Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsaugokime savo grožį nuo aplinkos poveikio

Vis didesnę įtaką mūsų sveikatai ir išvaizdai daro aplinka – užterštas oras, vanduo, maisto produktai neišvengiamai pakoreguoja fiziologinius procesus ir verčia skirti daugiau dėmesio sau. Pasak biomedicinos mokslų daktarės, profesorės Rasos Bacevičienės, aplinkos daromą žalą sumažinti galima, tačiau tik esant atidiems savo organizmo poreikiams. 
Biosil
Biosil / Projekto partnerio nuotr.

Kokią įtaką mūsų sveikatai ir išvaizdai daro aplinka?

Visi žmogaus išradimai ir atradimai skirti tam, kad palengvintų žmogaus darbą ir gyvenimą. Tačiau taip jau surėdyta, kad, jei eini prieš gamtą, ji atsisuka prieš tave. Miestų urbanizacija, gamyklos bei automobiliai ne tik suteikė patogų gyvenimą, tačiau ir sukėlė bei kasdien kelia vis didesnį oro užterštumą, nuo kurio patys kenčiame. Mokslinės studijos įrodė, kad į orą patenkantys teršalai sukelia ir didina sergamumą kvėpavimo sistemos bei širdies ligomis, o žala paliečia ne tik dabar gyvenančius, bet ir ateinančias kartas. Žmonija aplinką teršia taip sparčiai, kad pati gamta nebespėja apsivalyti. Visai kaip ir žmogaus organizmas.

Vis labiau užteršta yra ir mūsų artima, kasdienė aplinka. Pavyzdžiui, buityje naudojamos priemonės (valikliai, plovikliai, gaivikliai ir t.t.) ne tik valo ar skalbia, tačiau garuodamos patenka ir į kambario ar darbo vietos orą, kuriuo mes kvėpuojame. Taigi, nereikėtų stebėtis, kad kyla įvairios alergijos, kvėpavimo sistemos sutrikimai, galvos skausmai dėl neaiškių priežasčių bei kitos sveikatos problemos. Skaičiuojama, kad per metus vienas žmogus suvartoja apie 1,5 litro įvairių valiklių, o kur dar kitos cheminės medžiagos. Prie visos šios puokštės dar reikia pridėti ir su maistu gaunamus įvairius priedus: emulgatorius, stabilizatorius, kvapiklius, skonio stipriklius, dažiklius ir t.t., kurie mūsų kūnui tikrai nėra reikalingi. Tad pabandykite įsivaizduoti, kas vyksta mūsų kūne, kai visa tai patenka į mūsų organizmą. Parodoksalu, kad žmogus per neatidumą sau kenkia savo noru, niekieno neverčiamas.

Kaip galime bent iš dalies šią žalą sumažinti?

Pasak profesorės, didelę naudą mūsų sveikatai duoda saikas. Pavyzdžiui, mūsų kūnui reikia 4-5 kartus mažiau maisto, nei kasdien suvartojame. Mažindami maisto kiekį, sumažiname ir nereikalingų medžiagų patekimą į organizmą. Kitas labai svarbus dalykas – reikiamas vandens kiekis organizme, užtikrinantis tinkamą visų organų veiklą.

Nebūtina pirkti prekybos centruose į butelius išpilstyto vandens – tai toks pats vanduo, kaip ir iš vandentiekio, tik neretai būna papildytas įvairiomis mūsų kūnui nebūtinomis druskomis ar angliarūgšte. Mineralinis vanduo turėtų būti vartojamas gydymo tikslais, tiksliomis dozėmis ir tik trumpą laiką, nes jame yra daug įvairių druskų, kurių perteklius organizme gali sukelti patologinius procesus. Tad geriamas vanduo iš vandentiekio kasdieniam vartojimui mums puikiai tinka. Be to, svarbus ne suvartojamas vandens kiekis, o dažnas jo gurkšnojimas. Vanduo reikalingas ne tik bendrai sveikatai, bet ir detoksikacijai, gerai savijautai bei grožiui. Nuo bendros organizmo ir žarnyno veiklos priklauso plaukų, nagų, odos būklė, sveika, jaunatviška išvaizda.

Projekto partnerio nuotr./Biosil
Projekto partnerio nuotr./Biosil

Kokie maisto produktai yra naudingi mūsų odai, plaukams, nagams, sąnariams?

Konkrečių produktų nėra – sveikatai ir grožiui itin svarbu subalansuota mityba, suteikianti įvairių maistinių medžiagų. Tų, kurių su maistu gauname mažiau, reikėtų vartoti papildomai. Šiandien kaip niekad gausu grožio puoselėjimui skirtų produktų, todėl svarbu išsirinkti kokybišką.

Pavyzdžiui, norinčioms turėti gražius plaukus, sveikus nagus ir odą, būtinas kolagenas. Maisto papilduose BioSil esanti unikali ch-OSA® medžiaga skatina natūralią kolageno gamybą. Kitaip nei pats kolagenas ji yra geriau pasisavinama, ilgiau išlieka organizme, įsitvirtina ten, kur reikalinga – kolageną gaminančiose ląstelėse ir apsaugo jose jau esantį kolageną. Kolagenas svarbus ir kaulų bei sąnarių sveikatai. BioSil, net ir esant sutrikusiai žarnyno metabolinei funkcijai, užtikrina kolageno sintezę. Papildus, skatinančius kolageno gamybą, reikėtų vartoti bent 3 mėnesius, tačiau geriausias rezultatas pasiekiamas ciklą tęsiant iki 6 mėnesių. Kodėl nepakanka 1 mėnesio? Nuolatinė netinkama mityba ir stresas bei vartojami vaistai ar neefektyvūs maisto papildai, taip išbalansuoja mūsų organizmą, kad neigiamų padarinių pašalinimui reikia daugiau laiko.

Vien maisto papildų vartojimas negali išspręsti sveikatos sutrikimų. Norint gražiai atrodyti ir gerai jaustis, būtina peržiūrėti savo darbo ir poilsio grafiką: 5 kartus per dieną valgyti pilnavertį ir subalansuotą maistą, dienos metu nuolat gurkšnoti vandenį, kad kūnas jo gautų po truputį, įgautų tam tikrą pulsaciją, ritmą. Nuo 23 val. iki 3-4 val. ryto reikėtų miegoti, nes tik tuo metu organizme gaminasi melatoninas, posmegeninės liaukos hormonas, kuris svarbus dienos metu gaminamo hormono kortizolio poveikio rezultatams sureguliuoti. Būtent šiu dviejų hormonų sintezė ir suderinamumas lemia mūsų sveikatos būklę.

Tik sveika gyvensena ir subalansuota mityba – reikiamas baltymų, angliavandenių, riebalų, vitaminų ir mikro bei makro elementų kiekis užtikrina darną mūsų kūne.

Biosil rasite: vaistinėse „Gintarinė vaistinė“, „Norfos vaistinė“, „Veiverža“ (Klaipėdoje) „Vaigreda“ (Mažeikiai), „Valeriono vaistinė“ (Šiauliai), taip pat e-parduotuvėje www.maistassveikatai.lt. Daugiau informacijos www.biosil.lt.

Projekto partnerio nuotr./Biosil logo
Projekto partnerio nuotr./Biosil logo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius