Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitra“ atnaujins egzaminus, bet vairavimo mokyklos tuo nesidžiaugia

15min jau rašė, kad premjeras S.Skvernelis nurodė Vidaus reikalų ministerijai ir „Regitrai“ rasti galimybių rengti praktinius vairavimo egzaminus. Tiesa, ne visų kategorijų iš karto. Tačiau vairavimo mokyklų atstovas teigia, kad Vyriausybė pradeda ne nuo to galo – pirmiausia reikia sudaryti sąlygas atgaivinti vairavimo įgūdžius.
„Regitra“
„Regitra“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak premjero, egzaminus reikia atnaujinti dėl to, kad pasimirš tai, ką būsimieji vairuotojai iki karantino išmoko vairavimo mokyklose:

„Akivaizdu: jei tai truks savaites ar net mėnesius, daugelis praras įgūdžius ir praktinio vairavimo egzaminą vargu ar įveiks. Kalbame ne tik apie B kategoriją, bet ir kitas.

Todėl Vidaus reikalų ministerijai duotas pavedimas kartu su „Regitra“ rasti sprendimus. Principas – jei pats asmuo pageidauja ir egzaminuotojas sutinka. Žinoma, tokiu atveju tiek laikantis egzaminą, tiek egzaminuojantis privalėtų naudoti visas būtinas apaugos priemones, po visko būtų atliekama transporto priemonės dezinfekcija ir pan“.

Iki karantino paskelbimo vien B kategorijos praktiniam egzaminui registravosi apie 8 tūkstančiai žmonių, – rašė S.Skvernelis savo „Facebook“ paskyroje.

„Regitros“ egzaminų rezultatai prastės?

Tuomet „Regitra“ paskelbė, kad nuo penktadienio, balandžio 17 d., atnaujino registraciją į egzaminus būsimiems motociklų vairuotojams. O nuo šio pirmadienio, balandžio 20 d., registracija atveriama ir krovininių transporto priemonių – C, CE – kategorijų siekiantiems vairuotojams. Kada bus galima registruotis į kitų kategorijų egzaminus, sprendimai bus priimti vėliau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Pakėnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Pakėnas

Vairavimo mokyklų, mokančių B kategorijos būsimus vairuotojus, atstovai tikisi, kad šios kategorijos egzaminai „Regitroje“ vyks jau gegužę. Gegužę (sulig antruoju karantino palengvinimo etapu) šios mokyklos tikisi atnaujinti savo veiklą.

Siūlo mokiniams neprarasti vairavimo įgūdžių ir atnaujinti juos važinėjant su šeimos nariais.

Tačiau ar visi mokiniai, išlaikę egzaminus vairavimo mokykloje, sugebės po tokios pertraukos pademonstruoti savo įgūdžius „Regitroje“? Vairavimo mokyklos „Amplius LT“ vadovas Artūras Pakėnas, kol neaišku, kada bus atnaujinti egzaminai B kategorijai gauti, siūlo mokiniams neprarasti vairavimo įgūdžių ir atnaujinti juos važinėjant su šeimos nariais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką reikia žinoti, kai vairuoti moko artimieji

Motociklininkų problemos gali būti didesnės

Pedagogas Tomas Rinkevičius (J.Rinkevičiaus vairavimo mokykla), mokantis vairuoti būsimus motociklininkus, mato dar didesnę problemą.

Asm. albumo nuotr./Vairavimo mokytojas Tomas Rinkevičius
Asm. albumo nuotr./Vairavimo mokytojas Tomas Rinkevičius

Taip, „Regitra“ jau registruoja A kategorijos egzaminui, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad motociklininkai turėjo „žiemos pertrauką“, kuri truko keturis-penkis mėnesius. Taigi ne tik karantinas, bet ir priverstinė pertrauka yra tas faktorius, kuris „Regitros“ egzamino metu gali pakišti koją.

„Tam, kad būtų galima kažką egzaminuoti, reikia kažką tiems egzaminams ir paruošti. Kaip sako mano mokiniai, dabar išeina toks cirkas. Nors Regitra registruoja egzaminams, mokiniai nenori jo laikyti, nes primiršo įgūdžius. Todėl pirmiausia norėtų prisiminti juos vairavimo mokykloje.

Kad būtų galima kažką egzaminuoti, reikia kažką tiems egzaminams ir paruošti.

Tačiau pedagogų veikla bus leidžiama tik antrajame Vyriausybės numatytame etape. Todėl mokiniai klausia kaip atnaujinti įgūdžius dabar, prieš egzaminą, o mes nežinome, ką atsakyti. Juk 5 mėnesių pertrauka labai reikšminga. Todėl rudenį mokęsi motociklininkai vargiai išlaikys egzaminą be papildomo pasiruošimo“, – sako Tomas Rinkevičius.

Pasak pedagogo, A kategorija (motociklų) yra pati saugiausia COVID-19 prasme, nes vairavimo pamokos vyksta gryname ore, mokytojas nurodymus (kaip atlikti gyvatėlę ar aštuoniukę) gali duoti net ir nuotoliniu ryšiu.

„Mūsų A kategorijos pamokos vyksta 2 ha plote. Jame nėra jokio fizinio kontakto. Be to, būsimieji motociklininkai atvyksta vilkėdami savo aprangą, mūvėdami pirštines ir t.t. Tai kuo tuomet mūsų mokykla skiriasi nuo Regitros, kurios veiklą norima atnaujinti?“ – retoriškai klausia T.Rinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius