Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar kenkia nagams ilgalaikis gelinis lakavimas? Specialistės komentaras

Turėti gražius nagus dabar – kaip niekada paprasta. Ilgalaikis gelinis lakavimas dailiai atrodo net apie tris savaites, todėl vis daugiau moterų, užuot pasirinkusios paprastą laką, renkasi būtent tokį.
Šventinis manikiūras
Manikiūras / 123RF.com nuotr.

Daugelio moterų pamėgtas ilgalaikis gelinis lakavimas yra toks patogus, kad dauguma savo nagams nesuteikia net trumpų „atostogų“.

Ar nuolatinis ilgalaikis lakavimas nekenkia nagui? Manikiūro meistrė Viktorija Sabienė sako, kad nagams pailsėti kartais reikia.

Pasak V.Sabienės, kiekvienos moters nagai yra skirtingi: vieni yra tvirti ir stiprūs, kiti linkę lūžinėti ir skilinėti.

„Jei kalbėtume apie ilgalaikį gelinį lakavimą, yra žinoma, jog šiame lake yra cheminių medžiagų, kurios sausina nagus, ir jie gali tapti silpni. Kiekvienas meistras, atsižvelgęs į klientės nago struktūrą, turėtų rekomenduoti, kada nagui jau reikia poilsio“, – sakė V.Sabienė.

Pasak pašnekovės, vienų moterų nagai atostogų gali prašytis po pusmečio intensyvaus lakavimo, kitų – po metų. Tačiau yra moterų, kurių nagai – itin tvirti, ir ilgalaikis lakavimas nago nesusilpnina net kelis metus.

„Labai gerai, jei moterys eina pas tą patį meistrą, tada jam geriau matyti ir įvertinti klientės nago pokyčius“, – kalbėjo V.Sabienė.

123RF.com nuotr./Nulakuoti nagai
123RF.com nuotr./Nulakuoti nagai

Antra vertus, tobulėja ir ilgalaikio gelinio lakavimo priemonės, yra specialūs pagrindai, kuriais prieš lakavimą dengiamas silpnas nagas.

Didžiausias gelinio lakavimo trūkumas – tokį laką sunku nusivalyti pačioms namuose, o tai darant neatsakingai gali būti pažeidžiamas nagas.

„Buvo atvejų, kai moterys, pačios nuo nagų nuimdamos tokį laką, per daug nudildina, per daug nuima natūralaus nago. Būna, kad tokį laką bando valyti namuose su folija ir valikliu, o tada, jei lako sluoksnis nenusiima, pradeda lupti aštriu daiktu.

Po tokio savarankiško lako lupimo esu mačiusi net grioveliais aštriu daiktu išpjaustytus nagus. Pakraupau, o kai paklausiau, kodėl, moteris paaiškino, kad lako sluoksnį kirpo žirklėmis“, – pasakojo V.Sabienė.

Specialistė taip pat pastebi pavasario poveikį ir į manikiūro saloną vis daugiau užsukančių moterų: „Nors dar vėsu, tačiau moterys jau nagus lakuojasi gaiviomis pavasarinėmis spalvomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius