Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonas lūpdažis – klasika: kaip išsirinkti tinkamą atspalvį?

Raudonas lūpdažis – kaip ir maža juoda suknelė ar perlai, klasika, kuri visada išgelbės ir sukurs efektingą, rafinuotą įvaizdį. Tačiau pasirinkti tinkamą atspalvį – tai lyg leistis į vienaragio paieškas. Kaip surasti spalvą, kuri tikrai tiks?
Lūpdažiai
Lūpdažiai / 123RF.com nuotr.

Nustatykite savo odos atspalvį

Tai bene svarbiausias darbas, kurį turėsite atlikti, prieš leisdamasi į raudono lūpdažio paieškas. Mademoisellelash.com pateikia kelis praktiškus būdus:

1 būdas. Pažvelkite į rankų riešus, į savo kraujagysles. Kokios spalvos jos yra? Jei melsvai violetinės, vadinasi, jūsų esate šalto odos tipo. Jeigu melsvai žalsvos, jūsų odos tonas neutralus. O jeigu labiau žalsvas, tarsi alyvuogių, jūsų odos tipas šiltas.

2 būdas. Tai labai subjektyvus testas, tačiau gali padėti, jeigu nelabai pavyko nustatyti odos toną iš riešo.

Užsisekite kokį sidabro ar aukso vėrinį ant kaklo. Kuris metalas labiau tinka jūsų odai? Jei geriau atrodo geltono metalo papuošalas, jūs esate šilto odos tono, jei sidabro, vadinasi, jūsų oda yra šalto tono. Jei tinka abiejų metalų papuošalai, esate neutralaus odos tono.

3 būdas. Matuokitės drabužius priešais veidrodį: jei jums labiau tinka mėlyni, žali ir melsvai raudoni, linkstate prieš šalto tono, o jeigu geltoni, oranžiniai rausvi, vadinasi, jūsų odos tonas šiltas. Jei tinka visi drabužiai, jums pasisekė – esate neutralaus tono.

123RF.com nuotr./Makiažas
123RF.com nuotr./Makiažas

Labiau siekiate harmonijos ar kontrasto?

Taigi, kai jau žinote savo odos tipą, belieka dairytis tinkamos raudonos spalvos lūpų dažų.

Jei norite dermės, pasirinkite tą patį spalvos toną: esate šilto odos atspalvio – dažykitės lūpas šiltais raudonos spalvos atspalviais; šaltoms tiks šalti. Tačiau jei norite kontrasto, bandykite derinti priešingai.

Jei lūpos bus neprižiūrėtos, suskeldėjusios, tai joks lūpdažis neišgelbės.

Šalto odos atspalvio moterims patartina rinktis melsvai rožinės spalvos lūpdažius; spanguolių, aviečių, arbūzų; vakaro įvaizdžiui tiks tamsiai raudona, linkusi į kaštoninę.

Šilto odos atspalvio savininkėms tiks dažai, linkstantys į oranžinę, rudumą – lašišos, terakotos, pomidorų padažo.

Dar keli patarimai:

  • Blyškios ir itin šviesios odos savininkėms verta dėmesį atkreipti į raudonų uogų atspalvius: spanguolių, aviečių, bruknių.
  • Šviesiaodėms tiktų pabandyti turtingesnius ir gilesnių spalvų tonų dažus: klasikinį raudoną, kraujo spalvos ar vyšnių.
  • Žalsva veido oda reikalauja šviesių ir ryškių rausvos atspalvių: koralų arba lašišos.
  • Jei dar laikosi vasaros įdegis, dairykitės į vyšnių ir raudono vyno spalvos lūpų dažus.

Bandykite ne ant rankos, ant lūpų

Kaip matuojatės džinsus, o ne perkate prisidėjusios, taip ir lūpdažių spalvą rinkitės atsakingai: bandykite ne ant plaštakos ar riešo patepusios, o padažykite lūpas. Rankų oda kitokio atspalvio nei lūpų, taigi ir lūpdažis atrodys visiškai skirtingai.

123RF.com nuotr./Lūpdažiai
123RF.com nuotr./Lūpdažiai

Tinkamas makiažas

Taip, raudonas lūpdažis gelbsti, kai nenorite jokio makiažo, tačiau veido odą padengti kremu visgi reikėtų. Veido oda turi būti daili, tam gali pakakti ir BB kremo.

Antras žingsnis – akys. Pieštuku ar specialia antakių pomada paryškinkite antakius, o blakstienoms pakaks ir tušo, pasieikite be akių vokų šešėlių. O jeigu jau norite ryškesnio veido, praveskite akių liniją ties blakstienomis (ypač dailiai atrodys šlapias kontūras).

Lūpų priežiūra

Tačiau bene svarbiausias dalykas – pačių lūpų sveika išvaizda. Jei jos bus neprižiūrėtos, suskeldėjusios, tai joks lūpdažis neišgelbės, beje, netgi dar labiau atkreips dėmesį į tai, ko nenorite, kad pastebėtų. Tad geriau jei lūpas šveiskite, patepkite medumi ar specialiu balzamu, išgydykite, o tada jau ir pasidažyti bus maloniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius