Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 17

25 didžiausios ir mieliausios šunų veislės

Vadinkite juos galiūnais, kadangi šios mielybės sveria nuo 37 iki 75 kilogramų, rašo goodhousekeeping.com.
Šios veislės augintiniai yra labai ištikimi ir puikiai saugo šeimininką ir namus
Tibeto mastifai yra labai ištikimi ir puikiai saugo šeimininką ir namus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dobermanas pinčeris

Beveik 50 kg grynų raumenų – atletiškieji dobermanai dėl savo greito mąstymo ir ištvermės vis dar tarnauja kariuomenėje ir policijoje. Ir nepaisant stereotipų, veislės temperamentas palaipsniui prarado aštrumą, o patikimumas vertinamas aukščiau visko.

Škotų dirhaundas

Orieji dirhaundai mėgsta gerą pokaituko miegą ir gerai pasiusti, o jų protėviai siejami su stipriais medžioklės įgūdžiais. Kažkada šiuos šunis labai gyrė kilmingieji, o asmenys, turintys žemesnį titulą nei grafas, negalėjo jo turėti.

Didysis šveicarų zenenhundas

Alpių ūkininkai veisė šiuos šunis dėl jų universalumo, jėgos bei vikrumo. Šeimos vertina stabilų šių šunų temperamentą bei nepaneigiamai mielas išraiškas.

Juodasis rusų terjeras

Ne visi terjerai yra maži. Šie masyvūs sarginiai šunys savo lojimą gali sustiprinti 65 kg svoriu. Jie labai saugo savo šeimininkus ir įtariai žiūri į nepažįstamuosius. Atsižvelgiant į tą storą kailį, namai šaltame klimate yra pliusas.

Wikimedia.org nuotr./Juodasis rusų terjeras
Wikimedia.org nuotr./Juodasis rusų terjeras

Komandoras

Komandoras labiau primena grindų šepetį nei šunį. Tačiau po tais storais baltais šeriais slypi drąsus ir ištikimas šuo. Neįprasta išvaizda atlieka svarbų vaidmenį: tai kūno šilumos reguliavimas gimtojoje Vengrijoje.

123RF.com nuotr./Vengrų aviganis komandoras
123RF.com nuotr./Vengrų aviganis komandoras

Akita Inu

Šie stiprios valios, instinktyvūs ir dominuojantys medžiokliniai šunys netinka žmonėms, prieš tai neturėjusiems šunų. Jie iš prigimties saugo savo šeimą. Jie tinka gerai besielgiantiems vaikams, jei šunys auga kartu su jais (su suaugusiųjų priežiūra).

Asmeninio archyvo nuotr. /Akita
Asmeninio archyvo nuotr. /Akita

TAIP PAT SKAITYKITE: Veisėja R.Babikienė apie japonų akitas: „Tai – tinginių šuo“

Anatolijos aviganis

Nepaisant apgaulingo pavadinimo, šie šunys veisiami kaip sarginiai šunys, ne kaip piemenys. Jie gali būti labai teritoriški, tačiau su savo šeima vis tiek būna ramūs ir meilūs.

Berno zenenhundas

Šie pūkuočiai ne tik beprotiškai mieli, jie klesti šaltame klimate, kaip, pavyzdžiui, gimtosiose Alpėse. Nors jie yra draugiški aplinkiniams, šie šunys linkę užmegzti ryšį su vienu žmogumi.

Shutterstock nuotr./Berno zenenhundas
Shutterstock nuotr./Berno zenenhundas

Bladhaundas

Lygiai kaip filmuose, bladhaundai gali daugybę kilometrų sekti kvapą. Jų uoslė tokia galinga, kad teismuose ji priimama kaip įrodymas. Tačiau paprastam šeimininkui derėtų žinoti: šiems didžiuliams šunims reikia daug judėti ir griežtų paklusnumo mokymų – lygiai kaip bet kuriai kitai aktyviai veislei.

TAIP PAT SKAITYKITE: Labradorus įsimylėjusi D.Grigonienė: „Už maistą jie galėtų išmokti kalbėti japoniškai“

Boerboelis

Gimtojoje Pietų Afrikoje šie galingi ūkių šunys atbaido grobuonis, tokius kaip leopardai. Dėl jų jėgos ir dominavimo Amerikos šunų veislyno klubas, prieš įsigyjant šios veislės šunį, rekomenduoja turėti patirties auginant didelį šunį.

Bulmastifas

Drąsūs, meilūs ir ištikimi – bulmastifai gali būti puikūs šeimos nariai ir gynėjai. Jie labai noriai pataikauja ir, nepaisant didelio stoto, nereikalauja daug judesio.

Italų mastifas

Šie šunys gali būti gąsdinantys asmens sargybiniai, reikalaujantys daug judesio ir griežtos rankos. Tinkamai dresuojant šie aršūs šunys prisiriš prie šeimos, įskaitant vaikus.

Argentinos dogas

Ši Argentinos veislė medžioja būriu, tačiau dėl linksmo ir draugiško elgesio ši veislė yra labai populiari už Pietų Amerikos ribų.

Bordo dogas

Šį mielą kompanjoną pažinsite iš Tomo Hankso filmo „Terneris ir Hučas“. Šie šunys yra drąsūs ir ištikimi, tačiau neagresyvūs.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Hanksas ir Bordo dogas filme „Terneris ir Hučas“
„Scanpix“ nuotr./Tomas Hanksas ir Bordo dogas filme „Terneris ir Hučas“

Vokiečių dogas

Švelnūs ir mylintys šios veislės šunys puikiai tinka vaikams. Vokiečių dogai yra atidūs sargai, tačiau nėra ypatingai agresyvūs. Jie pakankamai protingi, tačiau labai užsispyrę ir sunkiai pasiduoda dresūrai.

Shutterstock nuotr./Vokiečių dogai
Shutterstock nuotr./Vokiečių dogai

Pirėnų kalnų šuo

Šis sarginis šuo susidraugauja lėtai, ir labai atsargiai žiūri į nepažįstamuosius. Būtent dėl to, šis šuo yra vienos šeimos augintinis. Jis juda tyliai, lėtais, apgalvotais judesiais, tačiau jis noriai trauks vežimėlį arba neš už jus maišą.

Airių vilkogaudis

Kaip aukščiausia veislė, vilkogaudžiai gali atrodyti impozantiškai, tačiau iš tiesų tai yra švelnūs milžinai. Šie mieli augintiniai puikiai sutaria su vaikais.

Kuvasas

Tai senovinė veislė, tik kilmingiesiems buvo leista turėti šiuos sniego baltumo sarginius šunis. Šiandien kantrus dresavimas yra dar svarbesnis už karališkąją kilmę. Šiuolaikiniai savininkai turi išmokyti gynėjus skirtumo tarp tikros grėsmės ir neįprasto įvykio.

Leonbergeris

Prieraišus – per silpnas žodis; šie šunys nori būti su savo šeima visą laiką. Šie mieli kompanjonai turi potencialo būti puikiais terapiniais šunimis, tačiau ne kambariniais. Jie gali sverti iki 80 kg.

Mastifas

Šie namisėdos myli savo šeimą ir aplinką, kurioje gyvena, ir, jei prireiks, už juos atiduos gyvybę. Mastifas pasirengęs pamaloninti šeimininką, kai tik supras, ko jis nori. Kai kurie linkę būti drovūs ir reaguoja kąsdami.

Neapolio mastifas

Nutysęs veidas ir varvančios seilės – šie šunys gali atrodyti kvailoki (prisiminkite Hagrido šunį Iltį iš Hario Poterio filmų), tačiau iš tiesų jie yra sutverti būti sarginiais šunimis. 75 kilogramus sveriantis šunytis yra masyvus ir galingas, todėl netinka būti pirmu augintiniu.

Lisos M.Herndon/wikimedia.org nuotr./Neapolio mastifas
Lisos M.Herndon/wikimedia.org nuotr./Neapolio mastifas

Niufaundlendas

Šis mielas šuo buvo modeliu animacinio filmuko „Piteris Penas“ šuniui-slaugei. Niufaundlendai myli visų amžių vaikus, yra protingi bei labai nori pamaloninti šeimininką.

Rotveileris

Orus ir lėtas pykčiui rotveileris yra patikimas su vaikais, jei augo kartu su jais. Jo įgimtus sargumo instinktus papildo didelė drąsa. Šie šunys paklusnūs ir pakankamai protingi.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Rotveileris
Alvydo Januševičiaus nuotr./Rotveileris

Senbernaras

Jie švelnūs ir tolerantiški, ypač su vaikais. Senbernarai nevizgina uodegos, pamatę nepažįstamąjį, ir puikiai tinka būti sarginiais šunimis.

„Scanpix“ nuotr./Senbernaras
„Scanpix“ nuotr./Senbernaras

Tibeto mastifas

Potencialūs šeimininkai, sukluskite. Tibeto mastifai pagarsėję tuo, kad neateina šaukiami, bet to, jie labai (destruktyviai) mėgsta medieną. Šie pūkuoti sarginiai šunys yra protingi ir atsidavę, o ką jau kalbėti apie tai, kad yra nepakartojamai žavingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius