Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip balinami dantys LED lempa?

Artėja jubiliejus ar vestuvių puota. Staiga susigriebiate, kad reikėtų ne tik pasipuošti, bet ir padailinti šypseną. Ar įmanoma suspėti? Kaip saugiai ir profesionaliai išbalinti dantis likus keletui dienų iki šventės? „Dvidešimt pirmame amžiuje šiuolaikinėmis technologijomis galima išbalinti dantis vos per vieną valandą. Dantys pabals net iki aštuonių atspalvių“, – pranešime žiniasklaidai tikina gydytoja odontologė Rasa Šatkauskienė.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / 123RF.com nuotr.

Balinimo procedūra nesudėtinga

Kas tai padeda padaryti? Kaip tai įmanoma? Pasirodo, dantys balinami LED lempa, pati procedūra – visai nesudėtinga.

Pirmiausiai reikia jai tinkamai pasiruošti: dantis nuvalyti pemzos milteliais ir nuplauti vandeniu, lūpas patepti drėkinamuoju kremu, įvesti retraktorių. Tuomet pacientui uždedami apsauginiai akiniai, izoliuojama burnos gleivinė ir kiti minkštieji audiniai aplink burną bei dantenos.

Naujas etapas dantų balinimo procedūroje – prieš kiekvieną balinimo ciklą dantys padengiami specialia balinimą greitinančia medžiaga.

Paskui ant dantų tepamas iki 2 milimetrų storio neutralaus pH balinimo gelis, kuris aktyvuojamas ultravioletine šviesa. Balinimo gelio sudėtyje yra kalcio jonų, kurie stiprina dantis, užpildo dantų paviršiaus mikroskopinius defektus, padidina emalio lygumą ir blizgesį bei sumažina dantų jautrumą. Balinimo ciklas trunka 15 minučių, po to gelis turi būti pašalintas.

Rezultatai priklauso nuo gyvenimo būdo

Balinimo sistema su modernia LED lempa užtikrina, kad dantys būtų balinami ne tik saugiai, bet ir veiksmingai: rezultatai būtų ilgalaikiai – net iki 5 metų.

Kiek galėsite džiaugtis akinamai balta šypsena, priklauso nuo kiekvieno žmogaus gyvenimo būdo, burnos higienos bei mitybos. Dantų emaliui ypač kenkia žalingi įpročiai – rūkymas, alkoholis, ypač raudonas vynas, taip pat kava, arbata, antibiotikai, kaip tetraciklinas, ir kiti vaistai, geležies turintys papildai, prasta burnos higiena.

„Sąžiningai laikantis gydytojo rekomendacijų, kaip ilgiau išsaugoti baltus dantis, balinimo profesionalia sistema gali ir nebeprireikti“, – sako Minties odontologijos klinikos gydytoja odontologė R.Šatkauskienė.

Specialistė teigia, kad profesionalaus dantų balinimo metu nepažeidžiama burnos gleivinė, minkštieji audiniai yra izoliuojami ir apsaugomi nuo galimo sudirginimo ar nudeginimo.

„Procedūra yra saugi, nes atliekama atsižvelgiant į individualią kiekvieno paciento burnos būklę. Todėl į vakarėlį galite eiti jau tą patį vakarą“, – šypsosi gydytoja odontologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius