-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odos priežiūros specialistė – apie geriamą kolageną ir stebuklingas medžiagas kremuose

Visi trokštame kuo ilgiau išsaugoti skaisčią odą, išvengti raukšlių. Ar tai misija įmanoma, jeigu nepasitelkiame sunkiosios artilerijos – injekcijų ir grožio peilio?
Modelis
Modelis / Vida Press nuotr.

Apie tai diskutuojame su odos priežiūros specialiste Monika Launikaityte.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – kosmetologė Monika Launikaitytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – kosmetologė Monika Launikaitytė

– Dabar labai išpopuliarėjo geriamas kolagenas ir hialuronas. Ką apie tai manote?

- Tai nauja mada, daranti teigiamą įtaką odai, ją gražinanti. Tačiau yra tam tikrų niuansų – jeigu mes vartojome geriamą kolageną ar hialiuroną, mūsų oda pagražėjo, tačiau jeigu baigėme kursą ir grįžome prie senų įpročių, galime nusivilti.

Be to, jeigu jūs prastai maitinatės, blogai prižiūrite odą, patiriate stresą ir neišsimiegate, tuomet net ir geriamas kolagenas ar hialiuronas nepadarys stebuklo.

Visą gyvenimą mes negersime šios priemonės, nors ji ir veikia, reikalinga universali pagalba oda, rūpinimasis ja, kadangi priežiūra turi būti reguliari ir tęstinė.

– Kokių medžiagų reikia ieškoti kremuose, kad išvengtume odos senėjimo?

– Kreme esantis kofermentas Q10, vitaminas C, šviesinantis ir skaistinantis odą, hialurono rūgštis, itin drėkinanti odą, retinolis, sparčiai skatinantis odos atsinaujinimą, – puikus pasirinkimas. Noriu pridėti ir tai, kad kosmetika su rūgštimis taip pat itin veiksmingai saugo nuo raukšlių susidarymo, skaistina odą ir skatina jos atsinaujinimą.

Kai renkatės kremą, atkreipkite dėmesį į sudėtį. Pirmuoju numeriu įrašomos tos sudėtinės dalys, kurių yra daugiausiai, o pabaigoje – kurių labai nedidelis kiekis. Tad jeigu kremas su su hialurono rūgštimi, tačiau ji įrašyta paskutiniu numeriu, vadinasi, jos yra itin mažai ir, tikėtina, kad kremas neduos norimo efekto.

– Kaip rinktis apsaugines priemones nuo saulės? Kokio stiprumo apsauga turėtų būti?

– Anksčiau į tai žiūrėjau labai griežtai ir rekomenduodavau šaltuoju sezonu naudoti priemones su SPF30, o vasarą – SPF50, tačiau ilgainiui pastebiu, kad tolerancija saulei vis didėja, ir priemonių naudojimas turėtų būti taikomas atsižvelgiant į tai, kaip žmogus įdega, kokia jo odos būklė, kaip ją paveikia saulė.

Tačiau jeigu pažvelgtume į moteris, kurios džiaugiasi lygia oda, nors yra įkopusios į šeštą dešimtį, jos visos naudoja priemones su SPF 50 visais metų laikais. Saulė, pasak mokslinių įrodymų, labai sendina odą, karpo elastino skaidulas ir sukelia smulkias raukšles, skatina pigmentinių dėmių formavimąsi.

Todėl siūlyčiau visgi rinktis didesnę SPF apsaugą, o ne mažesnę. Nebūtinai tai turi būti įprastas kremas nuo saulės – tinka ir makiažo pagrindas, BB, CC ir kiti kremai su aukšta SPF apsauga.

– Kaip nebrangiai, tačiau efektyviai rūpintis oda ir išsaugoti jaunystę?

– Visada kartoju, kad reikia skatinti odos atsinaujinimą – tam tinka įvairūs šveitikliai, kurie tikrai nėra itin brangūs. Dar efektyviau šiuo atveju veikia rūgštinės priemonės.

Saugokite odą nuo saulės spindulių, venkite žalingų aplinkos veiksnių ir įpročių, vartokite vitaminą C, kurio bulvėse, beje, yra daugiau nei citrinose, ir didinkite odos tonusą (masažai, veido mankštos). Viską iš išvardintų dalykų jūs galite padaryti namuose! Svarbiausia netingėti ir laikytis reguliarumo.

VIDEO: 15min studijoje – kosmetologė apie odos jaunystę be skalpelio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius