Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip prižiūrėti suskilinėjusius kulnus? Ypač svarbi šveitimo kryptis

Gražios, sveikos pėdos – ir geros savijautos, ir estetikos dalykas. Suskeldėję kulnai ne tik kelia diskomfortą, dažnai juos ir skauda. Rūpinamės savimi – pešiojame antakius, depiliuojame kojas, tačiau pėdas ir kulnus dažnai pamirštame.
Suskeldėję kulnai
Suskeldėję kulnai / 123RF.com nuotr.

Lankytis pas manikiūro ir pedikiūro specialistą kas savaitę sau gali leisti ne kiekvienas – ir dėl finansų, ir dėl laiko stokos. O net ir lankantis savimi reikia rūpintis ir namuose.

Vasara yra tas metas, kai kojos daugiausia būna basos, tad jas veikia ne tik oro pokyčiai, bet ir aplinka – paviršius, kuriuo vaikštoma, bateliai, basutės, šlepetės atvirais kulnais. Grožio salono „Sfinksas“ manikiūro ir pedikiūro meistrė Rima dalijasi patarimais, kaip namuose prižiūrėti kulnus, kokį dėmesį skirti ypač suskeldėjusiems.

1 žingsnis: gerai pamirkyti

Pirmiausia pėdas būtina gerai pamirkyti, kad oda taptų minkšta. Jei nėra jokių žaizdelių, mirkant į vandenį galima įberti druskų su eteriniais aliejais – kojos dar ir pailsės, atsipalaiduos.

Beje, tokias voneles galima daryti ir profilaktiškai – tiesiog pamirkyti pėdas, kol oda suminkštės, paskui jas nusausinti ir sutepti kremu.

Vida Press nuotr./Vonelė pėdoms
Vida Press nuotr./Vonelė pėdoms

2 žingsnis: apkarpyti odeles

Jei jūsų kulnai labai suskeldėję, yra atpleišėjusių odelių, jas reikėtų nukarpyti. Tačiau prieš tai būtina pėdas gerai pamirkyti – oda turi tapti labai minkšta. Tada paprastomis žirklutėmis ar žnyplutėmis nukarpyti dideles atpleišėjusias odeles (pašnekovė nerekomenduoja namuose naudoti peiliukų odelėms pjaustyti).

Meistrė įspėja būti atidiems ir neįkirpti per giliai, kad nesusižeistumėte. Jei užkulniai labai suskeldėję, procedūrą teks kartoti kas savaitę, kol pagerinsite būklę.

3 žingsnis: nušveisti odą

Šveitimas yra tas momentas, kur daugelis daro klaidų, nes šveičia pėdą, kulną nesilaikydami nuoseklumo, kuris čia labai svarbus.

„Sunku paaiškinti žmogui, kaip nusistatyti tą tikslų šveitimo kampą, nes jį geriau atitaikyti gali kitas. Tačiau svarbu žinoti, kad šveičiant turi būti laikomasi nuoseklumo – vienos krypties, pavyzdžiui, šveisti iš dešinės į kairę, o ne pirmyn ir atgal, ir gerai būtų sekti odos rainelę“, – paaiškino specialistė.

123RF.com nuotr./Kulnų šveitimas
123RF.com nuotr./Kulnų šveitimas

Pradedant šveisti pėda pastatoma ant pirštų. Sutrūkinėję užkulniai turėtų būti šveičiami iš viršaus į apačią: paprastai įtrūkimai yra vertikalūs – eina iš viršaus į apačią arba iš apačios į viršų, bet ne horizontaliai. Patį kulną reikėtų šveisti iš dešinės į kairę arba iš kairės į dešinę.

Kaip žinoti, ar veiksmą atliekate tinkamai? R.Zinkevičienė siūlo atkreipti dėmesį į odelę – ji šiaušiasi ar gražiai gula. Jei šiaušiasi, vadinasi, jūsų pasirinktas šveitimo kampas negeras, nes odelė turi gražiai gulti.

4 žingsnis: patepti maitinamuoju kremu

Atlikus šveitimo procedūrą, nuplovus, nusausinus kojas, kulnus reikėtų gausiai patepti riebiu kremu. Geriausia šias procedūras atlikti vakare prieš einant miegoti.

Jei jūsų kulnai smarkiai suskeldėję, jiems reikalinga rimtesnė priežiūra. Galite juos tepti maitinamuoju kremu arba specialiu, skirtu būtent sutrūkinėjusiai odai. Kad kremas gerai susigertų ir nenuvalytumėte jo į patalynę, gausiai patepę kulnus leiskite kremui truputį įsigerti ir apsimaukite kojines. Taip ir eikite miegoti.

123RF.com nuotr./Pėda, tepama kremu
123RF.com nuotr./Pėda, tepama kremu

Visą procedūrą su mirkymu ir šveitimu atlikite bent kartą per savaitę, geriausia būtų du, o kulnus kremu reikėtų tepti kas vakarą po maudynių duše ar vonioje.

Jei nesiskundžiate pernelyg suskeldėjusiais kulnais, profilaktiškai ir dėl bendros higienos procedūrą su mirkymu ir šveitimu užteks atlikti kartą per savaitę. Kulnus taip pat galite tepti kas vakarą, bet jei neturite didelių bėdų, kojinės nėra būtinos – tiesiog gerai įmasažuokite kremą, leiskite jam truputį įsigerti ir šokite į lovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius