-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada kirpti plaukus, kaip tinkamai išplauti ir naudoti kaukę? Specialisto komentaras

Veikiausiai ne kartą girdėjote frazę, kad plaukus geriausia kirpti patekėjus jaunačiai ar priešpilniui. Daugelis žmonių iš tiesų to paiso ir, jei čia įžvelgia naudą, kodėl gi ne. Tačiau štai ką apie plaukų kirpimą ir priežiūrą namuose, kad šie geriau augtų ir atrodytų sveikesni, žvilgantys, sako kirpimo meistras.
Plaukų kirpimas
Plaukų kirpimas / Vida Press nuotr.

Kirpti – kas du tris mėnesius

Pasak grožio salono „Yury“ kirpimų, dažymo ir sušukavimų stilisto Žygimanto Balyno, plaukus kirpti reikia taip pat profilaktiškai kaip ir lankytis pas gydytoją. Pradedate matyti, kad plaukai praranda formą, vaizdas veidrodyje ima mažiau džiuginti – laikas kirptis.

Plaukus reikia kirpti kas du tris mėnesius ir bent centimetrą.

„Galima tikėti ir mėnuliais, jei žmonės tuo domisi ir tas tikėjimas sužadina kokius nors jausmus, tačiau aš į tai žiūriu iš praktinės pusės – kai jaučiate norą pasikeisti, atsinaujinti, nebesuprantate, ką matote veidrodyje, tada jau reikia kirptis“, – sako stilistas.

Kalbant apie skaičius, pasak pašnekovo, norintiems turėti gražius plaukus ar juos augintis, išvengti šakojimosi, pakirpti reikėtų kas du tris mėnesius.

„Kas mėnesį plaukas vidutiniškai paauga po centimetrą, gali būti, kad vieniems daugiau, kitiems mažiau. Taigi siekiant išlaikyti plaukus gražius, kas du ar tris mėnesius reikėtų juos pakirpti. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo paties plauko struktūros – ar jie tiesūs, ar banguoti, garbanoti. Tačiau kalbant apie vidurkį, plaukai kerpami kas porą mėnesių ir mažiausiai centimetrą“, – teigia Ž.Balynas.

Vida Press nuotr./Kerpami plaukai
Vida Press nuotr./Kerpami plaukai

Pasak jo, visa tai galioja ir moterims, ir vyrams, ir vaikams. „Kaip auga plaukai, priklauso nuo kiekvieno žmogaus organizmo, plaukų struktūros. Tačiau visų plaukų augimo ciklas yra toks pat, skirstomas į ramybės, augimo ir krypimo stadijas. Tad plaukų kirpimo terminai visiems galioja tie patys“, – paaiškina pašnekovas.

Plaukams, jų būklei įtakos turi ir orų kaita. Pavasarį plaukai būna nusilpę, lūžinėja, labiau slenka, vasarą juos degina saulė, žiemą veikia šaltis, vėjas, sausas patalpų oras. Todėl visais metų laikais svarbu naudoti tinkamas plaukų priežiūros priemones, kad jie būtų pamaitinti, kad jiems užtektų drėgmės – pradedant šampūnais, baigiant kremais, aliejais, kaukėmis. Kaip sako specialistas, norint turėti gražius plaukus, reikia į tai investuoti ir juos prižiūrėti.

Priežiūra namuose? Svarbiausia – nepersistengti

Paklaustas, kaip klientams rekomenduoja rūpintis plaukais namuose, pašnekovas papasakojo apie tinkamą jų kasdienę priežiūrą. Tik prieš tai išskyrė, kad rūpinantis plaukais iš išorės, reikia nepamiršti ir paties organizmo – taigi rūpintis savimi iš vidaus.

Pirmiausia stiprinkite savo organizmą, vartokite vitaminus, o tada jau pereikite prie išorės.

„Nesvarbu, kokias priemones tepsite ant plaukų, jei jūsų organizmas streikuoja, yra nusilpęs ir pan., tai matyti ir išorėje, tos priemonės tampa nebeveiksmingos. Todėl pirmiausia stiprinkite savo organizmą, vartokite vitaminus, o tada jau pereikite prie išorės“, – pataria stilistas.

Kasdieniam naudojimui jis siūlo išsirinkti tinkamą šampūną ir kondicionierių. Jei jūsų plaukai ploni, geriau tiks purškiamas kondicionierius, jei stori – tepamas, nes jis riebesnis ir geriau padengs, pamaitins plauką.

Vida Press nuotr./Plaukų kaukė
Vida Press nuotr./Plaukų kaukė

„Žmonės, norėdami turėti gražius plaukus, dažnai persistengia – saujomis naudoja įvairias priemones ir tai daro kasdien. Rezultatas dažnai, deja, net nematomas. Taip yra todėl, kad visko per daug. Todėl net ir rūpinantis plaukais reikėtų nepamiršti saiko. Svarbu tinkamos priemonės – šampūnas ir kondicionierius, gerai išplauti plaukus ir kartą per savaitę naudoti maitinamąją kaukę“, – rekomenduoja kirpimo meistras.

Kaip tinkamai trinkti galvą ir naudoti kaukę?

  • Plaukai šampūnu plaunami du kartus. Pirmą kartą šampūnas padeda sukelti visus nešvarumus ant galvos odos, antrą kartą plaunant tie nešvarumai yra pašalinami.
  • Kondicionierius naudojamas tik plaukų galams, ant šaknų nededamas, kad neapsunkintų plaukų.
  • Po to galima naudoti įvairias skalavimo priemones. Plaukų stilistas rekomenduoja naudoti priemones su šilku – suteikia plaukui minkštumo ir žvilgesio.
  • Kartą per savaitę reikėtų naudoti stipriai maitinančią kaukę. Procedūra tokia: dukart šampūnu išplaunate plaukus, juos gerai nusausinate rankšluosčiu ir tada užtepate (ant visų plaukų) kaukę. Ant galvos uždedate plastikinį maišelį, apsukate galvą rankšluosčiu, kad susidarytų vakuumas. Dėl šilumos priemonė greičiau absorbuojasi į plauką. Taip kaukę reikėtų palaikyti bent 15–20 minučių, galima ir valandą – kuo ilgiau, tuo geriau. Paskui plaukus gerai išskalaukite vandeniu ir išdžiovinkite.

Kaukę svarbu naudoti po to, kai išplaunate plaukus šampūnu.

Kirpimo meistro teigimu, tokią kaukę užtenka naudoti kartą per savaitę – ji pamaitina plaukus, bet jų per daug nepripratina. O naudojant galybę įvairių priemonių kasdien, gali įvykti ir atvirkštinė reakcija – jei plaukui to per daug, jis atmeta ir neįsisavina.

Ir kaukę svarbu naudoti po to, kai išplaunate plaukus šampūnu, nes šampūnas atidaro plauko žvynelį, o kondicionieriai, balzamai ir kaukės jį uždaro. Jei darote priešingai, pirmiausia primaitinate plauką, o paskui plaudami šampūnu viską iškeliate į paviršių ir plaukuose lieka tik priemonės likučiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius