-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 22

Ką daryti, jei trukdo kaimynų augintinių keliamas triukšmas?

Tikriausiai ne vienas daugiabutyje gyvenantis asmuo yra susidūręs su problema, kai kaimynų augintinis kelia triukšmą, LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai“ sako Kauno miesto savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis. Jo teigimu, žmonės, norėdami tai išspręsti, gali imtis kelių priemonių.
Šuo
Šuo / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Šuo Augintinis

LRT RADIJO klausytoja iš Kauno tikina, kad jos ramybę trukdo kaimyno šunų keliamas triukšmas.

„Aš gyvenu daugiabutyje, virš manęs gyvenantys žmonės laiko du šunis. Negaliu miegoti – ir dieną, ir naktį girdžiu keliamus garsus. Ar galėtumėte pasakyti, ką tokiu atveju daryti?“ – domisi ponia.

Kauno miesto savivaldybės atstovas A.Bukelis pabrėžia, kad taip negali būti.

Anot A.Bukelio, jei augintiniu iš tiesų tinkamai nesirūpinama, jis bus atimtas iš šeimininkų.

„Turbūt ne vienas daugiabutyje gyvenantis žmogus yra susidūręs su šia problema, kai kaimyno augintiniai neduoda ramybės. Iš tikrųjų neturėtų taip būti. Jei šuo ar kitas gyvūnas yra laikomas teisingai, neturėtų kaukti kelias valandas ar dienas“, – pastebi jis.

Pasak specialisto, triukšmą girdintys žmonės gali imtis kelių veiksmų: „Jei gyventojui jau išūžė galvą, jis turi pilną teisę paskambinti ar kreiptis raštu šiuo atveju į Kauno miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyrių. To skyriaus specialistai, atvykę į butą ir, pavyzdžiui, pamatę, kad gyvūnas laikomas blogomis sąlygomis, turi teisę kreiptis į gyvūnų priežiūros centrą „Nuaras“.

Anot A.Bukelio, jei augintiniu iš tiesų tinkamai nesirūpinama, jis bus atimtas iš šeimininkų. Be kreipimosi į savivaldybę yra dar vienas variantas, ką reikėtų daryti.

„Kitas kelias – paprastesnis, jei nesinori veltis į ginčus ir kivirčus, augintinius turintis gyventojas galėtų savo bute įsidiegti papildomas priemones, kurios izoliuotų garsą. Žinoma, tai nėra pigu, bet dėl gerų santykių su kaimynais verta pasistengti ir investuoti“, – kalba Kauno miesto savivaldybės atstovas A.Bukelis.

Parengė Viktorija Juškauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius