-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 žingsniai paslėpti saulės nudegimą ir greitai atgaivinti odą

Vasara – metas, kai mūsų kūne gaminasi daugiau laimės hormonų endorfinų, būna daugiau poilsio, skanių vaisių ir... saulės nudegimų.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Būtent saulės nudegimai gali gerokai apkartinti visus kitų vasarą patiriamus įspūdžius. Jeigu jau „sudegėte“ pliaže, nenusiminkite. Imkitės kompleksinės odos atkūrimo bei nudegimo paslėpimo programos, kurią siūlo portalas fresher.ru.

Vakare pasimatymas, o veidas primena įžeistą pomidorą? Neverta atšaukti pasimatymo ar visą vakarą slėptis po didžiuliais akiniais nuo saulės. Geriau kuo greičiau pradėkite greitąją gelbėjimo ir maskavimo programą. Pradedam!

Išsimaudykite vėsioje vonioje

Kambario temperatūros vanduo ir dar vėsesnis sumažins odos skausmą. Į vonią įpilkite stiklinę avižų dribsnių ir stiklinę pieno miltelių – tai pamaitins odą ir pagreitins regeneracijos procesą.

Jokios chemijos

Kuriam laikui atsisakykite mėgstamų stipriai valančių prausimosi gelių, kitų kosmetinių priemonių (tonikų, gelių, kremų) su spiritu ar salicilo rūgštimi. Jie sausina odą, o to šiuo metu visai nereikia. Taip pat nesugalvokite odos pleiskanojimo (tai odos išsausėjimo pasekmė) šalinti šveitikliais.

Tegyvuoja natūralūs produktai

Sudrėkinti odą, sumažinti perštėjimą ir paraudimą padės naminė kaukė. 1/3 stiklinės avižų dribsnių užpilkite puse stiklinės karšto vandens. Leiskite pastovėti 2–3 min., pridėkite natūralaus (nesaldaus) jogurto ar kefyro, 2 šaukštus medaus ir 1 kiaušinio baltymą.

Gautą masę plonu sluoksniu tepkite ant veido ir palikite 10–15 min. Kaukės likučius nuvalykite minkštu rankšluosčiu arba servetėle. Jūs pajausite, kad oda jau po truputį ima sveikti.

Ir vėl alijošius

Prieš tepantis drėkinamuoju kremu (jo sudėtyje neturi būti spirito ar salicilo rūgšties), ant nudegimo vietų dar užsitepkite ploną sluoksnį natūralaus alijošiaus gelio ir leiskite susigerti. Tai užtikrins odos drėkinimą ir sumažins deginimo jausmą.

Maitinimo režimas

Kol oda gyja, nepamirškite gerti daugiau nei įprasta vandens. Į savo racioną įtraukite jogurtą, kefyrą ir melioną. Dermatologai tvirtina, kad šis turtingas antioksidantais vaisius sugeba drėkinti odą iš vidaus.

Maskuojame

Prieš tepdami nudegusią odą kremine ar kitokia pudra, veido odą būtinai gerai padrėkinkite. Taip pat galite naudoti žalios spalvos odos korektorių. Žalia spalva labai puikiai maskuoja veido raudonį. Jo pagalba paslėpti odos nudegimus bus labai paprasta ir nereikės tepti storo pudros sluoksnio.

Užtvirtiname

Mineralinė pudra su natūraliu SPF – geriausias jūsų pagalbininkas, kol gyja veido oda.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atmintinė: kaip elgtis per karščius? Pirmoji pagalba ištikus šilumos smūgiui

Raudonai spalvai – ne!

Kuriam laikui pamirškite raudonos spalvos lūpdažius, rožinius skaistalus ar vario spalvos akių šešėlius. Bet koks raudonos spalvos atspalvis jūsų makiaže išdavikiškai atskleis jūsų mažą nudegusią paslaptį. Tačiau drąsiai galite rinktis bronzinę pudrą arba padūmavusių akių makiažą (bronzinė – ruda gama).

Rožių dušas veidui

Rožių vandens hidrolatas turėtų būti jūsų rankinėje. Purškiklį su rožių vandeniu naudokite visos dienos metu, purškite tiesiai ant makiažo. Taip suteiksite veidui papildomą drėkinimą. Rožė pasižymi odą gydančiomis savybėmis ir geba kovoti su veido raudoniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius