-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pratimas, padėsiantis sumažinti raukšlių lūpų ir nosies bei skruostų zonose

Su veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialiste, knygų „Veido revoliucija“ ir „Jaunas veidas. Veido savimasažas – maloni priklausomybė“ autore Viktorija Baltramiejūniene tęsiame ciklą „Kaip gimsta raukšlės?“. Šį kartą akiratyje – lūpų ir nosies bei skruostų zonose esančios raukšlės ir vienas pratimas, galintis padėti jas sumažinti.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip lūpų, nosies ir aplink jas esančiose zonose ant skruostų susidaro mimikos raukšlės? Ogi labai paprastai. Juokiamės, šypsomės, reiškiame emocijas arba kaip tik – jas sulaikome, visa tai palieka savo įspaudą veide.

„Aktyviai naudojame žiedinį burnos raumenį. Nuolat dirba mūsų lūpų kampučių raumenys, lūpų kampučių pakeliamieji ir nuleidžiamieji raumenys, taip pat juoko raumenys. Aktyviai juos naudojant atsiranda pakitimų – gilesnės, ilgesnės raukšlės“, – sako „Jauno veido“ įkūrėja V.Baltramiejūnienė.

VIDEO: Kaip sumažinti raukšlių lūpų, nosies ir skruostų zonose?

Kaip ir ankstesniuose šio ciklo vaizdo įrašuose, veido mankštų trenerė dalijasi pratimu, kurį nuolat darant, jos teigimu, galima pasiekti puikių rezultatų – sumažinti lūpų ir nosies bei skruostų zonose esančias raukšles.

Pratimas – burbulo pūtimas

Kaip sako V.Baltramiejūnienė, prieš pradedant daryti bet kurį pratimą, svarbu tiesi nugara, švari veido oda ir švarios rankos. Pratimas, kurį galima pavadinti burbulo pūtimu, atliekamas neskubant. Vaizdo įraše galite pamatyti, kaip turi judėti veidas – t. y. kokį burbulą iš pradžių vienu skruostu, paskui kitu turite išpūsti.

Taigi uždenkite burną rankomis, bet stipriai jų neprispauskite, kad galėtumėte, kaip sako V.Baltramiejūnienė, varinėti orą iš vieno skruosto į kitą. „Rankos čia reikalingos tam, kad pratimas būtų atliekamas tinkamai, taip pat tam, kad būtų daugiau apkrovos raumenynui“, – paaiškina specialistė.

Uždėję rankas lėtai išpūskite burbulą viename skruoste, paskui – kitame. Atkreipkite dėmesį, kaip šį pratimą atlieka pati V.Baltramiejūnienė, kur turi būti rankos, kad neuždengtumėte nosies ir pan.

Arba darydami jį mintyse skaičiuojate iki 30-ies, arba labai lėtai padarote jį 20 kartų – vadinasi, kiekvienoje veido pusėje išpučiate po 10 burbulų.

Pasak veido mankštų specialistės, šį pratimą galima atlikti dviem būdais: arba darydami jį mintyse skaičiuojate iki 30-ies, arba labai lėtai padarote jį 20 kartų – vadinasi, kiekvienoje veido pusėje išpučiate po 10 burbulų.

Rezultatas? „Pamatysite, kaip raumenys atsipalaiduos, tos vietos taps minkštesnės, lygesnės, jei veido apačia labiau pasmukusi – šiek tiek pakils, o jei skruostuose turite miego raukšlių, audiniai bus pamaitinti, raukšlės formuosis lėčiau arba dings greičiau“, – sako V.Baltramiejūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius