Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažo tendencijos: kas madinga šį pavasarį?

Šį pavasarį madingos spalvos – štai ką išgirsite iš grožio pasaulio meistrų. Tikra tiesa, kad atšilus orui norisi ryškumo, spalvų, išlįsti iš pilkumos. Ne išimtis ir makiažo tendencijos. Taigi – kas madinga šį pavasarį, į ką atkreipti dėmesį ir ko nedaryti?
Pavasario makiažo tendencijos
Pavasario makiažo tendencijos / 15min montažas

„Nebijokite, eksperimentuokite ir išbandykite ryškias spalvas – tokias kaip ciklameno, geltona, rožinė“, – siūlo „Carolina make-up studio“ makiažo ekspertė Elena Kostetska.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Pelenė 2018“: Elena Kostetska
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Pelenė 2018“: Elena Kostetska

Jos paprašėme trumpai apžvelgti šio sezono makiažo tendencijas ir išskirti tai, kas dabar madinga.

Veidas. Pasak E.Kostetskos, kaip ir praėjusį pavasarį, iš tendencijų lentynos nesitraukia gaivi, skaisti veido oda. Ir vizažistės pasiūlymas – naudoti kuo mažiau pudros.

Vida Press nuotr./Makiažas
Vida Press nuotr./Makiažas

Akys. Veikiausiai būtent jos yra ta veido dalis, kur galima pasitelkti fantaziją ir leistis į spalvų pasaulį. Šiemet vizažistai pataria atsigręžti į įvairių atspalvių mėlyną, oranžinę, ultravioletinę spalvas, žalsvus tonus. „Labai madinga paryškinti ir akių kontūrą, o dažai gali būti įvairiausių spalvų“, – sako makiažo ekspertė.

123RF.com nuotr./Mergina dažosi
123RF.com nuotr./Mergina dažosi

Antakiai. E.Kostetskos teigimu, kiekvieno mūsų antakiai yra skirtingi – tokie ir turi būti, o ne mėginant pritempti prie vieno šablono. Dažančioms antakius ji primena, kad šie neturėtų būti tamsesni nei jūsų plaukų šaknys.

O štai juodus antakius vizažistai jau ne pirmus metus siūlo pamiršti. „Juodi antakiai arba labai tamsūs prideda amžiaus, žvilgsnį padaro piktesnį“, – įspėja pašnekovė. Blondinėms ji apskritai pataria vengti ryškių antakių.

123RF.com nuotr./Makiažas, kosmetika
123RF.com nuotr./Makiažas, kosmetika

Skruostai. Norite skaistesnio, gyvesnio, jaunatviškesnio veido? Išsitraukite skaistalus! Šį sezoną ypač madingi rožinio atspalvio. Pasak makiažo ekspertės, dabar itin populiari kreminės tekstūros kosmetika, todėl ir akių šešėlius, ir pudrą bei skaistalus ji siūlo rinktis ne birius, o kreminės tekstūros. „Atrodo natūraliau, gaiviau ir pasidengia geriau, ne taip matyti ant odos, kaip sausos, birios kosmetikos priemonės“, – patarimais dalijasi E.Kostetska.

Vida Press nuotr./Skaistalai
Vida Press nuotr./Skaistalai

Lūpos. Madingi ciklameno, rožiniai, nude atspalviai. Kaip sako makiažo ekspertė, viskas priklauso nuo to, ką naudojate: tarkime, lūpos gali būti nude atspalvio, o akys paryškintos oranžiniais akių kontūro dažais. Šį sezoną madingos gaivios, blizgios lūpos.

Vida Press nuotr./Lūpų dažai
Vida Press nuotr./Lūpų dažai

Pašnekovė pastebi, kad užsienyje, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose, moterys spalvų klausimu yra kur kas drąsesnės, dažosi ryškiau nei lietuvės. Tačiau paaiškina, kad kalba ne apie tai, jog reikėtų persistengti ir dėl tendencijų daryti viską, kad tik nuo jų neatsiliktum.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Pelenė 2018“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Pelenė 2018“

„Madą reikėtų atskirti nuo realaus gyvenimo. Kalbant apie makiažą, sakyčiau taip: reikia paryškinti save, savo bruožus, individualumą, tačiau nesistengiant nieko kopijuoti. Svarbiausia jausti, matyti tai, kas labiausiai tinka jums, o ne pulti daryti visko, ką daro kiti“, – siūlo makiažo ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius