-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deimantų karalienė D.Ribas: „Nujausdamos piršlybas, moterys kartais pačios išsirenka žiedą ir siunčia nuotrauką vyrui“

„Kiekviena moteris giliai širdyje svajoja apie sužadėtuvių žiedą su deimantu“, – įsitikinusi deimantų karaliene Lietuvoje vadinama verslininkė Dana Ribas, taip tarsi duodama užuominą šiuo metu žiedo ieškantiems vyrams. Anot verslininkės, geriau investuoti ne į dideles vestuves, o į prabangų sužadėtuvių žiedą, kurį moteris mūvės visą gyvenimą. Pasak jos, žiedas su deimantu yra prieinamas kiekvienam, tik rinktis jį reikėtų pagal savo galimybes.
Dana Ribas
Dana Ribas / Tomo Vyšniausko, asmeninio albumo nuotr.

Lietuviai deimantus mėgsta

Visuomenėje dažnai galioja įsitikinimas, kad deimantai yra prieinami tik turtuoliams, o Lietuvoje jų rinkos apskritai nėra. Vis dėlto D.Ribas tokį požiūrį neigia – jei nebūtų susidomėjimo, jos įkurta deimantų parduotuvė „The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ būtų jau seniausiai uždaryta.

„Lietuviai labai mėgsta deimantus. Svarbiausia, žmonės pamato, kad yra didelis pasirinkimas: kiekvienas gali išsirinkti pagal savo skonį, stilių, galimybes. Pas mus galima rasti papuošalų jau nuo 55 eurų. Todėl žmonės pagal save pasirenka, ar mažas, ar didelis deimantas jiems labiau prie širdies“, – teigia verslininkė.

Moteris patikina, kad jeigu žmogus jau užsuka į parduotuvę, tai ateina tikrai ne tik pasižvalgyti. Dažniausiai pirkėjai turi aiškius tikslus ir žino, ką ras atėję.

„Gal iš pradžių atėję pasižiūri, susipažįsta, bet tuomet pamato, kad kainos negąsdina, pakeičia nuomonę, kuri kažkodėl yra tokia, jog deimantai nėra prieinami kiekvienam, ir įsigyja, kas patinka“, – pasakoja D.Ribas.

Tarp lankytojų dažnai yra vyrų, ieškančių sužadėtuvių žiedo savo moteriai. Kaip pasakoja verslininkė, renkantis žiedą, vyrams svarbiausia, kad deimantas turėtų išliekamąją vertę.

„Pirmoji vyrų pažintis su deimantu yra sužadėtuvių žiedas. Vyrai dažniausiai turi savo viziją, yra apsibrėžę biudžetą. Paprastai jie ieško žiedo su vienu didesniu deimantu. Tie, kurie pasipiršo savo moteriai, vėliau pereina į kitas tradicijas ir deimantus dovanoja vaiko krikštynų ar gimtadienio proga“, – sako deimantų ekspertė.

Paprastai vyrai ieško žiedo su vienu didesniu deimantu.

Anot D.Ribas, jokia paslaptis, kad pasitaiko atvejų, kai vyras „nepataiko“. Ir į jos pačios parduotuvę yra keletą kartų užsukę vyrai su savo išrinktosiomis, kurios norėjo įteiktą sužadėtuvių žiedą pakeisti kitu.

„Bet paprastai vyrai žino, ko nori, ir labai retai dvejoja. Būna tokių moterų, kurios pačios jau prieš metus ateina, pradeda žiūrinėti žiedus, kadangi jaučia, jog artėja pasipiršimo laikas.

Užsuka su mama, draugėmis, nusifotografuoja, kas patinka, ir taip perduoda žinutę, kad vyras žinotų, kokio žiedo ji norėtų. Tada po kurio laiko atėjęs vyras parodo, ko maždaug ieško“, – apie pasitaikančius atvejus pasakoja D.Ribas.

Tomo Vyšniausko nuotr./Danos Ribas žiedas
Tomo Vyšniausko nuotr./Danos Ribas žiedas

Geriau investuoti į žiedą nei į dideles vestuves

Verslininkė pasakoja, kad paprastai vyrai būna apsibrėžę tikslią kainą, kurią gali skirti sužadėtuvių žiedui. Tačiau būna ir tokių, kurie perka tai, kas patinka, ir į nulius nekreipia dėmesio. O ar būna tokių, kurie užeina apsidairyti, pamato kainas ir apsisukę išeina?

„Pas mus to nėra buvę. Jeigu žmonės galvoja, kad čia yra sidabro parduotuvė, tuomet gali nustebti pamatę kainas. Bet jeigu ateina į deimantų parduotuvę, tai žino, ko galima tikėtis. Mano tikslas yra, kad kiekvienas žmogus galėtų sau leisti įsigyti deimantą. Mūsų klientas yra ir milijonierius, ir studentas“, – sako D.Ribas.

Mūsų klientas yra ir milijonierius, ir studentas.

Pasak verslininkės, vyras sužadėtuvių žiedą turėtų pirkti už aštuonias algas. Paklausta, iš kur atsirado tokia taisyklė, moteris sako, kad nuolat aplink save girdi istorijas, jog "kiekvienas į savo būsimą žmoną turėtų investuoti pagal save".

„Kodėl visiems yra įprasta investuoti į brangų automobilį, jachtą ar brangias pramogas, o į savo mylimą žmogų, su kuriuo praleis visą gyvenimą, ne? Čia yra pats brangiausias turtas: būsima žmona, vaikų mama. Tai kodėl ne?“, – klausia D.Ribas.

Renginio organizatorių nuotr./Dana Ribas
Renginio organizatorių nuotr./Dana Ribas

Jos manymu, nereikėtų ir vestuvėms išleisti didelių pinigų – verčiau skirti žiedui.

„Kiek girdžiu aplink, žmonės keičia savo požiūrį ir nebenori leisti pinigų didelėms vestuvėms – jas rengia mažesnes, intymesnes. Jeigu gali sau leisti ir prabangų žiedą, ir dideles vestuves, tai žinoma, kodėl gi ne“, – sako D.Ribas.

Jos manymu, nereikėtų ir vestuvėms išleisti didelių pinigų – verčiau skirti žiedui.

Žiedas su deimantu yra kiekvienos moters svajonė

Tobulas sužadėtuvių žiedas, anot verslininkės, yra su vienu didesniu deimantu. O rinktis nepatartų smulkių, plonų žiedų, kurie yra ne tokie stiprūs ir mažiau patvarūs.

„Deimantas gali būti ir mažesnis, ir didesnis. Kiekvienas vyras turėtų rinktis pagal savo galimybes ir algą. Ieškant žiedo, patarčiau galvoti apie tai, jog moteris jį mūvėti turės kasdien visą gyvenimą, todėl rinktis reikėtų stiprų ir tvirtą“, – teigia deimantų ekspertė.

Asmeninio albumo nuotr./Dana Ribas
Asmeninio albumo nuotr./Dana Ribas

Prakalbus, ar tikrai žiedas su deimantu simbolizuoja meilę, verslininkė sako, kad meilę įrodo pats vyro piršimasis, o žiedas – gili tradicija. Vis dėlto svarbiausia, jog moteris jaustųsi gerai ir būtų laiminga.

Tai įrodo ir verslininkės prisiminta graži istorija apie pagyvenusią porą, kuri atėjo įgyvendinti senos svajonės.

„Pora kartu gyvena jau 50 metų, ir vyras nupirko moteriai žiedą, apie kurį ji svajojo visą gyvenimą. Jie taip džiaugėsi, buvo tokie laimingi... Galima ir po 50 metų nupirkti moteriai žiedą – jie dabar galėjo, todėl tą ir padarė“, – sako D.Ribas.

Kartais girdime gražių susižadėjusių porų istorijų ar išvystame filmuose, kai vyras moteriai pasiperša netikėčiausiose vietose ir dažnai, neturėdamas žiedo po ranka, ant piršto užmauna improvizuotą žiedelį. Ar tai nėra romantiškiau už tradicines piršlybas su prabangiu žiedu?

„Yra visokiausių žmonių ir jų nuomonių, nusistatymų. Visi turi savo pasirinkimą, kaip gyventi. Bet vėlgi, aš esu girdėjusi, kaip vyras pasipiršo ant kalno, ant piršto užvyniojo vos ne kažkokią šakelę, bet ta moteris paskui svajojo ir vis tiek tikėjosi turėti žiedą su deimantu“, – šypsosi D.Ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius