Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

Bazinis naujo augintinio krepšelis: specialistė aptaria kainas ir būtinas priemones

Prieš įsigyjant augintinį, turėtumėte gerai susipažinti su patinkančia veisle ir įsivertinti, kokie yra tam tikros rūšies gyvūno poreikiai. Tai gali būti ne tik augintinių maistas ar kitos prekės, bet ir paslaugos, pavyzdžiui, dresūros pamokos, kirpyklos priežiūros paslaugos ir, žinoma, gydymas. Taip pat primename, kad rinkitės augintinį atsakingai ir kreipkitės tik į oficialius veislynus. Veislinis šuo privalo turėti kilmės dokumentus, net, jeigu jūs ir neketinate jo veisti ar dalyvauti parodose. Kilmės dokumentai užtikrina stabilią šuns psichiką, sumažina genetinių ligų riziką.
Šuo ir katė pietauja
Šuo ir katė pietauja / 123RF.com nuotr.

Kai jau išsirinkote keturkojį draugą, nuo ko pradėti? Kokių būtiniausių dalykų reikės jūsų augintiniui? Kokią sumą išleisite augintinio prekėms? Gyvūno bazinis krepšelis, pirmiausia, priklauso nuo jo rūšies. Aptarsime šunų, kačių, graužikų ir paukščių būtiniausias prekes.

„PetCity Nordika“ parduotuvės vadovės Rasmos Kolendienės teigimu, pirmiausia reiktų gerai apsvarstyti savo finansines galimybes, kalbant ne tik apie gyvūno įsigijimą, augintinių prekes, bet ir nuolatinę jo sveikatos priežiūrą – skiepus, profilaktinius tyrimus, gydymą susirgus ar patyrus traumą.

Vidutinė augintinio krepšelio kaina priklauso nuo kelių esminių faktorių – gyvūno dydžio, veislės, sveikatos ypatumų bei, žinoma, nuo jūsų pačių pageidavimų. Todėl sunku apibrėžti konkrečią sumą, bet galimos išlaidos gali svyruoti nuo 100 iki 400 ar daugiau eurų. Verta paminėti, kad išleidžiama suma gali kisti, jei jau turite sukaupę reikalingų priemonių gyvūnui.

Svarbiausia augintiniams – tinkamas ir subalansuotas maistas

„Kalbant apie visas augintinių rūšis, turbūt bene svarbiausia gyvūnui parinkti tinkamą ir kokybišką maistą“, – sako R. Kolendienė. Gyvūnų maisto gamintojų pasirinkimas „PetCity“ parduotuvėse yra labai platus – čia rasite tiek šlapio maisto konservų, tiek sauso maisto, skanukų ir net specialių sultinių. Maisto pasirinkimas vėlgi priklauso nuo gyvūno veislės ir jam patinkančių skoninių savybių. Esant jautriam virškinimui, rekomenduojamos labiau skystos konsistencijos ar neturinčios tam tikrų alergenų maisto prekės.

Populiariausi šunų maisto prekiniai ženklai – Barking Heads, Edgar Cooper, Fish for Dog, Raw Paleo; o kačių – Applaws, Edgar Cooper, Meowing Heads, Hill‘s. Klientai pasitiki šiais prekiniais ženklais, nes augintinis gali mėgautis įvairiais skoniais, o šeimininkas jausis ramus, nes jo mylimas keturkojis gaus kokybišką ir pilnai subalansuotą maistą.

Kokios svarbiausios priemonės, įsigijus šunį?

Išsirinkus tinkamą maistą augintiniui, reikia pasirinkti jo maitinimo būdą. „Klientai renkasi įvairaus dydžio, formų ir aukščio dubenėlius, kartais derina juos prie namų interjero“, – pastebi parduotuvės vadovė. Dažnas iš karto įsigyja ir guolį augintiniui. „PetCity“ parduotuvėse rasite įvairaus stiliaus guolių – nuo pliušinių, itin minkštų, iki daugkartinių su nuimamu užvalkalu, kurį galima skalbti.

Kita grupė svarbių prekių – tai apranga ir aksesuarai. Antkaklis, petnešos, pavadėlis, lietpaltis ar striukė, išgraviruotas ID ženklelis – visa tai reikalinga, kad gyvūnas galėtų mėgautis pasivaikščiojimu lauke, o šeimininkas bus patenkintas papuošęs savo augintinį ir suteikęs jam individualumo.

123RF.com nuotr./Šuniukas su paltu žiemą
123RF.com nuotr./Šuniukas su paltu žiemą

Nepamirškite ir higienos priemonių: šukų, šepečių, nagų žirklių, šampūnų ir balzamų, dantų, ausų ir akių higienos priemonių, higieninių maišelių, tualeto ar palučių. Jei jus vargina specifiniai augintinio paliekami kvapai ar daiktų graužimas, kvapų neutralizavimo priemonių bei specialių purškalų nuo graužimo taip pat rasite „PetCity“.

„PetCity“ nuotr./Prekių sąrašas šuniukams
„PetCity“ nuotr./Prekių sąrašas šuniukams

Turbūt smagiausia savo augintinį džiuginti specialiais žaisliukais, kurie ne tik lavina gyvūno mąstymą, bet ir skatina užimtumą, apsaugo nuo destruktyvaus elgesio ar liūdesio namuose. Renkantis žaislus, pirmiausia rekomenduojama atsižvelgti į medžiagiškumą, augintinio amžių, interaktyvumo, stiliaus, asmeninių poreikių kriterijus.

Keliaujant ar tiesiog augintinį vežant į kliniką ar kirpyklą, patariama įsigyti ir transportavimo narvą, kuriame gyvūnas jausis saugiau nei tiesiog būdamas ant galinės sėdynės bei tokiu būdu nesukels avarinių situacijų kelyje.

123RF.com nuotr./Šuo
123RF.com nuotr./Šuo

Šunims itin aktualios sezoninės prekės

Kadangi prabėgusi vasara buvo išties karšta, nepraeikite pro šalį pro prekes, kurios palengvina augintinių gyvenimą ir padeda atsivėsinti, kaip sakoma, roges ruošk vasarą. Tai specialūs vėsinantys paklotai, kilimėliai, baseinai ir šaldantys žaislai, kuriuos reikia prieš naudojant palaikyti šaldytuve. Geriausia viską įsigyti vienu metu ir būti pasirengus bet kokiai situacijai bei užtikrinti gyvūno komfortą.

Katės – kokios prekės reikalingiausios joms?

Daugelis prekių atsikartoja iš aptartų šunų prekių. Tačiau, kalbant apie kates, be maisto, dubenėlių, guolio, žaislų, higienos priemonių, verta išskirti tualetą ir kraiką. R. Kolendienė pabrėžia, kad reikėtų pasidomėti, kokį kraiką katė naudojo prieš tai, tais atvejais, kai ji iš prieglaudos ar kitų šeimininkų namų, kadangi pripratusi prie vieno, ji gali būti nepatenkinta kitu. Pavyzdžiui, yra natūralus ir silikoninis kraikas, tad pojūtis katei tikrai skiriasi. Svarbu, kad kačių tualetai būtų praktiški ir funkcionalūs, todėl neretai šeimininkai renkasi uždarus tualetus ar naudoja kraikui skirtus specialius kilimėlius.

123RF.com nuotr./Katinas
123RF.com nuotr./Katinas

Ir kaip gi katės be draskyklės? Draskyklių rasite ir atskirų, ir integruotų į kačių žaidimų aikšteles, svarbiausia, kad augintiniui būtų komfortiška ir įdomu. Kartais draskyklės gaminamos kartu su interaktyviais žaisliukais, patraukiančiais kačių dėmesį.

„PetCity“ nuotr./Prekių sąrašas kačiukams
„PetCity“ nuotr./Prekių sąrašas kačiukams

Graužikams didžiausia investicija – narvas

„PetCity Nordika“ vadovė R.Kolendienė sako, kad graužikams svarbiausias pirkinys yra narvas, todėl jį rinkitės itin atsakingai ir atidžiai. Specialistė pabrėžia, kad įsigyjant narvelį augintiniui, dažname jau būna įmontuotos ir gertuvės, ir bėgimo rateliai, tad kai kuriais atvejais jų neprireikia pirkti atskirai ir galima sutaupyti.

„PetCity“ nuotr./Prekių sąrašas graužikams
„PetCity“ nuotr./Prekių sąrašas graužikams

Graužikams taip pat prireiks šieno, kraiko, mineralų ir druskos. Kai kurie graužikai ypatingai mėgsta praustis, todėl bus aktuali ir vonelė bei smėlis prausimuisi.

Paįvairinti augintinio gyvenimą galima ir įvairiais žaisliukais, kurių rasite „PetCity“ parduotuvėse.

Bene santūriausias prekių krepšelis – paukščių

Paukščių baziniame krepšelyje taip pat svarbiausia yra narvas. Antraeiliai dalykai – smėlis, kraikas. Paukščius rekomenduojama palepinti skanėstais bei rūpinantis sveikata nepamiršti vitaminų. Nors vitaminai ir papildai aktualūs visiems gyvūnams.

123RF.com nuotr./Kanarėlė
123RF.com nuotr./Kanarėlė

Kaip dažnai tenka atsinaujinti augintinių krepšelį?

„Tai priklauso nuo paties augintinio šeimininko. Vienas gali ateiti tada, kai daiktai praranda prekinę išvaizdą, sudūžta ar sulūžta, o kiti atkeliaus kur kas dažniau, pavyzdžiui, yra ne vienas klientas, kuris kraustosi į naujus namus ar pasidaro remontą, tad tuo pačiu atnaujina ir visus augintinio reikmenis. Kiti mėgsta pamaloninti savo šunis ar kates per jų gimtadienius, pirkdami jiems naujus, įdomius ir reikalingus daiktus, aksesuarus. O kiti lepina kasdien. Yra prekių, kurios atnaujinamos pagal sezoną, kaip pavyzdžiui, petnešos, lietpalčiai, šilti rūbai“, – sako parduotuvės vadovė.

R. Kolendienė teigia, kad augančiam augintiniui natūraliai reikia ir naujų daiktų, pavyzdžiui, rūbų, nes gyvūnas juos paprasčiausiai išauga. „Visada galite atvykti išsirinkti antkaklio, drabužių ar petnešų su augintiniu – tai tikrai patogu ir naudinga pačiam gyvūnui, kadangi matysite, kaip jis jaučiasi, auga ir keičiasi“, – pataria „PetCity Nordika“ parduotuvės vadovė.

123RF.com nuotr./Gyvūno priežiūros reikmenys
123RF.com nuotr./Gyvūno priežiūros reikmenys

Klientams visada rekomenduojama atvykti ir pasikonsultuoti su specialistais, kurie padės rasti geriausią variantą ir augintiniui, ir jo šeimininkui. Dalis „PetCity“ parduotuvių – „PetCity Nordika“, „Ozas“, „Domus Pro“ ir „PetCity Klaipėda“ yra įsikūrusios kartu su veterinarijos klinikomis, todėl kartu pasikonsultuosite ir dėl antiparazitinių bei kitų sveikatos priemonių.

„PetCity“ parduotuvėse pasirinkimas augintiniams yra tikrai platus, todėl galite atrasti viską nuo maistelio iki žaislų, rūbų ir interjero elementų. Visame pasaulyje garsūs ir laiko patikrinti prekiniai ženklai – Beeztees, Hunter, Hurtta, Ruka, Kong, užtikrina kokybę.

„PetCity“ nuotr./Naujas augintinio krepšelis
„PetCity“ nuotr./Naujas augintinio krepšelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius