Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stovėjimo stabdis automobilyje – tam, kad būtų naudojamas

Stovėjimo stabdis, geriau žinomas „rankinio“ pavadinimu, dažname automobilyje atlieka tą pačią funkciją, kaip ir vaistinėlė ar gesintuvas – panaudojamas kas antrus metus, einant techninę apžiūrą. Tačiau tai – klaidingas mąstymas, kadangi stovėjimo stabdis gali apsaugoti nuo įvairių nemalonumų.
Kaune į upę nuriedėjo automobilis
Kaune į upę nuriedėjo automobilis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Konkretus tokios problemos pavyzdys užfiksuotas Kaune. Čia prie „Žalgirio“ arenos pastatytas „Nissan Almera“ nuriedėjo į Nemuną. Automobilio savininkė teigė, kad įparkavo jį tvarkingai toje vietoje, kur paprastai statomi arenos darbuotojų automobiliai ir spėjo, jog kažkas galėjo mašiną užkliudyti. „Nissan“ dėl kol kas nežinomų priežasčių nuriedėjo nuokalne, išlaužė apsauginį kuolą ir akmenimis nugarmėjo į upę. Vienas krante išdėliotų akmenų dar prakirto automobilio karterį, tad iš jo pasipylė ir į upę pateko keli litrai alyvos.

Kaip tokie incidentai nutinka? Kai žmonės nenaudoja stovėjimo stabdžio.

Automobilis su įjungta pavara nėra toks stabilus, kaip gali pasirodyti. Jeigu šis stovi nuokalnėje, pariedėti į priekį gali net ir su įjungta pavara, o nestipriai stumteltas – nuvažiuoti bent kelis metrus. O jeigu stumteltas stipriau, pavyzdžiui, kitu automobiliu, tuomet jo keliai lieka nežinomi.

Juk ne veltui naujausiuose automobiliuose, turinčiuose elektroninį stovėjimo stabdį, šis dažniausiai įjungiamas automatiškai, vos užgesinus variklį. Taip daroma dėl saugumo – siekiant išvengti tokių įvykių, kaip Kaune prie „Žalgirio“ arenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius