Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos išradingumas: į pagalbą pasitelkė dizainerį Karlą Lagerfeldą

Lietuvos policija savo „Facebook“ paskyroje nuolat šviečia eismo dalyvius, primindama atšvaitų svarbą. „Atkreipiame dėmesį, kad išlipęs iš transporto priemonės, kiekvienas eismo dalyvis tampa pėsčiuoju. Pasirūpinkite, kad automobilyje visada būtų šviesą atspindinti liemenė ir keletas atšvaitų, tai gali išgelbėti Jūsų gyvybę kelyje. Kad ir kas benutiktų kelyje – būkime matomi“, – rašo pareigūnai.
Karlas Lagerfeldas
Karlas Lagerfeldas / Lietuvos policijos nuotr.

Policija dar kartą primena, kad transporto priemonės vairuotojas, sustojęs tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje, išskyrus stovėti skirtas vietas, išlipęs iš transporto priemonės, privalo vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Prancūzijos vyriausybės akcija

Dizaineris Karlas Lagerfeldas skatina pasirūpinti savo saugumu: „Ji geltona, ji nepatraukli ir nesiderina prie jokių rūbų, tačiau gali išgelbėti Jūsų gyvybę“.

Šis dizainerio, vilkinčio geltoną, šviesą atspindinčią, liemenę, atvaizdas – Prancūzijoje pradėtos socialinės kampanijos dalis. Ji startavo 2008 m. liepos 1 d. ir iki šiol keliauja per pasaulį. Nes būtent tada Prancūzijoje keitėsi reikalavimai pėstiesiems ir dviratininkams. Panašiai, kaip ir šiuo metu Lietuvoje, Prancūzijoje 2008 m. metų pradžioje net 10 proc. padaugėjo žuvusių keliuose.

Tokiu originaliu būdu dizaineris tokiu būdu prabyla ir į vairuotojus, kurie taip pat turi būti aiškiai matomi, jei išlipa iš automobilio, tarkime, pradūrę padangą.

Karlo Lagerfeldo, vilkinčio smokingą ir ryšinčio peteliškę, atvaizdas taip pat pasako, kad dėvėti tokias liemenes – ne tik naudinga, bet ir madinga.

15min taip pat primena, kad, pagal KET reikalavimus, vairuotojui, išlipusiam iš sugedusio ar priverstinai sustojusio automobilio, privaloma ne tik liemenė, bet ir šviesą atspindintis trikampis. Nepamirškite, jog KET nurodoma, kad gyvenvietėse toks ženklas turėtų būti statomas ne arčiau nei 25 metrų atstumu nuo sustojusios transporto priemonės, o už gyvenviečių ribų – ne arčiau nei 50 metrų atstumu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką pamiršta vairuotojai, sugedus automobiliui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius