Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma trumpinti žieminių padangų sezoną motociklams

Susisiekimo ministerija, atsižvelgdama į šylantį klimatą ir motociklų žieminių padangų naudojimo specifiką, ketina lanksčiau nustatyti privalomą tokių padangų naudojimo laikotarpį.
Nauji BMW motociklai
Nauji BMW motociklai / BMW nuotr.

Jei ministerijos siūlomiems Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimams pritars Vyriausybė, motociklai, mopedai ir kitos numatytos transporto priemonės lapkričio ir kovo mėnesiais, esant neapsnigtai ir neapledėjusiai kelių dangai, galės važinėti vasarinėmis padangomis.

„Įvertinę būtinus eismo saugos reikalavimus ir atsižvelgdami į motociklininkus vienijančių organizacijų argumentus, ketiname trumpinti privalomą žieminių padangų naudojimo laikotarpį motociklams. Žiemines padangas motociklai privalės naudoti tris žiemos mėnesius, o ankstyvą pavasarį ar vėlyvą rudenį, priklausomai nuo oro sąlygų, būtų leidžiamos ir vasarinės padangos“, – sako Eismo saugumo tarybos pirmininkas, susisiekimo viceministras Sauliaus Girdauskas.

Lankstesnį žieminių padangų naudojimo laikotarpį planuojama nustatyti motociklams, mopedams, taip pat triračiams, keturračiams ir motorinių transporto priemonių priekaboms. Viceministras S.Girdauskas atkreipia dėmesį, kad automobiliams privalomas žieminių padangų naudojimo laikotarpis nesikeis ir tęsis, kaip šiuo metu nustato KET, nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d.

2014 m. spalio 11 d. naujos redakcijos KET visoms motorinėms transporto priemonėms buvo nustatytas vienodas laikotarpis, kuriuo draudžiama važiuoti vasarinėmis padangomis.

Įsigaliojus šiems reikalavimams, Susisiekimo ministerija sulaukė vairuotojų kreipimųsi, kuriuose nurodoma, kad naujasis reglamentavimas yra nelankstus ir apriboja mopedų, motociklų, triračių, keturračių, motorinių transporto priemonių priekabų dalyvavimą eisme. Motociklininkus vienijančios organizacijos akcentavo, kad tam tikroms motorinėms transporto priemonėms skirtomis žieminėmis padangomis Lietuvoje neprekiaujama, pasirinkimas yra per mažas arba tam tikrais atvejais tokios padangos nėra gaminamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius