Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vien geros padangos nepadės – kaip paruošti galvą sugrįžtančiam šalčiui keliuose?

Sinoptikai skelbia, kad į Lietuvą grįžta žiema. Kartu su neigiama temperatūra atkeliaus ir pūgos, sniegas, plikledis – tikras išbandymas vairuotojui. Kaip neįkliūti į žiemos spąstus?
Žiema
Žiema

Pirmas dalykas, kurį turėtų padaryti kiekvienas vairuotojas, susipažinęs su jam nepalankia orų prognoze – pasiruošti ekstremalioms vairavimo sąlygoms. Kelius prižiūrinčioms įmonėms jau iki kaulų smegenų įgrisęs posakis, kad kelininkus žiema užklumpa netikėtai, gali įgauti kitokią prasmę, tą patį sakančią apie kiekvieną vairuotoją.

Taigi, kokie yra tie pirmieji dalykai, kuriuos privalote atlikti savo automobiliui? Pirmiausia, turite pasirūpinti, kad jūsų automobilis būtų tinkamas eksploatuoti žiemiškomis sąlygomis – įsipilti žieminio, neužšąlančio langų skysčio; pasitikrinti slėgį padangose; visada vežiotis sniego šluotelę; pasikeisti valytuvų šluoteles, jeigu jos nusidėvėjusios.

VIDEO: Automobilio priežiūra žiemos metu: viskas, ką reikia žinoti

Kai jau technika paruošta, metas paruošti galvą. Jeigu tinkamai pasiruošite psichologiškai, neteks nervintis dėl padidėjusių spūsčių, lėtai važiuojančių vairuotojų ir, ko gero, neteks prisiminti, kaip pildyti eismo įvykio deklaracijos.

Tik geri ketinimai ir atsargumas kelyje nepadės – pablogėjusiomis eismo sąlygomis itin svarbu tinkamas ir saugus greitis ir atstumo laikymasis. Tik paisant šių dviejų svarbių taisyklių galėsite mėgautis vairavimu žiemą.

Atsiminkite, kad ant slidžios kelio dangos jūsų automobilis gali tapti neprognozuojamas, todėl važiuokite bent 1020 kilometrų per valandą mažesniu greičiu, negu yra ribojamas greitis.

Sumažintas greitis gali tapti beverčiu, jeigu nesilaikysite saugaus atstumo. Įprastai saugaus eismo specialistai pataria laikytis atstumo, lygaus pusei automobilio greičio. Užklupus žiemai nepralošite, jeigu būsite nuo priekyje esančio automobilio atitolę tokiu atstumu metrais, kokiu važiuojate. Dažnu atveju protinga bus laikytis net ir dvigubai didesnio atstumo nei jūsų greitis nuo priekyje esančios transporto priemonės.

Tik nuo kiekvieno iš mūsų veiksmų ir protingų sprendimų priklausys, ar kelių policija turės daug darbo per ateinančius šalčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius