-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Joneliūnienė: Geriau būti jaunai, gražiai ar sėkmingai, arba Kodėl niekada neslėpsiu savo amžiaus

Žinau, kad yra tokių moterų, kurios savo gimtadienio laukia „sukąstais dantimis“ – tai lyg dar viena „nelemta“ proga gyvenimui priminti apie greitai bėgantį laiką ar nepasiektus tikslus. Deja, užmaskuoti atsirandančias pirmas raukšleles kur kas lengviau nei nepasitikėjimą savimi ir per didelius vidinius lūkesčius.
Dovilė Joneliūnienė
Dovilė Joneliūnienė / Asmeninio albumo nuotr.

Grožis. Visos moterys, nepriklausomai nuo amžiaus, nori būti gražios. Bet kur kas svarbesnis yra vidinis pojūtis, kad esi graži. Žingsnis link tokio pasitikėjimo savimi prasideda dar vaikystėje, kai brangiausi yra tėvų komplimentai. Suaugus požiūris į grožį pasikeičia, ši sąvoka tampa kur kas platesne nei makiažas, ilgi plaukai ar puošnūs drabužiai.

Niekuomet neturėjau noro būti modeliu, tapti Mis Lietuva ar pasitelkti chirurgo peilį, kad pakeistų mano kūno linijas. Pasitikėjimo savimi auginimas ir savęs priėmimas, įgūdžių tobulinimas, gebėjimas būti čia ir dabar, džiaugtis mažais dalykais – šių dalykų vis dar mokausi ir juos „auginu“. Nes tai man padeda jaustis gražia.

Jaunystė. Kai esame jauni, norime paspartinti laiką tam, kad galėtume džiaugtis visais gyvenimo privalumais ir įgauti patirties bei brandos. Kai galiausiai stukteli 30 ar 40, moterys nori laiką sustabdyti. „Ai, aš, žinok, jaučiuosi 18-kos, – kikeno dvi moteriškaitės kosmetikos parduotuvėje. – O vyrams sakau, kad 39, kas ten sužinos, kad septyneriais daugiau.“

Kodėl moterys slepia savo amžių ir paklaustos, kiek joms metų, dažnai koketiškai atsako – „Moterų klausti amžiaus nemandagu“, „Tai yra mano mažytė paslaptis“? Kodėl jos jaučiasi nevisavertiškai ar kažkuo blogesnės už jaunesnes?

Kodėl jos jaučiasi nevisavertiškai ar kažkuo blogesnės už jaunesnes?

Čia ir slypi nepasitikėjimas savimi, neatskleisti vidiniai lūkesčiai, nepasiekti tikslai – kad ir kokie jie bebūtų – darbe ar sportuojant, o gal šeimoje. Nustokite gailėtis savęs ir drąsiai žvelkite į gyvenimą – atvira širdimi ir šviesiomis mintimis. Jei norite geriau jaustis, turėti dailesnę figūrą – nesakykite sau, kad jau per vėlu ar kad niekas nepavyks. Tai, kokia esate, kaip atrodote ir jaučiatės – priklauso tik nuo jūsų.

Artėjant savo gimtadieniui tikrai nesiruošiu aimanuoti dėl savo 32-osios žvakutės. Kiekviena iš jų – savaip vertinga ir ypatinga, su savo pamokomis ir patirtimis. Todėl tikrai žinau, kad pasitikinčiai ir sėkmės gyvenime siekiančiai, savarankiškai moteriai skaičius – ne baimė, o varomoji jėga.

Sėkmė. Kokį žmogų galite pavadinti sėkmingu? Turtingą? Sveiką? Įkvepiantį kitus? Ši sąvoka tokia abstrakti ir taip skirtingai mūsų visų suprantama, kad interpretacijų gali būti milijonas. Bet sėkmingais nori būti visi. Ir, mano nuomone, jaustis sėkminga yra kur kas svarbiau nei gražia ar būti jauna. Nes į asmeninės sėkmės sąvoką įeina savęs pažinimas, pasitikėjimas savimi – o tai yra kur kas stipriau nei tik išorinis grožis.

Vieniems iš mūsų sėkmė yra solidus atlyginimas, kitiems – lyderystė savo veikloje, asmeninių ambicijų pasiekimas. Dar kitiems – santykiai, meilė, šeima yra sėkmės pamatas, o visa kita – antraeiliai dalykai. Bet tam, kad pasiektume sėkmę, pirmiausiai turime numatyti tikslus, kurie atitiktų mūsų vertybes ir atneštų pilnatvę.

Sėkmė – tai tikslas ir kelionė. Ir aš linkiu, kad visos moterys visų pirma jaustųsi sėkmingos – turėtų savo tikslų, siektų jų, pažintų save ir savo stipriąsias savybes nukreiptų tinkama linkme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius