Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 03

Vairuotojai toliau niršta dėl „Savo“ aikštelės mokesčio: iš kur gauna duomenis apie pažeidėjus?

Vairuotojai, užsibuvę Kauno prekybos centro „Savas“ aikštelėje daugiau nei 2 valandas, po kurio laiko laišku sulaukia reikalavimo sumokėti 15 eurų taisyklių nesilaikymo mokestį. Kadangi neįrengti užkardai, informuojantys apie pažeidimą čia ir dabar, vairuotojams kyla klausimas: kas „UniPark“ suteikia, ir ar teisėtai, duomenis apie automobilių savininkus?
Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune
Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Apie tai, kad privačioje „Savo“ automobilių stovėjimo aikštelėje galiojančios taisyklės vairuotojams kelia daugybę klausimų, 15min rašė jau anksčiau: „Kaunietę piktina „plėšikavimas“ prie prekybos centro – tik gavęs baudą sužinai, kad turėjai susimokėti“ bei „Diskusijos dėl parkavimo prie „Savo“ netyla: privačioje aikštelėje „privačios“ taisyklės?“.

Žmones piktina, jog apie tai, kad viršijai dviejų valandų nemokamo stovėjimo terminą ir turi susimokėti, sužinai ne išvažiuodamas iš aikštelės, o tik po kurio laiko gavęs laišką, jei iš viso jo sulauki. Tuomet jau iškart susimoki ne eurą ar du už stovėjimą, o 15 eurų „baudą“.

Ne vienas vairuotojas redakcijai piktinosi nesulaukęs aikštelę administruojančios UAB „Stova“ („UniPark“) registruoto laiško apie mokestį, – gautas tik pranešimas jau iš išieškotojų UAB „Julianus Inkaso“, kurie dar priskaičiuoja ir papildomą savą mokestį (apie 19 eurų), skirtą skolų išieškojimo išlaidoms padengti.

Vairuotojai įtaria, kad taip „UniPark“ neva net nesistengia greitai ir tinkamai informuoti apie pažeidimą – piktnaudžiavimas nežinojimu apie tai, kad turi susimokėti, pasak jų, leidžia „išlošti“ abiem įmonėms: vietoj kelių eurų už parkavimą kiekvienas pažeidėjas susimoka daugiau nei po 30 eurų.

„Perskaičiau jūsų straipsnį apie „Savas“ aikštelę ir kilo vienas rimtas klausimas: kokiu būdu „UniPark“ nustato asmenį, kuris pažeidė taisykles?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius