-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Makiažo subtilybės gaiviai išvaizdai: 15 „Dior“ vizažistės R.Kuprytės patarimų

Makiažo priemonės yra pagalbininkas, padedantis mums atrodyti geriau, paryškinti veido bruožus. Tačiau labai svarbu nepamiršti rūpintis savo oda, ne tik įsigyti gerą pudrą. O darantis makiažą pravartu žinoti, ką daryti ir ko geriau nedaryti.
Rolana Kuprytė daro makiažą
Rolana Kuprytė daro makiažą / Viktorijos Aužbikavičiūtės nuotr.

Londone gyvenanti, „Dior“ spalvų stiliste ir vizažiste dirbanti Rolana Kuprytė išskyrė keletą dažniausių moterų klaidų, kurios daromos dažantis, ir pasidalijo keletu patarimų apie makiažo priemones, spalvas ir ką savo veide pabrėžti.

Viktorijos Aužbikavičiūtės nuotr./Rolana Kuprytė
Viktorijos Aužbikavičiūtės nuotr./Rolana Kuprytė

1 patarimas. Kad ir ką darytumėte, kad ir kiek makiažo būtų ant jūsų veido, svarbiausia yra atrodyti tvarkingai. Jei klijuojatės blakstienas, pasirūpinkite jomis, kad būtų prižiūrėtos.

2 patarimas. Rekomenduoju atsisakyti makiažo bazės. Jos nereikia, jei naudojate savo veidui tinkamą kremą, nes jis atlieka tą pačią funkciją. Savo klientėms makiažo bazės nenaudoju. Pakanka tinkamų kremų, juos įmasažuoju, tada naudoju skystą pudrą. Galiausiai makiažo bazės turi silikonų, tad kur kas naudingiau yra išsirinkti gerą kremą.

Jei norite atrodyti jauniau, reikėtų atsisakyti bet kokio sunkaus kontūravimo, šviesą atspindinčių produktų.

3 patarimas. Netepkite šviesą atspindinčio produkto (angl. „highlighter“) ant nosies galiuko ir nenaudokite jo dieną, palikite tik vakarui. Arba galite išvis nenaudoti.

4 pratimas. Jei norite atrodyti jauniau, reikėtų atsisakyti bet kokio sunkaus kontūravimo, šviesą atspindinčių produktų.

5 patarimas. Aklai nenaudokite „Egipto žemės“, nes ji nedaug kam tinka, padaro veidą oranžinį, tada jis atrodo purvinas. Svarbu išlaikyti švarią odą.

6 patarimas. Nesirinkite tamsesnės skystos pudros, nes tamsūs atspalviai sendina odą, atrodote vyresnė. Nebent norite taip atrodyti. Apskritai labai svarbu išsirinkti tinkamą skystos pudros atspalvį, nes tai tarsi jūsų veido vizitinė kortelė. Darykite tai kosmetikos parduotuvėse, ir norėdamos įsitikinti, ar atspalvis tinka, tepkite pudrą ant skruosto, kaktos ar kaulo dekoltė srityje. Tik jokiu būdu ne ant rankos. Perkant pudrą patariu labai neskubėti, leisti jai įsigerti, įvertinti, kaip atrodote prie skirtingo apšvietimo, ar tikrai tinka, tada ir pirkti.

Fotolia nuotr./Moteris tepasi pudrą
Fotolia nuotr./Moteris tepasi pudrą

7 patarimas. Rekomenduoju rinktis labai lengvą skystą pudrą ir turinčią SPF. Ji apsaugo nuo oro taršos, saulės spindulių ir pan. Tik svarbu rasti tinkamą skystą pudrą pagal savo odos tipą.

Raudonas mėlyno atspalvio lūpdažis dantis padaro baltesnius.

8 patarimas. Nepasiduokite antakių tatuiruočių manijai. Viskas gerai, jei moterys neturi antakių ir joms tikrai to reikia. Tada reikėtų rasti gerą meistrą, kuris tai padarytų tinkamai ir profesionaliai. Svarbiausia yra turėti gerą antakių formą – ją jums gali suformuoti specialistas, o paskui tereikės pačiai juos prižiūrėti. Kai noriu paryškinti antakius, geriau renkuosi pieštuką nei tatuiruotes. Be to, kiekvienas patamsinimas, apsunkinimas prideda metų, taigi – šiek tiek sendina.

9 patarimas. Ar naudoti raudoną lūpdažį? Raudona – klasikinė spalva. Tokios lūpos šiek tiek padarys jus vyresne, bet tai nėra blogai. Raudonas mėlyno atspalvio lūpdažis dantis padaro baltesnius, vakare atrodo ypač elegantiškai. Galite naudoti jį ir dieną, jei jūs labai stilinga, mėgstate save šiek tiek kitaip pateikti.

Tačiau jei raudonas lūpdažis iškrenta iš konteksto, nerekomenduočiau. Geriau rinkčiausi lūpų balzamą arba šviesaus atspalvio lūpdažį – pavyzdžiui, rožinį. Kūno spalvos nepatarčiau, nes jis tik sulieja visą veidą, šis atrodo tuščias. Tačiau ir čia viskas priklauso nuo odos atspalvio, tad lūpų dažus reikėtų rinktis pagal jį.

Labai rekomenduočiau naudoti skaistalus – jie pagyvina veido odą ir labai paryškina akis.

10 patarimas. Nenaudokite tamsių spalvų dažų, jei jūsų lūpos mažesnės, siauresnės, nes tokios spalvos jas dar labiau sumažins. Geriausia rinktis šviesesnį lūpdažį, kuris vizualiai padidintų lūpas. Ir lūpdažis turėtų būti blizgantis, arba galite papildomai naudoti blizgį, – tai lūpoms suteikia putlumo. Tas pats galioja ir akims – jei jūsiškės mažos, pamirškite tamsių spalvų akių šešėlius.

11 patarimas. Labai rekomenduočiau naudoti skaistalus – jie pagyvina veido odą. Lietuvės dažnai sako, kad nemėgsta skaistalų, joms reikia tik bronzanto. Jis suteikia tamsumo, saulės įdegio – tai nėra blogai, bet skaistalai duoda gaivumo. Be to, skaistalai labai paryškina akis.

Patarimai vyresnėms moterims

12 patarimas. Vyresnėms moterims patarčiau daugiau koncentruotis ne į makiažo, o odos priežiūros priemones. Vyresnė oda būna sausesnė, tad labai svarbu tinkamai pasirinkti kremai, odos drėkinimas. Taip pat siūlyčiau rinktis lengvesnę skystą pudrą ir, jei reikia daugiau ką nors pamaskuoti, papildomai siūlyčiau rinktis ir atitinkamą maskuoklį.

Shutterstock nuotr./Brandaus amžiaus moteris
Shutterstock nuotr./Brandaus amžiaus moteris

13 patarimas. Ryškios spalvos? Manau, kad vyresnės moterys turėtų būti subtilesnės, mažiau išdykauti su spalvomis. Ryškios spalvos gal tegul lieka ant podiumo, scenos. Žinoma, jei mes kalbame tik apie pieštuką, kuriuo paryškinsite blakstienų liniją, o tada padažysite blakstienas, jis tikrai nepakenks. Tai nebus pats pirmas į akis krintantis dalykas jūsų veide. Ir spalva spalvai nelygu. Tačiau patarčiau kuo mažiau blizgučių. Čia labai tinka posakis „less is more“ (liet. „mažiau yra daugiau“).

14 patarimas. Vyresnėms moterims siūlau nedažyti akių apačios, aš pati nedažau – nei šešėliais, nei blakstienų tušu. Pastebiu, kad vyresnės moterys labai mėgsta pasibrėžti akių apačią pieštuku. Nežinau, kodėl jos taip daro, bet siūlyčiau to nedaryti, tai jau atgyvenęs reikalas. Geriau susikoncentruoti į viršutinę akies dalį, migdolo formos akis yra tobula akis, taip padažyta akis vizualiai pakyla.

15 patarimas. Derėtų nepamiršti, kad dieną labai svarbu pasirinkti – akis ar lūpas norite ryškinti. Vakare galima kiek ryškiau dažyti ir akis, ir lūpas, tik svarbu nepersūdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius