija įvyko ir dar vienam vairuotojui kitoje sostinės sankryžoje.

„Iš niekur nieko atsirado jaunuolis, kuris taip pat užkrito ant važiuojančio automobilio. Labai keista situacija. Juk kai suki į kairę, rodai posūkį, to greičio išvis nėra. Apsidairai, sustoji, o čia išnyra kaip iš niekur nieko“, – stebisi atlikėja.

Vaikščiojo vidury kelio

Kitas atvejis įvyko Nijolei grįžtant iš koncerto Šiauliuose. Tamsiu paros metu atlikėja nusprendė važiuoti pro Radviliškį. N. Pareigytei ramiai sau važiuojant, visai staiga kelio viduryje išniro vyras, kurio prieš tai ji visiškai nepastebėjo. Abu per plauką išvengė nelaimės.

123RF.com nuotr./Tamsiu paros metu pėstieji turėtų būti itin atidūs
123RF.com nuotr./Tamsiu paros metu pėstieji turėtų būti itin atidūs

„Jis buvo be atšvaitų, tamsoje jo visiškai nesimatė. Tai parodo, kad visą laiką turi būti susikaupęs. Ir kadangi suprantu, kad artėja žiema, tampu daug budresne. Kartais žmonės ne tiesiog eina, bet ir staigiai išlekia į gatvę nesuprasdami, kad stabdymo atstumas ir greitis yra visai kitoks. Automobilis slysta, todėl būtina įvertinti riziką“, – pabrėžia atlikėja.

N.Pareigytė ragina visus ne tik atidžiai vairuoti, vaikščioti, bet ir nepamiršti gyvybę apsaugančio daikto – atšvaito. O jei jo nėra, siūlo įsijungti telefone esančią lemputę.

„Esame atsakingi ne tik už save, bet ir už kitus“, – sako ji.

Saugaus eismo skiltis rengiama kartu su VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius