Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija įspėja rudenį keliuose saugotis laukinių gyvūnų

Kelių policija įspėja rudenį keliuose saugotis laukinių gyvūnų. Kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet susidūrimų su gyvūnais padaugėjo beveik ketvirtadieniu.
Avarijos vietoje
Policija įspėja rudenį keliuose saugotis laukinių gyvūnų / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Mirtinas susidūrimas su briedžiu įvyko ir vėlų ketvirtadienio vakarą: Šilalės rajone žuvo jaunas vairuotojas.

Policija šiemet užregistravo 3,2 tūkst. įvykių su laukiniais gyvūnais, iš jų 23 eismo įvykių metu buvo sužaloti 26 žmonės.

Pernai per tokį patį laikotarpį įvyko 2,5 tūkst. tokių nelaimių, 24 įvykiuose sužeisti 29 žmonės.

Iš viso 2018-aisiais susidūrimai su gyvūnais keliuose nusinešė trijų žmonių gyvybes, šiemet registruota viena žmogaus žūtis.

Šiose vietovėse patariama sulėtinti greitį, stebėti kelkraščius.

76 proc. šių eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, buvo sukelta didelių kanopinių gyvūnų, dažniausiai – briedžių. Beveik ketvirtadalis tokių susidūrimų įvyksta dėl stirnų, elnių, stumbrų, šernų ir naminių gyvūnų kaltės – arklių, karvių.

Pasak policijos, skaudžiausios nelaimės dažniausiai įvyksta tamsiuoju paros metu, daugiausia susidūrimų su gyvūnais įvyksta krašto keliuose, dažni susidūrimai magistraliniuose keliuose, iš kurių avaringiausias – Vilnius–Kaunas–Klaipėda.

Apie didelę tikimybę, kad per kelią gali judėti laukiniai gyvūnai, įspėja kelio ženklai „Laukiniai gyvūnai“, įrengti pavojingose vietose esančiuose kelio ruožuose.

Šiose vietovėse patariama sulėtinti greitį, stebėti kelkraščius.

Pastebėjus kelkraštyje stovintį gyvūną reikia važiuoti pro jį itin atsargiai ir lėtai, nebandyti jo išgąsdinti žibintų šviesomis, jokiu būdu nenaudoti garsinio signalo – apakinto ir išgąsdinto gyvūno elgesys gali būti labai pavojingas ir nenuspėjamas.

Aplinkosaugos specialistai informuoja, kad pastaraisiais metais stambių kanopinių gyvūnų populiacija auga, o gyvūnų ganyklų plotai išsiplėtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius