-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažas pagal akių spalvą

Išsirinkti tinkamą akių makiažo priemonę – varginanti užduotis. Gali pasirodyti, kad iš gausybės grožio produktų niekada nerasite sau derančio atspalvio. Apsišarvuokite kantrybe ir nebijokite eksperimentuoti. Kiekviena galime pažadinti viduje tūnančią deivę.
Akių makiažas
Akių makiažas / „Fotolia“ nuotr.

Vizažo specialistai atskleidžia mažą paslaptį: skirtingų spalvų akims tinka vis kitokie vokų šešėliai, išryškinantys natūralų moters veido grožį. Akys – sielos veidrodis, todėl suteikite joms gilumo, paslaptingumo ir jausmingumo.

Makiažo priemonių pasirinkimas priklauso ne tik nuo akių, bet ir nuo plaukų, odos, t. y. spalvinio tipo ir moters amžiaus. Pavasario ir rudens tipo atstovėms dera šilti atspalviai, žiemos ir vasaros moterims – šalti tonai.

Taip pat skaitykite: Makiažo gudrybės: kaip paslėpti patamsėjusius paakius

Jaunoms nereikia bijoti ryškių akcentų, vyresnėms nedera gražintis blizgučiais, nes jie išryškina raukšleles. Vokų šešėlių išdėstymas priklauso nuo atstumo tarp akių, taip pat jų formos ir dydžio. Be abejo, verta atsižvelgti į gražinimosi tikslą – ar einate į darbo susitikimą, planuojate aplankyti naktinį klubą ar meno parodą. Dienos makiažas turi būti neutralių, švelnių tonų, vakare galima rinktis eklektišką ar perlamutrinį variantą.

Mėlynos akys

„Shuterstock“ nuotr./Akių makiažas
„Shuterstock“ nuotr./Akių makiažas

Mėlynakėms tinka šilti, prabangūs ir jaukūs atspalviai. „Vakare naudokite rožinio ar auksinio šampano vokų šešėlius, nes jie pabrėžia dangišką akių mėlynumą. Viršutinių vokų liniją tepkite blizgia šviesiai ruda ar bronzine spalva, ją derinkite prie auskarų metalo“, – pataria makiažo ekspertas Karimas Sattaras.

Taip pat verta išbandyti mėlynųjų slyvų, baklažanų atspalvius, tačiau tokius vokų šešėlius tepkite tik prie išorinio akių kampučio. Antraip atrodysite pavargusi ir neišsimiegojusi.

Visoms progoms tinkančios universalios spalvos – smėlinė, šviesiai rožinė ir kakavinė. Atsižvelgiant į gymį, reikėtų rinktis juodą arba tamsiai rudą blakstienų tušą, netinka mėlynos spalvos priemonės.

„Vienas mėgstamiausių mano pasiūlymų mėlynų akių savininkėms yra dūminis makiažas, jį galima sukurti įvairaus intensyvumo pilkais atspalviais. Pilka – gali būti spalvinga“, – sako kitas grožio meistras Mario Dedivanovicas.

Galimos įvairiausios spalvų variacijos: nuo dramblio kaulo iki anglies, o taikliai apgalvoti potėpiai padės sukurti nepriekaištingą makiažą. Svarbiausios taisyklės: tamsūs atspalviai tepami prie išorinio akių kampučio ir palei antakių lanką, šviesiais tonais dailinamas vidinis akies kampas.

Žinoma, yra įvairių dūminio makiažo pavyzdžių, tačiau norėdama, kad spalvų perėjimas būtų tolygus, niekada nepamirškite užteptų priemonių išsklaidyti teptuku.

Rudos akys

Fotolia nuotr./Makiažo gudrybės
Fotolia nuotr./Makiažo gudrybės

„Šių akių savininkėms pasisekė labiausiai, nes joms tinka visi rudi atspalviai. Džiaugsitės ne tik egzotišku įvaizdžiu, bet ir, atsižvelgdama į pasirinktos grožio priemonės spalvos intensyvumą, galėsite lyg chameleonė keisti natūralų rainelės atspalvį. Asmeniškai man patinka maišyti įvairius matinius ir blizgius šešėlius“, – sako populiaraus grožio tinklaraščio autorius M. Dedivanovicas.

Šių akių savininkėms pasisekė labiausiai, nes joms tinka visi rudi atspalviai.

Laikantis pripažinto grožio guru rekomendacijų, viršutinį akių voką ištepkite matiniais pilkai rudais (angl. taupe), kreminiais, gintariniais ar bronziniais šešėliais, o lanką palei apatines blakstienas nusėkite blizgiomis aukso dulkėmis. Net siaura blizgi linija, paryškinanti apatinį voką, įžiebs akyse smagias ugneles. M. Dedivanovico patarimais abejoti neverta. Garsioji Kim Kardashian per savo vestuves naudojosi būtent šio vizažo eksperto paslaugomis.

Kerintį rudų akių grožį atskleis kreminės, lašišų, levandų, mėlynos, tamsiai žalios spalvos vokų šešėliai. Tinka ir šių metų sensacija – marsalos spalva (rusvai ruda).

Patyręs profesionalas K. Sattaras siūlo išbandyti įvairius violetinius atspalvius. Jais rekomenduoja dažyti ne vokus, o blakstienas. Ištepkite plaukelius įprastu juodu tušu, o blakstienų galiukus paryškinkite baklažanų spalvos priemone. Ši dviejų spalvų sąveika žvilgsniui suteiks gylio ir ekspresijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius