Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plastinės chirurgijos stebuklai: kaip pakeisti akių spalvą

Dauguma nepatenkintų savo akių spalva jau seniai nešioja kontaktinius lęšius, kurie bet kuriuo metu padeda pasikeisti ir, tarkime, mėlynakiams tapti rudakiais. Atrodo, nieko nauja, ar ne? Tačiau kai kuriems tokia kasdienė procedūra sukelia kur kas daugiau nesklandumų, nepatogumų nei malonumo. Taigi, nieko keisto, kad šiais laikais norintiems išvengti vargo siūloma akių spalvą pakeisti ir… chirugiškai.
Kontaktiniai akių lęšiai
Kontaktiniai akių lęšiai / Fotolia nuotr.

Naujoji procedūra vertinama gana prieštaringai – anksčiau ji buvo skirta gydyti tam tikrus akių defektus (kaip antai heterochromija (nevienodos spalvos akių rainelė ir pan.), tačiau šiuo metu reklamuojama kaip kosmetinė. Norint pakeisti akių spalvą, implantuojama dirbtinė rainelė.

 

Ji labai lanksti, pagaminta iš netoksiškų medžiagų, kurios skirtos ir įprastiems kontaktiniams lęšiams gaminti. Kaip teigia specialistai, esą akių spalvos keitimo operacija – neskausminga, greita ir saugi.

 

Kiekvienai akiai sugaištama vos po 15 minučių. Tiesa, regėjimo defektų ši procedūra negydo, o patys akių implantai gali būti lengvai pašalinti, jei pacientas to užsinorėtų (palyginti su lazerinėmis procedūromis, jų metų pašalinamas melanino sluoksnis ir akių spalva pakeičiama visam laikui).

 

Tiesa, ne visi specialistai laimina tokią operaciją ir tikina, kad bet koks svetimkūnis akyse gali padidinti spaudimą, ilgainiui sukelti įvairių regėjimo sutrikimų. Taigi, ar iš tiesų verta aukoti savo prigimtinę akių spalvą, kai galima ją pakeisti spalvotais kontaktiniais lęšiais be tokios didelės rizikos?

 

VIDEO: Rashad pakeitė akių spalvą iš rudos į mėlyną

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius