Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modelis J.Steponavičiūtė – apie grožio ritualus: „Vis neišsimiegate? Žala organizmui yra negrįžtama“

Dažnos kelionės, skrydžiai, fotosesijoms kuriami makiažai ir šukuosenos alina odą ir plaukus. Natūralu, kad norint atrodyti gerai, o dirbant modelio darbą – tai netgi privaloma, tenka įdėti pastangų. Kaip savimi rūpinasi, savo grožį puoselėja ir kokias priemones naudoja viena žaviausių Lietuvos merginų – 25-erių modelis ir kitchenjulie.com autorė Julija Steponavičiūtė?
Julija Steponavičiūtė
Julija Steponavičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Paklausta, ar galėtų įvardyti, kokia yra jos grožio ir geros savijautos paslaptis, Julija nedvejodama atsako: subalansuota mityba, sportas, vanduo ir miegas.

O į klausimą, ar daugiau dėmesio skirti sau išmokė modelio darbas, pašnekovė sako, kad tas pamokas teko išmokti dar vaikystėje – jai tebuvo pusantrų, kai neteko mamos. „Galbūt tai buvo tvirtas pamatas visoms vėliau sukauptoms žinioms – jaučiuosi tarsi būčiau viską į save „susiurbusi“, – sako Julija.

Geros savijautos paslaptis: subalansuota mityba, sportas, vanduo ir vienas svarbiausių – miegas.

Su ja kalbamės apie ryto ritualus, veido, kūno odos ir plaukų priežiūrą, kiek laiko per savaitę skiria sportui ir kas sudaro jos mitybos racioną.

– Kaip atrodo jūsų rytas?

– Atsikėlusi pirmiausia šaltu vandeniu nusiprausiu veidą. Tuomet seka puodelis arbatos arba kavos, kartais geriu vandenį su citrina. Mėgstu pasmilkyti palo santo, o tada sėdu prie kompiuterio atrašinėti laiškų ir žinučių.

– Papasakokite apie savo veido odos priežiūrą – kokias priemones naudojate?

– Šiuo šaltuoju metu, kadangi vis išlenda perioralinis dermatitas, naudoju vos kelias priemones. „Biodermos“ miceliniu vandeniu valau makiažą, odą drėkinu antialerginiu, raminamuoju poveikiu pasižyminčiu „Avene“ drėkikliu. Vakarais pasipurškiu „Institut Esthederm Cellular“ vandeniu.

Pudros stengiuosi išvis nenaudoti dėl perioralinio dermatito bėrimų, šiuo metu taip pat nenaudoju jokių veido kaukių. Pas kosmetologę lankausi retai, pagal jų rekomendacijas mano veido odai dažnų procedūrų nereikia. Kartais pasidarau švelnų veido valymą, nes keliaujant oda pavargsta ir kemšasi poros.

– Kokių makiažo priemonių rastume jūsų kosmetinėje?

– Mano kasdienis makiažas – labai minimalus. Naudoju antakių želę „Anastasia“, kartais šiek tiek antakius paryškinu ir pieštuku. Mėgstu šešėliais arba rusvu ar juodu pieštuku paryškinti blakstienų liniją. Pastaruoju metu labai retai naudoju blakstienų tušą.

Man patinka „no makeup“ makiažas ir labai mėgstu „Nars“ kosmetiką, ypač visus birius jų produktus. Akims renkuosi neutralius, šiltus rusvus atspalvius, taip pat naudoju šio prekių ženklo švytėjimo suteikiančią priemonę (angl. highlighter).

Kalbant apie vakarinį makiažą, labiausiai man tinka ir patinka išryškinti akis. Jos žalios, tad su šia spalva puikiai sužaidžia mano mėgstami šilti rusvi, rausvi tonai, bronza. Neseniai kurdama aštuntojo dešimtmečio stilių dariausi purpurines akis – atrodė įspūdingai. Veidui naudoju lengvai dengiantį, aliejinio pagrindo „Armani Maestro Glow“ makiažo pagrindą.

Lūpdažį naudoju retai, bet įvairių prekių ženklų – „Tom Ford“, „Nars“, „Mac“, o lūpų balzamu visada tepuosi lūpas eidama į lauką ar kai labai džiūsta – taip nutinka, jei geriu nepakankamai skysčių, pabūnu ilgiau šaltame ore ar sausose patalpose. Šiuo metu esu pamėgusi „Aesop“ lūpų balzamą.

– Kaip rūpinatės savo kūno oda, kokias priemones naudojate?

– Patinka įvairūs aliejai, kuriais kartais tepuosi, kai oda labiau linkusi džiūti. Labai mėgstu deginimuisi skirtus „Nuxe“ ir „Bali Body“ aliejukus, vasarą tik jais ir tepuosi būdama saulėje.

Odą stengiuosi drėkinti kaskart išsimaudžiusi ir tam renkuosi švelnesnes priemones, pavyzdžiui, „Aveda“.

– Kaip prižiūrite savo plaukus?

– Stengiuosi naudoti šampūną be SLS, žiūriu, kad sudėtyje nebūtų parabenų ir silikono. Kerpu ir dažau dažniausiai kas tris keturis mėnesius, plaukų galiukus pakerpu dažniau.

– Kokiu sportu užsiimate ir kiek kartų per savaitę sportuojate?

– Joga ir reformerių pilatesu – tai pilatesas, kuomet naudojami specialūs įrenginiai su judančiomis platformomis, diržais ir pan. Stengiuosi sportuoti bent tris kartus per savaitę. Tai tikrai ne visada pavyksta (šypsosi).

– Neįmanoma nesižavėti jūsų kuriamu maisto tinklaraščiu – tiek receptais, tiek įspūdingomis patiekalų nuotraukomis. Papasakokite apie savo kasdienę mitybą: ką renkatės pusryčiams, pietums ir vakarienei?

– Propaguoju protarpinį badavimą (angl. „intermittent fasting“), tad pusryčių nevalgau. Tačiau mano pirmasis patiekalas kartais būna pusryčių stiliaus: skrebutis su avokadu ir be lukšto virti kiaušiniai ar kreminė kiaušinienė, bananiniai grikių miltų blynai.

Pietums labiausiai patinka lėkštė, kurioje visko daug. Jaučiuosi laimingiausia, kai valgau dubenį sriubos, o tada antrą patiekalą. Orkaitėje kepti batatai / bulvės / sviestinis moliūgas, kruopos (rudieji arba juodieji ryžiai, grikiai), šviežios daržovės ir žuvis arba paukštiena, kartais mėsa, tofu, kiaušiniai. Čia idealus variantas (juokiasi). Dažnai nutinka ir taip, kad tiesiog greitai išsiverdu grikių ir valgau juos su kefyru.

Vakarienei renkuosi troškinius, salotas, mocarelą, žuvį.

– Dirbate modeliu, turite rūpintis savo nepriekaištinga išvaizda. Ar leidžiate sau saldumynus?

– Tikrai leidžiu. Kuo labiau neleidžiu sau saldumynų, tuo labiau jų noriu. Vienas mėgstamiausių yra juodasis šokoladas, bet apskritai be galo mėgstu kepinius – kruasanus ir visus tokio tipo tešlos gaminius. Iš sveikesnių saldėsių labai patinka džiovinti mangai.

Tikrai leidžiu sau saldumynus, nes kuo labiau neleidžiu, tuo labiau jų noriu.

– Kokia jūsų grožio (atmetus gamtos dovanotą) ir geros savijautos paslaptis?

– Subalansuota mityba, į tai įeina ir ramus valgymas, neprabėgomis, įvairūs kokybiški ingredientai, sportas, vanduo ir vienas svarbiausių – miegas. Dažnas mėgsta girtis, kad miega nedaug ir jam to užtenka. Galime save tuo įtikinti, tačiau žala organizmui yra negrįžtama. Tokiems žmonėms siūlau pasiklausyti Berklio universiteto neurologijos mokslų profesoriaus Matthew Walkerio pokalbių – vieną geresnių galite rasti „The Joe Rogan Experience“ podkaste „Youtube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius