-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

30 dienų su kauke: pirmos savaitės atsiliepimai ir antrosios receptas

Prieš savaitę veido mankštų ir savimasažų specialistė, kosmetikė Viktorija Baltramiejūnienė pradėjo eksperimentą „Kaukės iššūkis“ ir pakvietė prie jo prisijungti visas moteris. Visą šią savaitę kasdien dalyvės savo veido odą lepino avižine kauke. Gegužės 14-ąją prasidės antroji savaitė, kuriai veido mankštų specialistė siūlo antrąją – avokadų – kaukę.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Primename, kad šis kaukių ciklas prasidėjo gegužės 7-ąją ir tęsis iki birželio 5-osios. Per tą laiką V.Baltramiejūnienė pasidalys 4 kaukių receptais, parodys, kaip jas pasigaminti, naudoti, papasakos, kokia jų nauda. Keturis šeštadienius iš eilės dalysimės aptarimu, rezultatais ir kitos kaukės receptu.

Paklausta, ar didelio susidomėjimo sulaukė ši smagi atrakcija, V.Baltramiejūnienė sakė, kad „Kaukės dienoraštyje“ savo pojūčius kasdien pildo apie 80 moterų, ir skaičius vis didėja.

„Daugelis jaučia pagerėjimą ir pabrėžia, kad oda tapo labiau sudrėkinta, elastingesnė, švelnesnė, pagerėjo jos spalva. Kitos akcentavo atsiradusį odos švytėjimą, švaros, gaivos pojūtį ir džiaugėsi, kad kaukė tikrai efektyvi. Kiek iš viso moterų dalyvauja „Kaukės iššūkyje“ ir tiesiog džiaugiasi rezultatais, negaliu pasakyti, bet atsiliepimų gaunu itin gerų“, – sakė pašnekovė.

Antra savaitė – avokadų kaukė

Antrajai eksperimento savaitei, kuri prasidės gegužės 14-ąją ir tęsis iki 20 d., V.Baltramiejūnienė siūlo savo mėgstamiausio vaisiaus – avokado – kaukę. „Būtent avokadų kaukę dariausi prieš ketverius metus, kai sulaukiau labai daug komplimentų, tad lūkesčiai yra dideli. Ne veltui avokadas įeina į dešimtuką sveikiausių žmogaus organizmui vaisių. Jis turi labai daug vitaminų ir mineralų, gerųjų riebalų (iki 30 proc.). Taip pat naudosime bičių duonelę (arba medų), ją sumalsime kartu su avokadu. Bus ir eterinis aliejus, kosmetinis molis ir žolelių arbata“, – pasakojo veido mankštų specialistė.

Ar ši kaukė tinkama visiems? „Tikrai taip, nebent esate alergiški kuriam nors ingredientui, tada jo nedėkite. Be to, noriu pabrėžti, kad kosmetinis molis šiek tiek sausina veido odą, tad jeigu jūsų oda ir taip sausa, pakeiskite molį paprastais kvietiniais miltais“, – patarė V.Baltramiejūnienė.

Ji įspėjo ir dėl eterinio aliejaus – jei kuriam nors esate alergiška, jo nenaudokite. O tą, kurį naudosite, geriausia būtų įsigyti ekologišką, sertifikuotą.

VIDEO: Iššūkis: 30 dienų su kauke. 2 savaitė – avokadų kaukė

Avokadų kaukei reikės:

2,5 valg. šaukto minkšto sutrinto avokado;

0,5 arbat. šaukštelio bičių duonelės;

2 arbat. šaukštelių paprasto kosmetinio molio (bet kurio);

5 lašelių bet kokio eterinio aliejaus (šį kartą naudojamas rozmarinų);

mažiausiai 5 valg. šaukštų žolelių arbatos (šį kartą naudojama medetkų).

Asmeninio archyvo nuotr./Avokadų kaukės sudedamosios dalys
Asmeninio archyvo nuotr./Avokadų kaukės sudedamosios dalys

Kaukė turėtų būti grietinės konsistencijos. Kai ją pasigaminsite, tepkite ant veido – tai yra ovalo, kaklo ir dekoltė. Tik prieš tai jūsų veido oda turėtų būti nuprausta ir nusausinta.

Kaukę reikėtų laikyti 15–30 minučių, paskui nuplauti drungnu vandeniu, o veidą papildomai galite palepinti drėkinamuoju kremu. Darykite ir naudokite kaukę kasdien visą savaitę. Plačiau apie šią kaukę – aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius