Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erzina paburkę paakiai ir raukšlės? Veido mankštų trenerė siūlo receptą

Vasara toks metas, kai paburkę paakiai kankina dažniau nei šaltuoju metų laiku. Žinoma, tam, be šilto oro, įtakos turi ir kiti veiksniai: mityba – sūrus maistas, vanduo – jo geriama per mažai arba per daug, poilsio trūkumas ir panašūs dalykai. Veido mankštų trenerė Viktorija Baltramiejūnienė siūlo puikią išeitį, nereikalaujančią nei daug laiko, nei išlaidų.
V.Baltramiejūnienė rodo mankštą akių zonai
V.Baltramiejūnienė rodo mankštą akių zonai

„Puikiai žinome, kad daugelis mūsų gyvenimo aspektų, pradedant mityba, baigiant aplinkos poveikiu atsiliepia mūsų odai ir tai geriausiai matyti akių zonoje. Akys labiausiai į viską reaguoja, pavyzdžiui, vasarą itin ryškus išsausėjusių akių sindromas. Taigi akys kenčia nuo daug ko, o mes joms tikrai galime padėti“, – sako veido mankštų trenerė ir priduria, kad tam tereikės keleto minučių per dieną ir vos dviejų pratimų, kad akys jaustųsi gerai ir puikiai atrodytume.

Jei darote pertrauką tarp dantų valymo, galite daryti ir tarp mankštų. Tačiau puikiai žinome, kas nutiktų, jei nustotume valytis dantis.

Akių zonos pratimą „V“ V.Baltramiejūnienė linkusi vadinti vasaros akių mankšta, kuri mažina paburkimą. Viskas labai paprasta.

„Pridedame pirštus prie vidinių ir išorinių akies kampučių ir bandome prisimerkti. Darant šią mankštą lavinami žiediniai akies raumenys. Jie sustiprėja, laiko vokus ir neleidžia atsirasti dideliam paburkimui“, – teigia specialistė.

Pasak V.Baltramiejūnienės, ši mankšta bus kur kas veiksmingesnė, jei kartu bus atliekamas ir savimasažo pratimas „Plunksna“.

„Užmerkiame akį ir lengvai glostome viršutinį ir apatinį vokus nuo centro periferijos link, iki plaukų augimo linijos“, – pasakoja veido mankštų trenerė.

Jos teigimu, šie pratimai tinka ir moterims, ir vyrams, o jiems tikrai neprireiks daug laiko: pratimą „V“ reikėtų atlikti 15 kartų, savimasažo – tris kartus kasdien. Užtruksite 3 ar 4 minutes. Pašnekovė siūlo pasidaryti nuotrauką prieš pradedant mankštas ir po kurio laiko – jos tikinimu, tikrai išvysite rezultatą ir jis labai džiugins.

Šiuos pratimus galite pažiūrėti žemiau esančiame vaizdo įraše.

VIDEO: Akių mankšta: paburkę paakiai

Pratimai juoko raukšlėms panaikinti

Nė viena raukšlė per dieną neatsiranda, nė viena jų per dieną ir nedings. Tam reikia laiko ir kasdienio darbo – mankštos, kuri taptų geru įpročiu.

„Bėgant laikui keičiasi veidas – oda, raumenys, limfotaka, raukšlių gylis. Nesu iš tų trenerių, kurios pasakys kitam žmogui: nesiraukyk ar dar ko nors nedaryk. Raukšlės daug pasako apie žmogų, kokie esame – mąslūs, besišypsantys, turintys išankstinę nuomonę ir t. t., jos savotiškai ir puošia.

Aišku, mes nenorime, kad jos gilėtų, todėl reikia dirbti, – sako veido mankštų trenerė. – Kitas dalykas, savo raukšles reikia mylėti, priimti. Kuo daugiau dėl jų išgyvename, tuos labiau jos gilėja. Kuo labiau jas priimame, tuo lengviau jomis atsikratyti.“

Mankštomis, pasak pašnekovės, galima panaikinti ir juoko raukšleles aplink akis, nes pastiprinamas raumuo išsipučia, o glostydami išmasažuojame ir nuraminame akių zoną. Šį pratimą galite pažiūrėti žemiau esančiame vaizdo įraše.

VIDEO: Akių mankšta: juoko raukšlės

Į klausimą, ar galima daryti kokią nors pertrauką tarp mankštų, V.Baltramiejūnienė visada turi tą patį atsakymą: „Jei darote pertrauką tarp dantų valymo, tada galite daryti ir čia. Tačiau puikiai žinome, kas nutiktų, jei nustotume valytis dantis.“

Taigi, jei siekiate rezultato, bet kuri veido mankšta turėtų tapti jūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Pasak specialistės, akių raumenys yra labai jautrūs, tad ir atliekant šias mankštas reikia laikytis metodikos, kad patys sau nepakenktumėte. Pratimus rekomenduojama daryti vieną kartą per dieną.

„Kalbant apie pertrauką tarp mankštų, ji galima, jei jaučiate, kad veidas jau yra prisisotinęs. Tada galite padaryti trijų dienų pertrauką, bet ne ilgiau, nes po savaitės jau drastiškai krenta rezultatas“, – įspėja veido mankštų trenerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius