-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Braškių jėga sumažins celiulitą

Gražuolės raudonskruostės braškės vilioja pajusti vasaros skonį. Puikiai žinome, kad šiose uogose gausu vitaminų, mineralų ir, žinoma, itin nedaug kalorijų.
Braškės
Braškės / Fotolia nuotr.

Skrandį palepinti, pyragą iškepti, o gal netgi išvirti saldžią sriubą, užpilti pienu, užšaldyti... Skaniausia vasaros uoga išties universali, kadangi tinka ir veido bei kūno odai gražinti.

Braškėse gausu vitamino C, folio rūgšties, kuris itin pravartus besilaukiančioms moterims, valgantiems uogas negresia ir ligos, kadangi braškės stiprina imunitetą ir kraujagyslių sieneles, tad dabar puikus metas savo organizmą sustiprinti ir palepinti. Braškėse yra medžiagų, kurios kovoja su bakterijomis ir mikrobais, jas tinka valgyti, kai kamuoja anemija, gerklės skausmas ar netgi nemalonus burnos kvapas, turite problemų su inkstais, kepenimis, širdies ir kraujagyslių sistema, padidėjusiu kraujospūdžiu.

Braškės gražina veidą...

Veidą galite palepinti braškių sultimis ar sutrintų braškių kauke. Palaikykite ją apie 15 minučių ir vėliau nuplaukite vandeniu. Tokia kaukė puikiai sutrauks poras, atgaivins odos spalvą, suteiks elastingumo, stangrumo. Tinka visiems odos tipams. Pačias braškes galite maišyti ir su įvairiais augaliniais – alyvuogių, kokosų, migdolų, vynuogių kauliukų aliejais tam, kad pasiektumėte didesnio efekto.

... ir kūno odą

Celiulito priešės braškės gali pagelbėti ir nedailiai kūno odai.

Pirmasis būdas. Ko jums reikės? Visų pirma gerai nušveisti odą natūraliu kūno šveitikliu, tarkime, ruduoju cukrumi ar druska, sumaišytais su augaliniu aliejumi. Tuomet kelis šimtus braškių sutrinkite iki vientisos masės, sumaišykite su keliais šimtais gramų baltojo molio ir 50 ml kokosų aliejumi. Gauta mase įtrinkite problemines vietas ir apvyniokite jas plėvele. Po 40 minučių nuplaukite šiltu vandeniu.

Antrasis būdas. Kelis šimtus gramų braškių sumaišykite su 100 ml medaus ir 50–100 ml alyvuogių aliejaus. Gauta mase įtrinkite problemines kūno vienas ir apsivyniokite plėvele. Po 40 minučių nuplaukite vėsiu vandeniu.

Braškėmis balinkite dantis

Specialistų teigimu, ši uoga yra idealus pasirinkimas, kai išgėrėte kavos, arbatos ar vyno arba jais mėgaujatės itin dažnai. „Tai lengvas, greitas ir pigus būdas džiaugtis baltesne šypsena ir suteikti dantims spindesio“, – teigia odontologė Adina Carrel. Braškių paslaptis labai paprasta – tiesiog joje yra tam tikrų rūgščių, kurios pašalina tamsias dantų emalio dėmes. Žinoma, tokio efekto, kokį daro cheminiai balinimo būdai, braškėmis neišgausite vien dėl to, kad natūralūs dantys nebūna akinamai balti.

Braškės ir geriamoji soda. Paimkite porą prinokusių braškių ir sutrinkite. Sumaišykite su 0,5 arbat. š. geriamosios sodos, kol gausite skystą košelę. Tuomet paimkite minkštą dantų šepetėlį ir užtepkite ant jo gautą masę kaip dantų pastą. Sukamaisiais judesiais valykite dantis pusantros minutės ir tuomet palikite dar kelioms minutėms. Paskui gerai išskalaukite burną.

Braškės ir jų sultys. Paimkite kelias uogas, perpjaukite jas pusiau ir, vos paspaudę, kad išsiskirtų sultys, įtrinkite į dantis. Palikite maždaug 5 minutėms. Paskui gerai išvalykite dantis pasta ir praskalaukite burnos ertmę šiltu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius