Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas būdas strijoms ir randams mažinti – „sausa“ tatuiruotė

Strijos – viena nemaloniausių moterų, beje, ir vyrų problemų. Būdų ir procedūrų, kaip jas sumažinti jų ryškumą panaikinti, yra nemažai – nuo šveitimo kavos tirščiais ar vaisių rūgštimis, masažų iki ozonoterapijos ar gydymo lazeriu. Dar viena jų – naujove Lietuvoje vadinama procedūra „sausas“ tatuiravimas (angl. „dry tattooing“), skirta būtent strijoms ir randams mažinti.
Strijos
Strijos / „Fotolia“ nuotr.

Vadinamoji sauso tatuiravimo procedūra atliekama naudojant skaitmeninę tatuiravimo mašinėlę, bet nenaudojant pigmento.

„Per procedūrą padaroma maža trauma, kuri lemia naujų audinių augimą gyjant žaizdai. Taip skatinama ir kolageno gamyba“, – trumpai paaiškino procedūros meistrė Lina Banienė, šią naujovę į Lietuvą atsivežusi iš Mančesterio, kur to ir mokėsi.

Kalbant apie strijas – audinys yra sutraukiamas, todėl vizualiai strijos sumažėja. Pasak L.Banienės, būna atvejų, kai strijos visiškai išnyksta. Koks bus galutinis rezultatas, priklauso nuo žmogaus odos ir strijų ar randų dydžio.

Asmeninio archyvo nuotr./Strijų korekcija pilvo srityje
Asmeninio archyvo nuotr./Strijų korekcija pilvo srityje

Sauso tatuiravimo procedūra atliekama etapais. Pasak specialistės, rekomenduojamos trys procedūros, kurios yra atliekamos per tris mėnesius: po pirmosios turi praeiti 4–6-ios, po antrosios – 6–8 savaitės.

Pašnekovė neslėpė, kad po procedūros ta kūno vieta atrodo nekaip. „Vaizdas išties būna bauginantis, ta vieta – smarkiai paraudusi, gali būti ir patinusi, atrodo, lyg būtų kraujas, bet kraujo nėra. Maždaug po savaitės tas stiprus raudonis dingsta, lieka rausva ar rusva spalva, oda pradeda luptis“, – pasakojo L.Banienė.

Paklausta, ar po pirmos procedūros jau galima matyti skirtumą, specialistė sakė, kad tai labai individualu – vienoms moterims strijos sumažėja ir po dviejų, kitoms reikia visų trijų procedūrų. Tai priklauso nuo kiekvienos odos ir nuo pačių strijų senumo.

Pašnekovės teigimu, kuo anksčiau imiesi tokių priemonių, tuo lengviau strijas sumažinti, o gal net ir panaikinti, jei jos dar „šviežios“. Tai galioja ir randams.

Asmeninio archyvo nuotr./Rando mažinimas
Asmeninio archyvo nuotr./Rando mažinimas

L.Banienės teigimu, procedūra nėra skausminga, prieš ją pradedant odos vieta, kur bus atliekama procedūra, patepama vaistais.

Po procedūrų namuose reikia naudoti specialų kremą – tepti tas vietas, kad gytų, o vėliau – drėkinti aliejais ar kremais ir vartoti kolageno tabletes.

Sauso tatuiravimo procedūrą, pasak specialistės, galima pasitelkti norint sumažinti ant bet kurios kūno vietos esančias strijas ar randus.

Paklausta apie kontraindikacijas, pašnekovė sakė, kad procedūros negalima atlikti, jei pasireiškia aktyvūs herpeso protrūkiai, grybelinė ar bet kuri ūminė infekcija, yra odos uždegimas, turite odos piktybinių navikų, vartojate kraujo krešėjimo vaistus, sergate hepatitu B, turite nestabilų diabetą ir jums prastai gyja oda po procedūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius