Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti: 11 būdų, kad ryte nuotaikos negadintų paburkę ir pajuodę paakiai

Vienas didžiausių nemalonumų, neretai galintis apkartinti rytą, – maišeliai po akimis. Tikriausiai visiems žinomas faktas, kad norint jų išvengti, reikia nevartoti skysčių prieš einant miegoti. Tačiau tai tik viena dalelė. Tam įtakos turi ir daug kitų veiksnių. Su jais ir kviečiame susipažinti.
Moteris.
Moteris. / Fotolia nuotr.

Vartokite mažiau druskos

Per didelis druskos kiekis organizme susijęs ne tik su aukštu kraujospūdžiu. Natris pasižymi savybe sulaikyti skysčius, to padarinys – paburkę paakiai. Jei vartojate druską, gydytojas Joshas Axe'as, rašantis portale „Dr. Axe“, siūlo rinktis Himalajų ir vartoti jos labai nedaug. Taip pat vengti itin sūraus maisto. Jei jaučiate, kad be druskos negalite gyventi, į savo valgiaraštį įtraukite daugiau šviežių daržovių, ypač salierų, – jos padės pažaboti šį potraukį.

Jei negalite gyventi be druskos, į valgiaraštį įtraukite daugiau šviežių daržovių, ypač salierų, – jos padės pažaboti šį potraukį.

Darykite veido mankštą

Mankšta yra natūralus būdas senėjimo požymiams mažinti. Tai galioja ne tik kūnui, bet ir veidui. Pasidomėkite specialiais veido pratimais vietai aplink. Pasak veido jogos mokytojos Marie Veronique Nadeau, veido jogą sudaro lėti pratimai, skirti veido raumenims stiprinti.

Atkreipkite dėmesį į tai, kaip miegate

Gydytojo J.Axe'o teigimu, miegant ant nugaros galima užkirsti kelią kauptis skysčiams aplink akis. Jei manote, kad reikia, galite pasidėti dar vieną pagalvę, tačiau būkite atsargūs – svarbiausia yra gerai išsimiegoti, kad galvai ir sprandui būtų patogu. Neišsimiegoję turėsite kitą problemą – tamsius ratilus po akimis.

Vida Press nuotr./Mieganti moteris
Vida Press nuotr./Mieganti moteris

Vakare nusivalykite makiažą

Skirta moterims. Einant miegoti būtina nusivalyti makiažą. Jei nenuvalysite akių, dažai gali pradėti dirginti akis, jos ims ašaroti ir tai gali būti priežastis, kodėl ryte pabusite „pasipuošusios“ maišeliais po akimis.

Kontroliuokite alkoholio vartojimą

Alkoholis lemia organizmo, taigi ir odos, dehidrataciją. To padarinys gali būti paburkusi ir patamsėjusi paakių oda. Alkoholis sukelia ir akių paraudimą. Kad išvengtumėte šių padarinių, siūloma sumažinti alkoholio kiekį – per dieną išgerti ne daugiau kaip taurę vyno. Dar geriau per vakarienę vietoj vyno ar stiklinės alaus rinktis vandenį – jausitės žvalesni, veido ir paakių oda bus skaistesnė.

Meskite rūkyti

Veikiausiai net nereikia rašyti, kokią žalą rūkymas daro organizmui. Jo padarinys puikiai matomas ir žvelgiant į odą: ji papilkėja, plonėja, sausėja, greičiau sensta. Cigaretėse esantys chemikalai yra nuodingi, gali sudirginti paakių odą, o tai lems ir juodulius, ir maišelius po akimis.

Iš anksto pasirūpinkite alergija

Jei turite vieną ar kitą sezoninę alergiją, vadinasi, puikiai žinote, kada ji užklups. Gydytojas J.Axe'as siūlo išmėginti natūralias priemones – eterinius aliejus nuo alergijos, kurie gali padėti užkirsti jai kelią. Tam tinka pipirmėčių, bazilikų, eukaliptų, citrinų, arbatmedžio eteriniai aliejai.

Naudokite drėkinamąjį paakių kremą

Fotolia nuotr./Akys
Fotolia nuotr./Akys

Senėjimo procesai, bloga kasdienė odos priežiūra, vitaminų trūkumas, mažas kiekis per dieną išgeriamo gryno vandens lemia odos dehidrataciją. Todėl, specialistų teigimu, odą būtina drėkinti. Ir paakių kremas čia yra būtinybė! Gydytojas J.Axe'as rekomenduoja naudoti natūralius paakių kremus arba išbandyti jo siūlomą aliejų mišinį.

Reikės:

  • 3 arbatinių šaukštelių erškėtuogių sėklų aliejaus;
  • 3 arbatinių šaukštelių gryno alavijo gelio;
  • 10 lašų levandų eterinio aliejaus;
  • 5 lašų citrinų eterinio aliejaus.

Viską supilkite į buteliuką su purkštuku. Prieš miegą gerai nusivalykite makiažą ir veidą. Tada užpurkškite tirpalo, tik prieš tai būtinai užmerkite akis. Aliejinę masę švelniai įmasažuokite į odą aplink akis ir leiskite nudžiūti.

Saugokitės saulės spindulių

Per daug saulės kenkia odai – ji sausėja, o tai lemia raukšlių atsiradimą. Ne išimtis ir oda aplink akis. Norintiems išvengti problemų dėl sausos ir patamsėjusios paakių odos reikalingas geras apsauginis kremas ir akiniai nuo saulės – tai puiki apsauga nuo žalingų UV spindulių.

Vartokite produktus, kurie skatina kolageno gamybą

Visų mūsų organizme yra baltymo kolageno: raumenyse, kauluose, odoje, sausgyslėse. Jis odai suteikia tvirtumo ir elastingumo, padeda atsinaujinti jos ląstelėms. Senėjimo procesas lemia kolageno mažėjimą mūsų organizme, kaip sako gydytojas J.Axe'as, šiam procesui galite padėkoti ir už savo maišelius po akimis. Norėdami turėti stangresnę, lygesnę, švelnesnę odą, patys galite padidinti kolageno kiekį organizme. Gydytojas siūlo į savo mitybą įtraukti vištos kaulų sultinį arba pradėti vartoti kolageno papildus, tokius kaip kolageno baltymų milteliai.

Užsidėkite šaltą kompresą

Jei atsikėlus ryte paakiai bus patinę ir jausite didelį diskomfortą, išmėginkite šaltą kompresą. Tai ne tik sumažins pabrinkimą, bet ir pagerins odos išvaizdą. Tam, pasak gydytojo J.Axe'o, tinka atšaldyti šaukšteliai, agurkų riekelės arba atšaldyti arbatos maišeliai, ant jų užlašinus lašelį levandų eterinio aliejaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius