Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip paruošti veido odą, kad makiažas gerai atrodytų ir puikiai laikytų? Pataria V.Baltramiejūnienė

Visos norime, kad vakarėliui kurtas makiažas tobulai atrodytų ir kuo ilgiau bei geriau laikytų. Ko tam reikia ir kaip galime sau padėti neišeidamos iš namų, keletu patarimų pasidalijo veido mankštos ir savimasažų specialistė, kosmetikė Viktorija Baltramiejūnienė.
Veido valymas
Veido priežiūra / „Scanpix“ nuotr.

Būtina gerti tyro vandens

Visų pirma, pasak pašnekovės, negalime tikėtis geros odos būklės, jei pakankamai negeriame tyro vandens.

„Dabar yra įvairių programėlių, kuriomis galima apsiskaičiuoti, kiek kiekvienam mūsų individualiai reikėtų išgerti vandens per dieną, ir bent savaitę dvi siūlyčiau to laikytis.

Jei kalbame apie puikiai atrodantį makiažą, tam reikia gerai pamaitintos, padrėkintos, elastingos, minkštos odos. Jei ji bus sausa, šerpetojanti, panaudojus kosmetikos priemones – makiažo pagrindą, ypač birią pudrą, vaizdas bus nekoks“, – sakė V.Baltramiejūnienė.

Vida Press nuotr./Moteris geria vandenį
Vida Press nuotr./Moteris geria vandenį

Namų procedūros, pasitelkus natūralias priemones

Taigi, ką daryti, jei iki ypatingos progos likusios vos kelios dienos arba savaitė?

1. Rankšluosčio procedūra. „Kiekvieną vakarą pasiimkite sunkesnį rankšluostį, šiltame vandenyje jį sušlapinkite ir užsidėkite ant veido ovalo – bus limfodrenažinis efektas. Taip užsidėjus rankšluostį galite pagulėti apie 10 minučių ir jį nusiimti. Poveikis – detoksikacinis, išvalysite audinius“, – pirmąjį patarimą davė pašnekovė.

2. Specialus veido tonikas. Rankšluosčio procedūra pašildėte audinius, atsivėrė poros. Nuėmusios rankšluostį, pasak veido mankštų specialistės, galite paprastu mineraliniu vandeniu, nusipirktu parduotuvėje, suvilgyti diskelį vatos ir juo nusivalyti veidą.

Arba kitas pasiūlymas – tas keletą dienų ar savaitę naudoti specialų veido toniką.

„Jei odos būklė prastesnė, siūlyčiau vaistinėje paieškoti šlapalo (urėjos). Galimi keli variantai: arba šlapalo įlašinti į savo naudojamą toniką, arba į 100 ml virinto ar distiliuoto vandens įdėti 5 g (arbatinis šaukštelis) šlapalo ir pasigaminti tokį toniką, kuriuo galėtumėte valyti veidą.

123RF.com nuotr./Mergina valo veidą toniku
123RF.com nuotr./Mergina valo veidą toniku

Jei šlapalo neturite, galite sutarkuoti 1–3 agurkus (drėkina, pašviesina odą), išspausti jų sultis ir supilti į tą patį 100 ml virinto arba distiliuoto vandens, kad jis negestų, nes vanduo iš čiaupo greičiau genda, taip pat įberti trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės.

Skystis neturi tapti geltonas, ciberžolė reikalinga dėl gerųjų savybių, kurios suteikia odai drėkinimo, maitinimo ir antibakterinio poveikio, ji taip pat yra geras antioksidantas. Šiuo vandeniu galite purkšti veido odą arba diskeliu vatos ją nuvalyti“, – patarė V.Baltramiejūnienė.

3. Natūralus šveitiklis. Jei jaučiate, kad jūsų odai reikia šveitiklio, jį galite pasidaryti labai paprastai: nulupkite pomidorą, jį susmulkinkite, įpilkite šaukštą alyvuogių arba kito mėgstamo aliejaus. Ta tyrele ištepkite veido odą. Palaikykite apie 15 minučių ir nuplaukite.

Jei odą norisi nušveisti mechaniškai, V.Baltramiejūnienė rekomenduoja į pomidoro ir aliejaus tyrelę įdėti kvietinių miltų arba smulkintų avižų, kad išeitų košelės konsistencija. Užsitepti ją ir palaikyti apie 15 minučių, o laikant porą minučių švelniais sukamaisiais judesiais pamasažuoti veidą.

Jei jums netinka pomidoras, šiuo atveju jį galima pakeisti ananasu. Arba išvis galite naudoti tik kvietinius miltus ar smulkintas avižas – sumaišykite su vandeniu, kad gautumėte košelės konsistenciją.

4. Kaukės odai pamaitinti ir padrėkinti. Žiemą odos drėkinimo ir maitinimo sąvokos, pašnekovės teigimu, eina greta. Tad siekiant abiejų poveikių, ji siūlo dvi kaukes – galite pasirinkti sau tinkamesnę.

  • Sumaišykite 3–5 valg. šaukštus karvės arba kokosų pieno su 1 arbat. šaukšteliu medaus. Visą šią masę galima pašildyti iki 40 laipsnių arba galima tiesiog sumaišyti ir užsitepti ant veido. Kaukę palaikykite 20–30 minučių ir nuplaukite.
  • Jei pienas ir medus jums netinka, galite pasigaminti kitą kaukę: sutarkuokite agurką arba morką, sumaišykite su krakmolu ir gauta mase ištepkite veidą. Palaikykite 20–30 minučių ir nuplaukite vandeniu.

Žiemą odos drėkinimo ir maitinimo sąvokos eina greta.

ĮSPĖJIMAS: visos natūralios sudedamosios dalys yra alergenai, tad prieš imdamosi naudoti vieną ar kitą, įsitikinkite, kad nesate alergiška.

„Tokio tipo kaukė ar šveitiklis negali būti paskutinės minutės bandymas. Turėtumėte tai išbandyti bent jau likus keletui dienų iki šventės, kuriai ruošiatės“, – įspėjo V.Baltramiejūnienė.

Pasak jos, rekomenduojami šveitikliai bet kuriuo atveju bus jaučiami – oda dilgčios, toks jų poveikis. Tačiau tai neturi būti nemalonus jausmas, verčiantis kentėti.

Jei nenorite nieko daryti

Jei nenorite nieko daryti, bet vis tiek norisi gražios odos ir kad makiažas kuo geriau laikytų, V.Baltramiejūnienė turi pasiūlymą, kurį juokdamasi vadina tinginių procedūra.

Taigi, vandenį gerti būtina visais atvejais, rankšluosčio procedūra ir veido nuvalymas mineraliniu vandeniu ar specialiu toniku taip pat turėtų likti. O tada tiesiog ištepkite veidą storu sluoksniu maitinamojo kremo ir palikite tokią kaukę 20 minučių. Paskui veidą nuplaukite šiltu vandeniu ir pasitepkite įprastu kremu.

Jei turite likusių vos porą dienų iki laukiamos progos, kremo kaukę galite pasidaryti abu vakarus iš eilės, jei turite savaitę, per tą savaitę šią kaukę siūloma pasidaryti du, galbūt tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius