-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių odos priežiūros klaidų turėtum vengti žiemą?

Ne paslaptis, kad šaltuoju metų periodu mūsų odai būtina ypatinga priežiūra ir rūpestis. Grožio specialistai, žerdami patarimus vieną po kito, kaip reikiant mums, moterims, susuka galvą. Ką daryti?
Mergina su paltu
Mergina su paltu / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Odos priežiūra

Žiema odai – tikras išbandymų metas. Daugumai moterų tarsi kas tempia odą, ji akimirksniu sušerpetoja, netenka drėgmės dėl staigios temperatūrų kaitos. Manote, kad odą prižiūrite taisyklingai? Įsitikinkite tuo skaitydamos toliau.

Ko imtis? Ko vengti? Nuo ko derėtų pradėti? Nepulkite į paniką: netrukus sudėliosime visus taškus virš „i“ ir trumpai drūtai pakalbėsime apie esmines moterų klaidas, susijusias su odos priežiūra žiemą.

Pirmiausia atminkite, kad bet kokiu metų laiku, ne išimtis ir žiema, prižiūrint odą, būtina atsižvelgti į jos tipą. Kokia oda: sausa, normali, riebi, mišri ar jautri? Be abejo, dauguma dailiosios lyties atstovių žino, kad žiemą privalu maitinti ją intensyviau, tačiau nesuklyskite – įvairių tipų veido odai tinka ne vienos ir tos pačios, o skirtingos maitinamosios priemonės. Tokia pati taisyklė galioja ir renkantis kūno odos priežiūros produktus.

Oda šerpetoja, pernelyg sausa, paraudusi, neteko elastingumo, atsirado net mažų įtrūkių? Vadinasi, ji jums signalizuoja, kad netaisyklingai ją prižiūrite ir dar labiau spartinate senėjimo procesą.

Taigi koncentruotai pateikiame dažniausiai moterų daromas klaidas ir pažeriame keletą patarimų, kaip šaltuoju metų laiku išsaugoti švelnią ir spindinčią veido bei kūno odą.

1-oji KLAIDA. Žiemą reikią naudoti tik riebų kremą

Ši nuomonė buvo taip giliai įsišaknijusi, kad daugelis kosmetiką gaminančių įmonių į rinką leisdavo produktus, kurių sudėtyje būdavo didesnis nei įprastai riebalų kiekis. Iš tiesų odą reikia ne tik maitinti, bet ir drėkinti! O kai kuriais atvejais ją dera net labiau drėkinti nei maitinti. Pasak kosmetologų, žiemą mes paprastai daugiau laiko praleidžiame šildomose patalpose, kuriose tvyrantis oras labai sausina mūsų odą. Vadinasi, ją būtina papildomai drėkinti. Atminkite! Tepti bet kokį kremą ant odos reikia likus ne mažiau nei 20–30 min. iki išėjimo iš namų. Kai kurių specialistų nuomone, geriau tai padaryti likus maždaug valandai.

Tai aktualu ir riebiai odai skirtiems kremams, nes jų sudėtyje yra mažiausiai 25 proc. vandens. Jei šį veiksmą atliksite vėliau, tuomet nesistebėkite, kad jūsų oda ėmė sausėti, šerpetoti. Idealiausia išeitis – tepti kremus, kurie ir drėkintų, ir maitintų. Tačiau, darsyk primename, žūtbūt atsižvelkite į savo odos tipą.

2-oji KLAIDA. Nereikia drėkinti riebios odos

Riebiam odos tipui priklausanti oda tam tikra prasme gali aprūpinti save maitinamosiomis medžiagomis. Aišku, tokia oda lengviau ištveria šalčius nei sausa, bet išsaugoti normalios drėgmės pusiausvyros ji nepajėgi. Todėl ir riebiai odai žiemą ypač reikalingas jos drėkinimas. Vienas paprasčiausių būdų tai padaryti – paisyti laiko patikrintų grožio patarimų. Riebią odą puikiai drėkina šviežios alavijų sultys – jas galite naudoti vietoj losjono. Taip pat nepatingėkite pasidaryti kopūstų kaukės: maisto smulkintuvu iki tirštos vientisos masės susmulkinkite kelis kopūsto lapus, įmuškite kiaušinio baltymą, viską sumaišykite ir tepkite kaukę ant veido. Po 15–20 min. nusiprauskite šiltu vandeniu. Atminkite! Negalima atlikti šių grožio procedūrų, jei po valandos planuojate išeiti į lauką! Geriau tam skirkite laiko vakare, prieš miegą.

Fotolia nuotr./Veido odos priežiūra
Fotolia nuotr./Veido odos priežiūra

Ir dar – kosmetologai rekomenduoja kuo daugiau vartoti vitaminų A, B, C, E. Atkurti odos drėgmės pusiausvyrą ypač padėtų per dieną išgerti 2 l gryno vandens.

Beje, nepamirškite vieno itin svarbaus niuanso – žiemą odos tipas neretai keičiasi. Tad jeigu pavasarį, vasarą ir rudenį jūsų oda būna riebi, šaltuoju metų periodu ji tampa normali.

3-ioji KLAIDA. Žiemą nereikia naudoti kremų su SPF filtru

Paprastai galvojama, kad kremų su nuo saulės apsaugančiais filtrais reikia nepamiršti tik vasarą, t. y. kai saulė būna aktyviausia. Oi, kokia tai grubi klaida! Kosmetologų teigimu, veido kremus su SPF tiesiog privalu naudoti ištisus metus! Neigiamai odą veikiančiais ultravioletiniais spinduliais saulė mūsų odą „palepina“ ir žiemą. Be abejo, nereikia pulti įsigyti kremų, kurių SPF 40 arba 50, – šaltukui spaudžiant, visiškai pakaktų kremuko, kurio apsauginis filtras – 10.

Kad jums vėl netektų skaityti aibės informacijos, iš karto pasakysime –  pirmenybę teikite lengvos tekstūros serumui arba geliui,  kurių sudėtyje dominuotų antioksidantai (vynuogių kauliukai, žalioji arbata, ramunėlės, medetkos). Be to, kosmetikos parduotuvėse nesunkiai galite įsigyti dieninių maitinamųjų ir drėkinamųjų kremų su SPF filtru.

4-oji KLAIDA. Žiemą nederėtų naudoti šveitiklių

Netikėkite patarimais, kuriuose sakome, kad žiemą šveičiamąsias veido ir kūno priemonės vertėtų kuriam laikui nustumti į šoną. Iš tikrųjų nušveisti odą tiesiog privalu bet kuriuo metų laiku. Tačiau šveitimu, kurio metu pašalinamos negyvos odos ląstelės, nederėtų piktnaudžiauti, nes tuomet oda dar labiau ims pleiskanoti, sausėti

Žiemą šveitiklį naudokite tik sykį per savaitę. Ištrinkite juo visą kūną ir švelniais sukamaisiais judesiais masažuokite kelias minutes, paskui nusiprauskite šiltu vandeniu. Bet tai dar ne viskas! Po šveičiamosios procedūros, palepinkite kūną balzamu, kremu arba ekologišku kosmetiniu aliejumi. Tik šiukštu neikite paskui į lauką, nes oda peršals ir jus vėl ims kamuoti žiemiškos odos problemos. O štai giluminiam veido odos valymui rinkitės kiek švelnesnius nei kūno šveitiklius.

5-oji KLAIDA. Karštas dušas gerina odos būklę

Niekas taip nesausina odos kaip karštas dušas ar karšta vonia. O juk dauguma dailiosios lyties atstovių mano, kad toks vanduo kaip tik drėkina odą. Deja... Didelė temperatūrų kaita skatina plėstis kraujagysles ir, kaip paprastai tokiu atveju nutinka, drėgmė išgaruoja pro odą. Karštas dušas netinka net ir toms, kurių oda riebi. Neigiamai ją veikia ir šaltas vanduo. Tokio vandens procedūros, sutrikdydamos riebalinių liaukų ir kraujagyslių darbą, išprovokuoja odos sausumą. Todėl nepamirškite, kad, jei norite džiaugtis ir grožėtis gražia ir sveika oda, kūną lepinti reikėtų tik šiltu vandeniu. Kambario temperatūra – optimaliausias variantas.

Be abejonės, žiemą drąsiai galite ryžtis ir kontrastiniam dušui: dėl teigiamo jo poveikio oda taps elastingesnė ir stangresnė. Tačiau lįskite po juo tik vakare, o ne ryte.

Ir nepamirškite sykį per savaitę pasimėgauti šilta vonia su raminamaisiais ir atpalaiduojamaisiais kvapiaisiais aliejais arba žolelių nuoviru. Po šio malonios procedūros masažuojamaisiais judesiais įtrinkite kūną drėkinamuoju pieneliu ar balzamu, įsisukite į jaukų chalatą ir užbaikite vakarą šiltu puodeliu skanios arbatos.

6-oji KLAIDA. Žiemą nebūtina ypatinga lūpų priežiūra

Greičiausiai jau iš asmeninės patirties žinote, kad plona lūpų oda būna itin jautri šalčiui. Kad šalti žiemos nagučiai „nepagražintų“ jūsų lūpų, šiuo metų laiku skirkite joms kur kas daugiau dėmesio. Ar žinote koks sveikų ir prižiūrėtų lūpų požymis? Ogi raudoni krašteliai aplink jas. Jei žiemą prižiūrėsite lūpas netaisyklingai, tuomet šie krašteliai taps sausi, pašerpetoję, ant lūpų atsiras nedidelių įtrūkių. Taip pat nepamirškite, kad žiemą ypač derėtų atsižvelgti į lūpų dažų sudėtį. Pirmenybę teikite tiems, kuriuose yra didesnis riebalų kiekis. O štai lūpų blizgio žiemą vertėtų atsisakyti.

Lūpų balzamas ar vazelinas – tiesiog būtini kiekvienos moters kosmetinėje, kai už lango spaudžia šaltukas. Vieną jų naudokite kaip lūpas apsaugančią priemonę ir kaip lūpų dažų pagrindą.

Taip pat nepamirškite nušveisti lūpų švelnios sudėties šveitikliais. Jei jų oda tapo nepaprastai sausa ir joms būtina skubi „reabilitacija“, straipsnio pabaigoje pateikiame nesudėtingą receptą, kaip pačioms pasigaminti lūpas minkštinančią priemonę.

Taigi sumaišykite 7 g kakavos, 3 g bičių vaško ir 10 g augalinio aliejaus. Užtepkite šios konsistencijos ant lūpų ir po poros minučių pašalinkite jos likučius servetėle.

Mylėkite savo odą, paisykite taisyklingos jos priežiūros ir pamatysite, kai vyras, braukdamas ranka per jūsų kūną ar veidą, ištars šiuos žodžius: „Mieloji, tavo oda švelni lyg aksomas...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius