Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų stilistė pataria: kam tinka kirpčiukai, o kam – ne?

Labai dažnai ateina akimirka, kai norime pakeisti savo šukuosenos įvaizdį kardinaliai nekeisdamos plaukų spalvos ar ilgio. Turbūt vienas dažniausiai pasirenkamų šukuosenos pokyčio būdų yra kirpčiukai. Plaukų stilistė Rūta Morozovienė pabrėžia, kad prieš apsisprendžiant dėl kirpčių reikėtų pasitarti su savo kirpėju, nes jie ne visiems tinka.
Plaukų kirpimas
Mergina su kirpčiukais / Vida Press nuotr.

Svarbiausia atkreipti dėmesį į veido formą

Apsispręsti, ar tinka kirpčiukai, anot R.Morozovienės, visada yra sunku. Geriau tai patikėti specialistams, kurie gali patarti ir parinkti, kokie kirpčiukai tiks pagal veido formą, kaktos aukštį ar plaukų struktūrą. Plaukų stilistė pabrėžia, kad svarbiausia yra priderinti kirpčiukus prie veido formos.

„Jeigu kakta yra šiek tiek aukštesnė, jau yra vietos kirpčiukams ir tada juos galima daryti drąsiau. Jeigu kakta yra žemesnė, veidas apvalesnis, reikėtų labai atsargiai rinktis, pagal proporcijas derinti su bendru kirpimu, su veido forma“, – teigia pašnekovė. R.Morozovienė priduria, kad vienais atvejais kirpčiukai yra pasirenkami veido formai pailginti, o kitais – kokiems nors trūkumams paslėpti.

„Veikli grupė“ archyvo nuotr./Rūta Morozovienė
„Veikli grupė“ archyvo nuotr./Rūta Morozovienė

Taip pat plaukų stilistė pabrėžia, kad sprendimą kirptis kirpčiukus atsargiai turėtų vertinti ir garbanotų ar besipučiančių plaukų savininkės: „Tokius plaukus, kalbant apie kasdienę priežiūrą, yra sunkiau formuoti, tad reikėtų ir į tai atsižvelgti. Salone meistras visada sugeba sušukuoti, suguldyti gražiai, o reikia žiūrėti, kad žmogui būtų patogiau.“

Pasak R.Morozovienės, kirpčiukų yra įvairių stilių ir formų – rėminančių, griežtų, išplonintų ar įstrižų. Plaukų stilistė pataria rinktis įstrižus, nes juos lengviau prižiūrėti.

Kirpčiukai reikalauja daug priežiūros

Paklausta, kaip reikėtų rūpintis savo kirpčiukais, R.Morozovienė teigia, kad kiekvieną dieną reikia juos šukuoti ir suteikti jiems formą. Karštą dieną jie greičiau riebaluojasi, todėl gali negražiai formuotis. Pašnekovė priduria, kad pas kirpėją, jog jis pakoreguotų ir patrumpintų kirpčiukus, reikėtų lankytis kas tris savaites.

Vida Press nuotr./Mergina ilgais banguotais plaukais
Vida Press nuotr./Mergina ilgais banguotais plaukais

„Kirpčiai yra gerai, nes labai pakeičia visą žmogaus įvaizdį, veidą. Dažniausiai kirpčiai jaunina“, – sako R.Morozovienė.

Tačiau kirpėja pabrėžia, kad visada reikėtų pasitarti su specialistu, taip pat turint ilgus plaukus galima pridėti ir pasižiūrėti, ar kirpčiukai tinka jūsų veido formai. „Reikia pagalvoti, ar žmogus pasiruošęs juos kiekvieną dieną prižiūrėti ir šukuoti. Reikia įvertinti tai, kad jie reikalauja gana daug priežiūros“, – teigia plaukų stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius