Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkus pasirinkimas: „Bentley Flying Spur W12“ ar „Bentley Bentayga Hybrid“?

Nesvarbu, krizė, karantinas ar ekonominio klestėjimo metai, prabangių automobilių pardavėjai pirkėjų trūkumu nesiskundžia. Tai taikytina ir „Bentley“ pardavėjams Lietuvoje – vien „Bentley“ parduodama po 50 modelių per metus, bet tai – ne riba.
„Bentley Flying Spur W12“ ir „Bentley Bentayga Hybrid“ testas
„Bentley Flying Spur W12“ ir „Bentley Bentayga Hybrid“ testas / Egidijaus Babelio nuotr.
Temos: 2 Automobilis Bentley

Nuo pat pirmųjų dienų „Bentley Bentayga“ yra populiariausias gamintojo modelis. Daugiau nei 200 tūkst. Eur kainuojantis SUV kartais dar vadinamas ir vėliavnešiu (flagmanu). Ypač po to, kai pristatė jau penktąjį modelį savo gamoje – „Bentayga EWB“ su beveik 20 centimetrų ilgesne baze. Tiesa, tarp populiariausių dar ir „Continental GT“.

Suprasti akimirksniu

  • „Bentley Bentayga Hybrid“. E Motor ir V6 variklis. Iki 100 km/h gali įsibėgėti vos per 5,9 sekundės, o bendras sukimo momentas pasiekia įspūdingą 700 Nm, todėl jis gali pasiekti maksimalų 247 km/h greitį.
  • „Flying Spur“ 6 litrų W12 variklis leidžia pasiekti maksimalų 333 km/val. greitį. Iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,6 sek. Automobilyje sumontuota išmani visų ratų pavara.

Bet šį kartą ne apie jį. O apie nuostabą. Ar gali nuostabą kelti ir ne SUV? Juk visuose segmentuose tai yra dominuojantis automobilio tipas – nuo ekonominės klasės iki pačių prabangiausių.

Taip, dominuojantis, bet būna ir išimčių iš taisyklės. Labai nustebau, kad pasivažinėjimas „Bentley Bentayga Hybrid“ (V6 variklis ir elektros jėgainė) man nublanko prieš kitą modelį. Gal smegenys perkaito nuo vasaros saulės? Ne, ne visai. Yra toks magiškas simbolis W12, kurio, kaip sakoma vienoje reklamoje, „kartą paragavęs, negali sustoti“.

Nusakyti žodžiais važiavimą automobiliu, turinčiu tokį variklį yra sunku. Na, kartais pardavėjai sako, kad, tik kur nors Vokietijoje, neribojamo greičio ruože, galima pajusti, kas yra W12. Jis neva atsiskleidžia tik nuo 200 km/val.

Taip, esu važiavęs įvairiais greičiais. Ir uždarose trasose, ir greitkeliais. Todėl sutiksiu, kad šiuose žodžiuose esama tiesos. Bet tai – tik gėlytės.

Iš esmės galingas limuzinas „Bentley Flying Spur W12“ yra skirtas ne sportiškam, o greitam, užtikrintam važiavimui. Na, ir statuso pademonstravimui. Ko gero, 99 proc. savininkų renkasi patogią galinę sėdynę, kuri yra fantastiškas darbo kabinetas netgi važiuojant vingiuotais keliais kur nors aplink Paberžę. Nes greitkeliu automobilis tiesiog plaukia.

Esi pasaulio viešpats, kai sėdi soste (galinėje sėdynėje)...

Įdomu, kad visai ne pagreitėjimas geriausiai charakterizuoja „Bentley Flying Spur W12“, o užtikrintumo jausmas, kurį jis sukuria. Nesibaigiančios galimybės akceleruoti, bet tu to nenori ir daugiau nei kartą per 15 min. to nekartoji. Nes esi pasaulio viešpats, kai sėdi soste (galinėje sėdynėje), tai kam tau demonstruoti galią, kaip visi ir taip žino, ką sugeba toks kūrinys?

Tačiau, kam čia slėpti, išbandėme abu „Bentley“ ir sportiniu režimu. „Bentley Flying Spur W12“, ši dvi tonas sverianti karieta, turi daugybę elektroninių saugumo ir stabilizavimo sistemų, kurios leidžia saugiai ir ekstremaliai stabdyti, agresyviai įvažiuoti į posūkį nelygiame kelyje (ačiū reguliuojamai pakabai) ir išvažiuoti iš jo spaudžiant gazo pedalą iki dugno.

Taigi, jei esate matę filmą „Transporteris“, kuriame aktorius Jasonas Stathamas virtuoziškai vairuoja „Audi S8“, įspūdį padvigubinkite: dar daugiau galios, prabangos ir užtikrintumo, kurią simbolizuoja ant automobilio kapoto spindinti „Flying B“ statulėlė.

P.S. Nors naujojo modelio multimedija pagerėjusi, lyginant su ankstesnio, vis dėlto šių automobilių savininkų geriau neklausti, ar „Apple CarPlay“ bevielis, ar veikia tik su laidu. Pastebėjau, kad tokiuose automobiliuose didžiausias dėmesys skiriamas chromui, auksui ir variklio galiai, o ne tokioms praktiškoms smulkmenoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius