-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aktorė M.Streep apie odos grožį: svarbiausia – nečiupinėti veido

Visiems puikiai pažįstama 68-erių Holivudo aktorė Meryl Streep sako, kad didžiausia jos puikios išvaizdos, gerai išsilaikiusios veido odos paslaptis – ne prabangūs kremai, o tai, ko išmoko dar būdama jauna, – nečiupinėti veido.
Meryl Streep per filmo „Valstybės paslaptis“ pristatymą Prancūzijoje
Meryl Streep per filmo „Valstybės paslaptis“ pristatymą Prancūzijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Vasarą jau 69-ąjį gimtadienį švęsianti neseniai Lietuvos kino teatruose pasirodžiusio filmo „Valstybės paslaptis“ (angl. „The Post“) žvaigždė M.Streep atrodo puikiai ir kur kas jaunesnė, nei yra iš tiesų. Manantiems, kad švytinti aktorės oda yra prabangių kremų ar procedūrų pasekmė, teks nusivilti. Visa paslaptis – kad ji niekada neliečia veido rankomis.

Tai Dailymail.co.uk papasakojo žurnalistė Fi Glover, dalyvavusi viename aktorės surengtų vakarėlių. „Mes kalbėjomės apie grožio patarimus. Ji sakė, kad viena jos grožio paslapčių buvo nečiupinėti veido rankomis“, – teigė F.Glover.

Pasak gydytojos dermatologės Nicole Chiang, nuolat liesdami veidą rankomis rizikuojame perduoti bakterijas, kurios gali sukelti infekciją. „Sutinku su M.Streep ir pati rekomenduoju kuo mažiau liesti veidą, – teigė N.Chiang. – Jei jūsų apsauginė odos funkcija sutrikusi, pavyzdžiui, jus kankina sausa oda arba egzema, bakterijos lengvai gali patekti į odą. Jei turite aknę, nuolat liesdami veidą rankomis galite tik pabloginti padėtį.“

„Scanpix“/AP nuotr./Meryl Streep
„Scanpix“/AP nuotr./Meryl Streep

Jos teigimu, odos trynimas gali sutrikdyti pigmentaciją, lemti raukšlių atsiradimą. „Jei dažnai trinate akis ir veidą, oda tampa storesnė, tai gali lemti raukšlių atsiradimą. Taip pat gali sukelti odos uždegimą, o šis paveiktų pigmentaciją.

Tuo pačiu principu – neliesti savo veido – vadovaujasi ir supermodelis Kendall Jenner. „Mama ir seserys man visada sakydavo – neliesk veido rankomis, nes jos yra nešvarios“, – sakė K.Jenner.

„Oskaru“ už vaidmenį filme „Geležinė ledi“ (angl. „Iron Lady“) įvertinta M.Streep anksčiau yra sakiusi, kad pasirinko senti natūraliai ir nemėginti šio proceso stabdyti plastinėmis operacijomis – ji jomis netiki ir vadina „užšaldančiomis“ veidą.

„Kiekvienam savo. Aš tikrai suprantu nusivylimą, kuris užpuola bėgant metams, ypač moteris. Tačiau, manau, kad žmonės atrodo juokingai „užsišaldydami“ savo veidus“, – sakė aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius