Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 17

Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Braškės, mėlynės, avietės, vyšnios, gervuogės, šilauogės, serbentai... Šiuo metu galime džiaugtis pačiu uogų sezono įkarščiu. Žinoma, uogos pačios skaniausios ir vertingiausios šviežios: ką tik nuskintos nuo šakelių, kvepiančios šiltomis vasaros dienomis, akimirkai apsvaiginančios savo saldumu. Tačiau tuomet, kai išragausite visų šviežių uogų, suteikite šansą ir iš jų ruošiamiems desertams. Pavyzdžiui, vasariškam uogų pudingui.
Uogų pudingas
Uogų pudingas / Astos Černės nuotr.

Šiam uogų pudingui galite naudoti įvairiausias uogas. Vienos rūšies ar dešimties rūšių – tas, kurias mėgstate labiausiai, arba visas iš eilės. Jeigu nuspręsite naudoti rūgštesnes uogas, tačiau mėgstate saldžius desertus, įberkite šiek tiek daugiau cukraus.

Uogų pudingas šimtu procentų pateisina žodžius, kad paprastumas slypi genialume arba mažiau yra daugiau. Vos keli produktai, vos keliolika minučių, vos viena naktis kantrybės – ir štai prieš jūsų akis nuostabus vasariškas desertas!

Uogų sezonas vis dar tęsiasi – labai rekomenduojame išbandyti!

Uogų pudingas
Receptas: Uogų pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Batonas: 10.00 riekės (10–12)
Mėlynės: 500.00 g (įvairios uogos: mėlynės, braškės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai, gervuogės ir t. t.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius.
  2. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas dubenėlis būtų padengtas batono riekelėmis (be tarpų, skylučių ir pan.).
  3. Į prikaistuvį sukrėskite norimas uogas ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir uogos išskirs savo sultis. Sumažinkite ugnį ir dar apie 5 min. kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Atvėsusias uogas paskirstykite į dubenėlius, išklotus batono riekelėmis. Šiek tiek uogų sulčių pasilikite – jų prireiks patiekiant desertą.
  5. Jeigu batono riekelės yra aukštesnės nei dubenėlio sienelės, užlenkite jas į vidinę pusę, ant uogų. Paimkite dar porą batono riekelių ir uždenkite jomis dubenėlių paviršių taip, kad nebesimatytų uogų.
  6. Ant dubenėlių viršaus uždėkite po mažą lėkštutę, o ant jų – ką nors sunkaus, t. y. „paslėkite“ uogų pudingą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
  7. Kitą dieną nuimkite nuo dubenėlio lėkštelę. Atsargiai peiliu perbraukite per dubenėlio sieneles, kad pudingas lengviau išsiimtų iš indo. „Išverskite“ desertą iš dubenėlių į lėkšteles. Apipilkite likusiomis uogų sultimis. Patiekite nedelsdamos.  

Plačiau skaitykite: Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Suskleisti

Receptas Astos Černės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius