Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulpienių galia: šviesina strazdanas ir pigmentines dėmes

Dabar mūsų pievos jau geltonuoja gražiosiomis kiaulpienėmis. Gaila, kad daugelis šias apskritaveides saulutes laiko piktžolėmis ir pamiršta, kokios galios jose slypi.
Kiaulpienės tinka visų tipų odai
Kiaulpienės tinka visų tipų odai / Fotolia nuotr.

Kiaulpienės tinka ne tik kokteiliams, valantiems organizmą, bet ir grožiui puoselėti; iš šaknų gaminama kava, o iš žiedų – pienių medus... Tačiau šiandien daugiausia dėmesio skirsime grožiui ir veido odai, kurią vargina inkštirai, spuogeliai, strazdanos ir pigmentinės dėmės.

Losjonas nuo inkštirų

Iškaskite 3–4 augalus su šaknimis, lapais ir žiedais. Kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite. Kiaulpienių pasiruošti galite ir ateinančiam sezonui, taigi, išsikasti rekomenduojama ir daugiau.

Sudžiovintus augalus susmulkinkite ir kelis valg. š. užpilkite karštu, tačiau ne verdančiu vandeniu. Atvėsusį užpilą nukoškite ir naudokite 2–3 kartus per dieną valyti spuogų ir inkštirų pažeistas vietas. Tokį skystį galite ir užsišaldyti, o ledukus naudoti veidui prausti ryte ir vakare.

Kitas receptas siūlo kiaulpienes sudėti į stiklainį ir užlieti stikline degtinės. Po kelių savaičių losjonas jau tinkamas naudoti, tačiau prieš tai jį būtina praskiesti vandeniu (lygiomis dalimis.)

Tonikas nuo spuogų ir inkštirų

O šiai priemonei prireiks po ryšelį šviežių varnalėšų, kopūstų ir kiaulpienių lapų. Juos sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės ir tuomet išpauskite sultis. Įpilkite valg. š. citrinos sulčių ir naudokite gautą mišinį probleminėms vietoms valyti.

Nuo strazdanų ir pigmentinių dėmių

Šiuo atveju jums pasitarnaus petražolės ir kiaulpienių lapai. Atskirai sutrinkite šiuos augalus ir išspauskite sultis. Tuomet sumaišykite jas ir tepkite problemines vietas. Nuo strazdanų taip pat padės ir kiaulpienių žiedynai, užpilti verdančiu vandeniu. Atvėsusį nuovirą nukoškite ir tuomet kelis kartus per dieną valykite strazdanotas odos vietas.

Sausai ir senstančiai odai

Sutrinkite kelis kiaulpienių žiedus ir lapus iki košelės konsistencijos. Pagardinkite arbat. š. medaus. Kad kaukė nebūtų per daug tiršta, praskieskite virintu vandeniu. Tuomet veidą patepkite augaliniu aliejumi, tarkime, alyvuogių, kukurūzų, kokosų ir pan., bei dėkite kaukę. Palikite ją 15–20 minučių. Nuplaukite vėsiu vandeniu.

Riebiai, porėtai, pigmentuotai odai

5–6 kiaulpienių lapus supjaustykite ir sutrinkite. Tuomet sumaišykite su 1 kiaušinio baltymu. Gauta mase padenkite veidą ir palikite kaukę 10–15 minučių. Nuplaukite vėsiu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius