-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 07 13

Kad padėtų šuniui, jį teko pavogti: prirakintas saugojo bulvių lauką nuo šernų

Žygaičių seniūnijoje Trumpininkų kaimo laukuose aptikto prie būdos grandine prirakinto šuns, turėjusio saugoti bulvių lauką nuo šernų, gelbėjimo operacija virto detektyvu. Kadangi į bulvių lauką nuvykę policijos pareigūnai neįžvelgė, kad šuo kankinamas, keturkojį iš Trumpininkų savavališkai išsigabeno ir globoti ėmėsi Šilutėje veikianti asociacija „Gyvūnų užuovėja“. Kol asociacija rinko pinigus šuns voljerui įrengti, jo šeimininkai kreipėsi į policiją dėl augintinio vagystės.
Kankinamas šuo
Atvykę pareigūnai iš tikrųjų rado prie medinės dėžės, atstojančios būdą, grandine prirakintą šunį. / „Gyvūnų užuovėja“ feisbuko nuotr.

Trumpininkų kaimo laukuose šunį pamačiusi gyvūnus mylinti pora apie tai pranešė policijai. Atvykę pareigūnai iš tikrųjų rado prie medinės dėžės, atstojančios būdą, grandine prirakintą šunį. Šuns kailis buvo nušiuręs ir pilnas sąvėlų. Šalia jo – dubenėlis vandens ir tuščias indas ėdalui.

Kaip „Tauragės kurjeriui“ sakė Tauragės policijos komisariato atstovė Kristina Eskienė, policijos pareigūnai netruko išsiaiškinti, kas šio šuns šeimininkai. Jie pareigūnams pasakojo, kad šuo esąs senas, 14 metų. Ikiteisminis tyrimas dėl šuns kankinimo ar nepriežiūros nepradėtas, nes patikėta, kad šunimi šeimininkai rūpinasi.

Šuns ausys buvo pilnos purvo, todėl jis sunkiai girdėjo, jam iškritę dalis dantų, jis sulysęs, sunkiai paeina.

Trečiadienį, kai informacija apie šernams nuginti paliktą grandine prirakintą šunį pasklido viešoje erdvėje, keturkojis iš lauko dingo. Netrukus Šilutėje registruota asociacija „Gyvūnų užuovėja“ internete paskelbė, kad šunį priglaudė ir gailestingų žmonių prašo finansinės paramos voljerui įrengti. Komentatoriai negailėjo piktų žodžių tikriesiems šuns šeimininkams ir į asociacijos banko sąskaitą aukojo pinigus.

„Žinau, jog už savavališką elgesį pagal LR įstatymus yra traukiama baudžiamojon atsakomybėn, bet net ir dabar man tai visiškai nesvarbu. Apie tai, jog pavogiau šunį, pati pranešiau VMVT (Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, – red.) ir policijos pareigūnams. Kreipsimės ir mes visur, nes už žiaurų elgesį su gyvūnais turi būti atlyginta!“ – skelbiama asociacijos „Gyvūnų užuovėja“ Facebooko paskyroje.

„Tauragės kurjeriui“ asociacijos „Gyvūnų užuovėja“ įkūrėja ir savininkė Andželika Bajorinaitė tvirtino, kad šunelį pasiėmė nesulaukusi savalaikės institucijų pagalbos. Pasak A.Bajorinaitės, Klaipėdos veterinarijos gydykloje „Aumura“ šuniui nustatyta daug sveikatos – kailio, odos, sąnarių, dubens problemų dėl netinkamo šėrimo, judėjimo stokos. Šuns ausys buvo pilnos purvo, todėl jis sunkiai girdėjo, jam iškritę dalis dantų, jis sulysęs, sunkiai paeina. Esą šuniui turėtų būti apie 7–8 metus, bet jis atrodo kaip 14-os. Anot gyvūnų globėjos Andželikos, šunį teks nuskusti, nes jis pilnas parazitų.

Šuns šeimininkai bendrauti su žurnalistais atsisakė, esą dėl to, kas įvyko, labai išgyvena jų nepilnametė dukra.

Tauragės apskrities maisto ir veterinarijos tarnyba tokio asociacijos „Gyvūnų užuovėja“ poelgio, atrodo, neteisina. Šios tarnybos vyriausiasis veterinarijos gydytojas inspektorius Mindaugas Davidonis patvirtino, kad apie šuns vagystę tarnybai buvo pranešta trečiadienio vakarą, skambinusi moteris neprisistatė, tik paminėjo, kas asociacijos „Gyvūnų užuovėja“ feisbuko profilyje paskelbta apie šunį.

Anot M.Davidonio, apie laukuose pririštą šunį tarnybos policija neinformavo.

„Konsultavausi centrinėje Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, kaip mes turėtume elgtis šiuo atveju. Kadangi nebegalėsime užfiksuoti fakto, nes šuns ten nebėra, mes tyrimo neatliksime“, – sakė M.Davidonis.

Anot M.Davidonio, asociacija neturėjo teisės be institucijų žinios savavališkai paimti šuns.

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas „Tauragės kurjerį“ informavo, kad policija gavo šuns savininkų pareiškimą dėl vagystės, tačiau kol kas ikiteisminis nepradėtas, įvykio aplinkybės tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius