Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odos priežiūros ekspertė pataria, kaip pristabdyti odos senėjimo procesus

Bėgantis laikas neišvengiamai įspaudžia savo pėdsaką mūsų išvaizdoje. Atsiradusios smulkios raukšlelės, elastingumą ir skaistumą praradusi oda, pigmentinės dėmelės – tokie nepageidaujami brandaus amžiaus požymiai.
Veido priežiūra
Veido priežiūra / „Shuterstock“ nuotr.

Galvą aukštyn! Odos senėjimo procesas nėra nesustabdomas. Na, bent jau gerokai jį pristabdyti gali padėti keli paprasti patarimai. „Eurovaistinės“ vaistininkė ir odos priežiūros ekspertė Roberta Janulytė sako, kad kelios minutės kasdienio dėmesio odai gali padaryti stebuklus.

Saugokite odą nuo UVB/UVA spindulių

Dauguma  moterų vasarą sieja su gražiu įdegiu ir sveikai įrudusia oda. Tačiau, pasak ekspertės, įdegis neturi nieko bendra su odos sveikata. Priešingai, ultravioletiniai saulės spinduliai – vieni didžiausių sveikos odos priešų.

Asmeninio archyvo nuotr./Odos priežiūros ekspertė Roberta Janulytė
Asmeninio archyvo nuotr./Odos priežiūros ekspertė
Roberta Janulytė

„Saulės spinduliai itin sausina odą, todėl, dažnai ir ilgai būnant saulėje ir nenaudojant apsauginių priemonių, oda praranda elastingumą, spindesį ir senėja anksčiau lauko. Saugotis nuo odai kenksmingų UV spindulių būtina visada.

Apsauginį kremą nuo saulės ar SPF filtrą turinčias kosmetikos priemones reikėtų naudoti kiekvieną dieną, nepriklausomai nuo sezono ir oro sąlygų. Pažiūrėkite, kaip įdega snieguotomis kalnų viršūnėmis besileidžiantys slidininkai“, – teigia specialistė.

Nepamirškite, kad pasitepus apsauginiu kremu, apsauga išlieka tik ribotą laiką, todėl būtina kremą naudoti pakartotinai. Taip pat pakartotinai apsaugoti odą reikia ir po maudynių ar intensyviai prakaituojant. Vaistininkė pataria rinktis priemones, turinčias ne mažesnį kaip SPF 30 filtrą.

Valykite veidą

Vaistininkė pataria rinktis priemones, turinčias ne mažesnį kaip SPF 30 filtrą.


Oda sensta, kai pradeda silpti jos pagrindiniai gebėjimai ir savybės: atsinaujinti, išlaikyti drėgmę, pasisavinti reikalingas medžiagas ir deguonį. Todėl, pasak odos priežiūros ekspertės R. Janulytės, yra kelios veido odos priežiūros procedūros, kurios turėtų tapti kasdieniu ritualu. Vienas iš jų – odos valymas.

Taip pat skaitykite: Mėlynės – odos grožiui: išbandykite natūralius receptus

„Valykite veidą kasdien, ryte ir vakare, specialiu pieneliu arba prausikliu. Tik jokiu būdu veido neprauskite su muilu. Jis suardo mūsų odą dengiančią apsauginę plėvelę, todėl oda netenka drėgmės, sausėja, šerpetoja ir galiausiai sensta anksčiau laiko“, – aiškina ekspertė.

Šveiskite odą

Šveitimas yra vienas paprasčiausių būdų pagerinti odos išvaizdą. Šis procesas ne tik pašalina negyvas odos ląsteles, bet ir stimuliuoja kolageno gamybą. Kolagenas yra tvirtos ir stangrios odos pagrindas, skatinantis jos ląstelių atsinaujinimą. Todėl, jeigu odą šveisite reguliariai bent du kartus per savaitę, padėsite odai atsinaujinti ir sumažinsite jos nelygumus bei smulkių raukšlelių matomumą.

Sveikos odos ekspertė pataria naudoti veido šveitiklius, kurie yra rūgščių ir fermentų pagrindu, o ne su abrazyvinėmis dalelėmis, galinčiomis pažeisti jautrią ir sausą odą. Puikus pasirinkimas – odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra glikolio rūgšties. Ji aktyviai prasiskverbia į odą ir pašalina negyvas ląsteles, skatina epidermio viršutinio sluoksnio atsinaujinimą, gaivina odą, todėl ji tampa stangresnė ir lygesnė.

Nuolat drėkinkite ir maitinkite odą  

„Sausa, nepakankamai drėgmės gaunanti oda sensta greičiau, todėl kasdien būtina pasirūpinti jos drėkinimu ir maitinimu. Kiekvieną dieną naudodamos drėgmės odai sutiekiančias priemones palaikysite jos drėgmės balansą ir neleisite jai išsausėti. Taip ilgiau išlaikysite odą stangrią, elastingą ir lygią. Pastovus odos drėkinimas taip pat padeda sulėtinti raukšlių atsiradimą“, – sako R. Janulytė.

Drėgmės odai galite suteikti specialiais drėkinančias kremais ir losjonais.

Atsisakykite žalingų įpročių

Rūkymas yra ne tik sveikatos, bet ir grožio priešas. Pasak vaistininkės, dūmo traukimas spartina odos senėjimo procesus ir visos pastangos išsaugoti odos jaunystę nueina perniek.

„Rūkymas sukelia odos kraujagyslių susiaurėjimą ir sumažina elastino bei kolageno gamybą. Kai trūksta šių baltymų, pagreitėja odos senėjimas – oda papilkėja arba gelsta, praranda elastingumą ir stangrumą“, – aiškina specialistė.   

Be to, intensyviai traukiant dūmą verčiame nuolat dirbti tuos pačius raumenis ir susidaro ankstyvosios raukšlės aplink burną, susiraukšlėja netgi smakras, įdumba skruostai. Kadangi dėl dūmų nuolat prisimerkiame, taip pat gali susiraukšlėti jautri ir plona odelė akių išoriniuose kampučiuose. 

Taip pat skaitykite: XX a. grožio patarimai: išbandykite juos ir šiandien

Pasak vaistininkės, siekiant kuo ilgiau išsaugoti odos jaunystę, būtina odą drėkinti ir iš vidaus – gerti pakankamai vandens. Optimalus skysčių kiekis, kurį reikėtų išgerti per dieną, – 30 ml kilogramui kūno svorio (kava, juoda arbata, gazuoti ir saldinti gėrimai neįtraukiami).

Taip pat vertėtų nepamiršti saikingai vartoti cukrų ir druską, maitintis sveikai ir subalansuotai, kad organizmui netrūktų jokių medžiagų. Ir kasryt nusišypsokite savo atspindžiui veidrodyje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius