Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susidūrimo su laukiniu gyvūnu kartais išvengti neįmanoma

Rugsėjis ir spalis – gyvūnų migracijos metas, kuomet keliuose įvyksta daug susidūrimų su laukiniais žvėrimis. Šimtu procentų nuo jų apsisaugoti neįmanoma, tačiau sumažinti galimas pasekmes galima.
Prie Vilniaus du automobiliai susidūrė su briedžiu.
Prie Vilniaus du automobiliai susidūrė su briedžiu. / Egidijaus Babelio nuotr.

Šią savaitę Vilniuje, Kirtimų gatvėje įvykusi avarija puikiai tai iliustruoja. Netikėtai į kelią išbėgusį briedį partrenkė „Peugeot 307“ automobilis, o po akimirkos į antrą eismo juostą nublokštą žvėrį kliudė „SEAT Ibiza“. Nei vieno, nei kito automobilio vairuotojai į netikėtai kelyje pasirodžiusią kliūtį sureaguoti nespėjo.

Vėlų vakarą, apie 23 val., įvykusios avarijos metu buvo sužeisti keli žmonės, o automobiliai – gerokai sumaitoti. „Peugeot“ smarkiai sulamdytas priekis, o SEAT po smūgio netgi apvirto.

Antrojo automobilio vairuotojas po avarijos buvo išvežtas į ligoninę, tačiau ten paaiškėjo, kad jis atsipirko tik sumušimais. Po įvykio jis džiaugėsi, jog laikėsi saugaus greičio, buvo prisisegęs saugos diržu, o automobilyje suveikė oro pagalvės.

Tokios avarijos vyras išvengti neturėjo šansų: briedis prieš jo automobilį atsirado akimirksniu ir vairuotojas neturėjo šansų tinkamai sureaguoti. Tačiau nedideli vyro sužeidimai primena: saugos diržą segtis būtina, kaip ir laikytis saugaus greičio. Tai – geriausia apsauga nuo tragiškų eismo įvykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius