-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atvirkštinė plaukų trinkimo procedūra – geresnis rezultatas?

Trokštate švelnių, šilkinių, tobulų plaukų, į kuriuos taip norisi panerti rankas? Šiaip jau daugelis moterų sako, kad plaukų balzamas dėmesio verta ir itin reikalinga priemonė, jeigu nesinori ant galvos nešiotis pakulų.
Plaukų balzamą galima panaudoti įvairiai
Plaukų balzamą galima panaudoti įvairiai / Fotolia nuotr.

Taigi, kaip mes įprastai naudojame šią priemonę? Tepame ant šampūnu ištrinktų ir vandeniu perskalautų plaukų, palaikome 5–10 minučių ir vėl nuplauname vandeniu. Po to formuojame šukuoseną įrastu būdu. Atrodo, nieko naujo, ar ne? 

Taip pat skaitykite: Kodėl po gimdymo slenka plaukai

Tačiau viskas gali būti ir kitaip. Pasirodo, jeigu jūs išbandysite plaukų kondicionierių dar prieš trinkdamos galvą, galite pajusti didžiulį skirtumą tarp sausų it šiaudai plaukų ir šilku tviskančių sruogų. Bent jau taip teigia gydytojai trichologai Philipas Kingsley ir Liz Philips.

Teigiama, kad šis veiksmas, kai galvą ištrenkame šampūnu ir naudojame balzamą, vis dėlto nesuteikia plaukams pakankamai drėgmės, todėl šie specialistai siūlo atvirkštinį variantą. Drėgnus ar šiek kiek sušlapintus plaukus ištepkite kondicionieriumi ir palikite 30 minučių. Tepkite ne per visą ilgį, bet nuo plaukų vidurio iki pat galiukų.

„Toks būdas plaukus puikiai sudrėkins dar prieš juos trenkant šampūnu, neapsunkins, suteiks sruogoms lankstumo ir švytėjimo. Tokią atvirkštinę procedūrą galite atlikti kelis kartus per savaitę ar dažniau, atsižvelgdami į savo plaukų būklę“, – tikina specialistai.

Išbandžiusieji tvirtina, kad tai išties atgaivina plaukus. Be to, prisiekusios ekologijos puoselėtojos gali vietoj balzamo rinktis ir kokosų aliejų, kuris puikiai veikia plaukų struktūrą ir juos drėkina. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius