-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Moterys slepia nuo vyrų atliktas jauninamąsias procedūras

Dažnai netikėtai atjaunėjusios moterys su savimi nešioja mielą, mažą paslaptį – geros išvaizdą joms sugrąžino injekcijos, apie kurių naudojimą nieko neįtaria net patys artimiausi žmonės – šeimos nariai.
Estetinė grožio procedūra
Estetinė grožio procedūra / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Grožis

Baiminasi pašaipų ir kaltinimų

Ryte pamatęs švytinčią žmoną ir jai pasakęs komplimentą vyras gali net neįtarti, kad antroji jo pusė taip puikiai atrodo ne tik todėl, jog išsimiegojo naktį arba sugrįžo iš  šaunių atostogų.

Tauragės klinikos „Mecentrum“ gydytojos, estetinės medicinos ir grožio specialistės Astos Kutraitės teigimu, dauguma jos klientų nuo artimos aplinkos slepia savo apsilankymus klinikoje.

„Pastebiu, kad  moterys apie atjauninančias procedūras geriau pasipasakos draugėms, bet ne savo vyrams ar vaikams. Jos tiesiog baiminasi pašaipų, kaltinimų išlaidavimu ar nuolatinių priekaištų. Natūralu, jog nutylėjimo priežastis – savaime suprantamas dalykas, juk dažniausiai susitikimus su šeimos gydytojais, odontologais, kitais sveikatos specialistais mes pasilaikome sau“, – svarsto gydytoja.

Klientės iš Rusijos – priešingai, nori būti ryškios ir kad aplinkiniai iškart suprastų – ši moteris tikrai nemažai investavo į save.

Anot gydytojos A. Kutraitės, dažniausiai pas estetinės medicinos specialistus lankosi moterys, siekiančios greito ir efektyvaus rezultato. Atliekama raukšlių korekcija injekcijomis, ilgalaikis kontūrinis makiažas, odos priežiūros procedūros, kurių poveikis trunka iki pusmečio. Kartais, slapta nuo šeimos, į gydytoją moterys kreipiasi atostogų metų, būna, kad vizitui pasirenka savaitgalį.

„Dažnai tenka klausytis nuoskaudų, jog  vyrai nepalaiko moterų noro atjauninti veido odą injekcijomis. Žinia apie tai kai kurių klienčių namuose sukeltų tikrą audrą“, – teigia grožio specialistė. Dėl panašių priežasčių dailiosios lyties atstovės tyliai džiaugiasi pagerėjusia išvaizda, dingusiomis raukšlelėmis ir skaistesne, lygesne veido oda.

Pageidauja subtilaus grožio

Gydytojos A. Kutraitės teigimu, šiuo metu Lietuvoje populiarių hialurono rūgšties užpildų, botulino toksino injekcijų poveikis išryškėja labai greitai, tačiau rezultatas akivaizdžiai nekrinta į akis. Anot specialistės, dažnai pastebima, jog kažkas moters veide pasikeitė, tačiau, kas būtent – sudėtinga įvardinti. Tokį efektą suteikia kontūrinis makiažas.

Gydytojos teigimu, dažniausiai pokyčių veide pageidauja 30–60 metų lietuvės.

„Lietuvaitės yra labai smalsios ir atsargios, jos, skirtingai nei rusaitės, linkusios taip patobulinti savo išvaizdą, kad žvelgiant nebūtų akivaizdu, kad lankėsi pas grožio specialistą. Ateina moterys, žinodamos pakankamai daug apie procedūrą, kurios pageidauja, tačiau vis tiek turi daugybę klausimų ir abejonių. Klientės iš Rusijos – priešingai, nori būti ryškios ir kad aplinkiniai iškart suprastų – ši moteris tikrai nemažai investavo į save“, – pasakoja estetinės medicinos ir grožio specialistė.

Asta Kutraitė išskiria tris klientų grupes: vieni kreipiasi dėl pastebimų išvaizdos pokyčių, kuomet jie krinta į akis aplinkiniams arba pačiam žmogui, kiti tiesiog neturi daug laiko savo išvaizdos priežiūrai, treti – nori užbėgti laikui už akių ir ateina konsultuotis.

Kreipiasi ir vyrai

Beje, išvaizdą tobulinasi ne tik dailiosios lyties atstovės. Ateina ir vyrų. Savo išore rūpinasi scenos žmonės, verslininkai, garsių įmonių savininkai ir vadovai, užimantys aukštas pareigas.

Kreiptis į estetinio grožio specialistus jie dažnai nusprendžia tuomet, kai tai daryti priverčia staiga išryškėję pokyčiai veide arba artimųjų, draugų pastabos apie pablogėjusią išvaizdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius