Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ po tragedija pasibaigusios avarijos paaiškino, kaip užtikrina automobilių saugumą

Kupiškio rajone įvykus nelaimei, kai avarijos metu, neišsiskleidus oro pagalvėms, žuvo mergina, kilo diskusijos apie naujų automobilių saugumą. Nes į avariją patekusi „Toyota CH-R“ buvo įsigyta salone vos prieš tris savaites.
„Toyota CH-R“ pristatymas Ispanijoje
„Toyota CH-R“ / Dainiaus Cuberos / 15min nuotr.

15min jau klausė ekspertų, ar gali būti, kad oro pagalvės neišsiskleidžia net ir naujuose, tvarkinguose automobiliuose. Ką jie mano apie tokią situaciją, skaitykite čia.

Specialistai teigė laukiantys ekspertų išvadų ir įvardijo atvejus bei aplinkybes, kurioms sutapus pagalvės teoriškai gali ir neišsiskleisti.

Galerijoje pateikiame paties gamintojo instrukcijas, kurias gauna „Toyota CH-R“ įsigiję vartotojai.

Ketvirtadienį oficialią nuomonę apie šį įvykį išplatino ir „Toyota Baltic“ atstovybė. Pranešimą pasirašė Marekas Maide, rinkodaros vadovas ir Liisi Kõivumägi, komunikacijos ir rinkodaros vadovė. Žemiau pateikiame neredaguotą „Toyota Baltic“ pranešimą.

„Toyota Baltic“ komentaras

„Toyota Baltic“ liūdi dėl žinios, kad 2018 m. rugpjūčio 17 d. Lietuvoje įvyko eismo įvykis, kurio metu žuvo žmogus.

„Toyota“ darbuotojų ir „Toyota“ atstovybių Lietuvoje vardu, reiškiame nuoširdžią užuojautą šeimai. Šiuo sunkiu laikotarpiu mintimis esame su Jumis.

Mes kreipėmės į Lietuvos policiją ir patvirtinome, kad norime ir esame pasirengę bendradarbiauti nepriklausomam ekspertui atliekant eismo įvykio tyrimą. „Toyota“ pritaria, kad turi būti išaiškintos visos nelaimės aplinkybės. Kol atliekamas tyrimas, negalime teikti jokių komentarų.

„Toyota“ užtikrina, kad saugumą laiko svarbiausiu savo prioritetu. Visus esamus ir būsimus „Toyota“ klientus norime užtikrinti, kad visi „Toyota“ automobiliai atitinka griežčiausius saugos reikalavimus.

Visuose naujuose „Toyota“ automobiliuose, kuriais prekiauja įgaliotosios „Toyota“ atstovybės, yra įdiegtos visapusiškos aktyvios ir pasyvios saugos priemonės, taip pat ir oro pagalvės. Visi iš gamyklos išgabenami „Toyota“ automobiliai yra kruopščiai patikrinami, užtikrinant, kad visos saugos sistemos funkcionuoja tinkamai. Taip pat prieš perduodant naują automobilį klientui, „Toyota“ atstovybė patikrina automobilio saugos sistemą, įskaitant ir oro pagalves.

„Toyota“ įgaliotose atstovybėse vykdant periodinius patikrinimus – nuvažiavus 15 000 km arba kartą per metus – taip pat atliekama reguliari saugos sistemos patikra. Todėl „Toyota“ gali garantuoti, kad jeigu automobilis yra aptarnaujamas tik įgaliotose „Toyota“ atstovybėse arba įgaliotose remonto dirbtuvėse, visos gamyklinės saugos sistemos yra savo vietose ir tinkamai veikia.

Kiekvieną kartą užvedant automobilį, automatiškai patikrinama, ar tinkamai funkcionuoja visi su oro pagalvėmis susiję komponentai. Nustačius bet kokį neatitikimą, automobilio prietaisų skydelyje lieka degti įspėjamasis signalas, informuojantis vairuotoją, kad sistema turėtų būti patikrinta įgaliotoje „Toyota“ atstovybėje.

„Toyota“ automobilių saugumą taip pat tikrina nepriklausomos organizacijos, tokios kaip „Euro NCAP“. Šioje patikroje „Toyota C-HR“ buvo skirtas aukščiausias 5 žvaigždučių saugos įvertinimas.

Vis dėlto, jeigu „Toyota“ automobilių savininkams kyla klausimų dėl jų automobilių, prašome kreiptis į įgaliotąją „Toyota“ atstovybę.

Deja, visa ši informacija negali pakeisti fakto, kad jauna moteris prarado gyvybę avarijoje, todėl dar kartą reiškiame nuoširdžią užuojautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius