Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešėliai kelyje: pažeidėjai apdovanoti atšvaitais, bet vienas gavo ir protokolą

Sekmadienį šalyje buvo minima diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Šia proga Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kartu su partneriais iš Valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ Panevėžio padalinio surengė prevencinę atšvaitų dalijimo akciją. Šviesą atspindinčiomis priemonėmis akcijos rengėjus aprūpino Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Svarbu žinoti: kaip teisingai segėti atšvaitus

Periodiškai atšvaitų dalijimo akcijas rengiantys organizatoriai šįkart nusprendė patikrinti, ar atšvaitus naudoja Panevėžio rajono gyventojai. Pirmiausia akcijos rengėjai užsuko į Liūdynės gyvenvietę.

Ten buvo sutiktas vos vienas praeivis, tačiau jokių šviesą atspindinčių priemonių jis neturėjo. Vyrui buvo uždėtas atšvaitas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Netrukus ekipažai apsilankė ir Miežiškiuose. Menkai apšviestose arba visai tamsiose miestelio gatvėse buvo sutikta net keletas pažeidėjų. Atšvaitais ir liemenėmis buvo aprūpinta šeima su mažamečiais vaikais.

Atšvaitų neturinčią grupelę žmonių tamsoje buvo itin sunku pastebėti, tad policijos pareigūnai šeimai priminė apie riziką pakliūti po automobilio ratais ir apdovanojo atšvaitais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Net keletas pėsčiųjų akcijos rengėjams pakliuvo Velžio gyvenvietėje. Dauguma pažeidėjų tikino turintys atšvaitus namuose, o į gatvę išėjo tik trumpam.

Policijos pareigūnai priminė jiems, kad atšvaitą užsidėti daug laiko neužima, tačiau ši priemonė garantuoja, kad kelyje iš vaiduoklio pavirsite gerai matomu eismo dalyviu.

VIDEO: Atšvaitų dalijimo akcija Panevėžio rajone

Po vizito Velžyje akcijos rengėjai pasuko į kitoje magistralės Panevėžys–Vilnius pusėje esančią Katinų gyvenvietę, o netrukus pajudėjo link Vadoklių.

Būtent čia pareigūnams teko ne tik dalyti atšvaitus neryškiems eismo dalyviams, bet ir surašyti administracinio nusižengimo protokolą. Netoli parduotuvės pareigūnai pastebėjo be šviesą atspindinčios liemenės važiuojantį dviratininką.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Pareigūnams kilo įtarimas, kad pažeidėjas dar ir neblaivus. Jo girtumas buvo patikrintas alkoholio matuokliu. Aparato ekrane įsižiebė lengvą girtumą reiškiantys skaičiai – 1,12 promilės.

Už tokį nusižengimą dviratininkui buvo surašytas protokolas ir skirta bauda. Taip pat jam buvo liepta dviratį vestis ir juo nebevažiuoti. Be to, vyrui įteikta ir šviesą atspindinti liemenė, kurios pažeidėjas neturėjo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Šįkart itin pareigingi pėstieji ir dviratininkai buvo Ramygalos gyvenvietėje. Čia pareigūnams neteko nė karto stabtelėti prie pažeidėjų, o visi sutikti eismo dalyviai turėjo užsidėję atšvaitus.

Nemažai tamsių eismo dalyvių buvo sutikta Krekenavoje. Visiems jiems akcijos rengėjai įteikė atšvaitus, šviesą atspindinčias liemenes ar pirkinių krepšius su šviesą atspindinčiais elementais.

Iš viso akcijos metu buvo išdalytos kelios dešimtys atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių priemonių. Be to, eismo dalyviams taip pat buvo dalijama ir prevencinė medžiaga apie kyšio davimą policijos pareigūnams „Kyšis išpurvina“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Praėjusiais metais Panevėžio apskrities keliuose buvo sužeisti 52 pėstieji ir 22 dviratininkai. Šiais metais sužalotų eismo dalyvių daugiau – 64 pėstieji ir 35 dviratininkai.

Tačiau šiemet kur kas geresnė situacija vertinant žuvusių eismo dalyvių skaičių. Pernai žuvo 11 pėsčiųjų ir 1 dviratininkas, o šiemet per avarijas užgeso šešių pėsčiųjų gyvybė, dviratininkų žūčių išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius