Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūralios priemonės, padedančios pristabdyti nepageidaujamų plaukelių augimą

Dažnai moteriai depiliacija – kasdienė ir būtina kūno procedūra, o labiausiai erzinantis dalykas – tai greitai ataugantys plaukeliai. Galbūt yra paprastų ir natūralių priemonių, kurios padėtų to išvengti?
Moters figūra
Moters figūra / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Grožis Depiliacija

Nors dabar galima rinktis pačias įvairiausias kūno plaukų šalinimo procedūras, kaina įkandama ne kiekvienai damai. Juolab kad efektas gali būti nors ir labai ilgalaikis, bet tikrai ne amžinas.

Ciberžolių kerai

Ciberžolė – tai Rytuose puikiai žinomas prieskonis, naudojamas ne tik patiekalams gardinti. Tad galite pabandyti ir jūs: ištirpdykite ciberžolių miltelius nedideliame kiekyje vandens iki kremo konsistencijos. Gautą masę tepkite ant nudepiliuotų vietų, palikite kuriam laikui, geriausia 20–25 min., ir paskui nuplaukite. Ciberžolė pasižymi dar ir uždegimą malšinančiu poveikiu.

Ciberžolę galite maišyti ne tik su vandeniu, bet ir su žirnių miltais. Gavę kremo konsistencijos masę, tepkite ją ant norimų kūno vietų ir po kurio laiko, kai sustings, nuplaukite.

Citrinos ir medus

Taip pat specialistai siūlo štai tokius receptus, kurie mažina plaukelių augimą: 10 ml citrinų sulčių sumaišykite su 40 ml medaus. Gauta mase padenkite labiausiai nerimą keliančias vietas ir palikite 15 minučių. Nuplaukite šaltu vandeniu. Kartokite kelis kartus per savaitę. Tinka ir kitas būdas: 30 g cukraus sumaišykite su 10 ml citrinų sulčių ir 150 ml vandens. Ištepkite gauta mase norimas kūno vietas ir po 15 min. nuplaukite vandeniu.

Beje, tinka ir paprasčiausios citrinos sultys, ypač jeigu neturite laiko. Tiesiog ištepkite norimas kūno vietas ir kuriam laikui palikite, o vėliau nuplaukite.

Vynuogių sultys

Visas kūno vietas, nuo kurių šalinote plaukelius, patepkite šviežiai išspaustomis vynuogių sultimis – tereikia perpjauti vynuogių uogas perpus. Kartokite šią procedūrą kasdien ir, svarbiausia, iškart po depiliacijos.

Eterinių aliejų galia

Sumaišykite bazinį aliejų (tinka migdolų, vynuogių kauliukų, simondsijų aliejai) su keliais lašeliais mėtų ir/ar arbatmedžio eteriniais aliejais (tinka ir levandų, eukalipto). Gautu mišiniu tepkite kūno vietas bent kartą per savaitę.

Dar vienas efektyvus receptas: 5 valg. š. abrikosų aliejaus sumaišykite su 5 lašais mėtų, levandų ir arbatmedžio aliejais. Naudokite po depiliacijos, tik būkite atsargūs – iš pradžių ant mažo odos plotelio patikrinkite mišinį, ar jis nesukelia alergijos.

Molis

Sumaišykite 1 valg. š. rožių vandens su 2 valg. š. baltojo molio, įlašinkite 3 lašus eterinio santalo aliejaus ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą mišinį tepkite ant norimų odos plotų.

Soda

Sakoma, kad ji taip pat tinka, jeigu norite lygios ir švelnios odos. Tereikia ją sumaišyti iki kreminės konsistencijos ir užtepti ant odos, ji tinkama ir kaip šveitiklis.

P. S. Prieš naudodamos natūralias priemones, visuomet atlikite alergijos testą, t. y. užtepkite ant vidinės rankos pusės ir stebėkite, ar neatsiras jokių alerginių reakcijų per 24 valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius